Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: [HDD] Využití dvou HDD pro stránkovací soubor

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Dobrej,
    No a zase otravuju s blbostma

    Tak mě napadlo jestli se nezrychlí stránkovací soubor (příjem/přenos) jestliže jej rozvrhnu na 2 HDD? Že by o fungovalo něco jakoby dvoujádrový procesor? Na podobném principu? NEbo to přinese víc škody jak užitku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Kolik máš ramky? Jestli 3-4GB tak ho vypni úplně a máš po starostech...

    Co se principu fungování stránkovacího souboru týče, tak takhle to nefunguje. Buď je disk rychlý a stíhá přenášet data z ramky na disk a zpět, nebo je pomalý a musíš to kompenzovat větší pamětí. Pak je tu ještě možnost, kdy si dáš řekněme v Photoshopu stránkovací soubor na druhý disk než máš nainstalovaný systém (systémový disk je vždy zatěžovanější než ten, na kterém máš jen data - proto se dříve dávaly disky na jinou "kšandu", dnes u SATA a podstatně nižších cenách pamětí je to jedno)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,197

    O jaký OS se jedná ? Od Vist je umožněno vytvořit stránkovací soubor na několik disků a systém poté vždy použije ten, který je momentálně nejméně vytížen. Úplně vypnutí stránkovacího souboru bych nedoporučoval. Operační systém není na provoz bez stránkovacího souboru stavěn a může docházet k nekorektnímu fungování některých programů, které jej využívají.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    No takže mám win7 ultimaty 64bt.
    Mám 4GB ramek, vššak některé programy(především hry) si říkají o víc jak 3,5GB takže se to hází na disk.
    Jinak bez stránkovacího souboru to nejde, nefungují některé aplikace a systém je pak nestabilní, pokud si program vyžádá víc než je k dispozici.

    Právě mám teď rozděleno na dva disky po 3GB stránkovacího souboru. Jeden disk je Western digital 7200.10 (docela hrčí) a druhej je Seagate 500Gb model jaký to nevím, ale je také 7200. Oba jsou to SATA II 3Gb/s
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,197

    Vytvoř na každém disku stránkovací soubor, systém vždy použije ten, který je momentálně nejméně vytížen
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2009
    Příspěvků
    305

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Vytvoř na každém disku stránkovací soubor, systém vždy použije ten, který je momentálně nejméně vytížen
    Už jsem tak učinil.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Využití 3d pro 2 osoby
    Od jeninicicek v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 11-01-2013, 13:39
  2. Stránkovací soubor
    Od Devouver v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 30-08-2011, 17:13
  3. Ubuntu: xorg a využití cpu
    Od matyyy v sekci OS Linux
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 10-02-2009, 21:28
  4. Strankovaci soubor
    Od Suša_oldd v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 05-01-2009, 22:58
  5. RAM vs. stránkovací soubor
    Od tonda pařmen v sekci OS Windows
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 14-10-2007, 14:38