Problém s obrazem
Zdar. Dlouho jsme tady nepsal s PC nebyl problém :) ale asi jsme to zakřikl. Pozoruju to poslední měsíc. Vždy když si zapnu nějaký film kde jsou akční scény- výbuch, krev, rychlé pohyby tak se extrémně zhorší kvalita obrazu- obraz začne v okně filmu čtverečkovatět asi 0,5x0,5 cm ale jak jsou ve filmu nějaké klidné scény- rozhovory nebo tak tak to nedělá. Ve hrách se to projeví mírným sekáním ale jak přejdu do klidu je to OK. Dal jsme asi před měsícem do mého PC dvoujádro ale systém jsem nepřeinstaloval, tak to snad tím nebude. PC udržuju stále bez prachu- prach mi dost vadí. Přehřívání to být nemůže. Mám věžovitej chladič CPU při zatížení Prime95 teplota max 50°C, grafika při zátěži max 45, mám nové ventilátory- mám vyřešenou i vysokou teplotu chipsetu- 55°C (nejteplejší místo PC) Ovladače GK jsem zkoušel přeinstalovat- bez úspěchu. Nejraději bych to řešil reinstalací oken ale napřed se zeptám odborníků ;) Při starší o polovinu slabší graf. karty to nedělalo, taky to nedělalo při slabším CPU, myslím si že výkonem to nebude. Díky všem za rady.
[quote=Benbow;472292]Zdar. Dlouho jsme tady nepsal s PC nebyl problém :) ale asi jsme to zakřikl. Pozoruju to poslední měsíc. Vždy když si zapnu nějaký film kde jsou akční scény- výbuch, krev, rychlé pohyby tak se extrémně zhorší kvalita obrazu- obraz začne v okně filmu čtverečkovatět asi 0,5x0,5 cm ale jak jsou ve filmu nějaké klidné scény- rozhovory nebo tak tak to nedělá. Ve hrách se to projeví mírným sekáním ale jak přejdu do klidu je to OK. Dal jsme asi před měsícem do mého PC dvoujádro ale systém jsem nepřeinstaloval, tak to snad tím nebude. PC udržuju stále bez prachu- prach mi dost vadí. Přehřívání to být nemůže. Mám věžovitej chladič CPU při zatížení Prime95 teplota max 50°C, grafika při zátěži max 45, mám nové ventilátory- mám vyřešenou i vysokou teplotu chipsetu- 55°C (nejteplejší místo PC) Ovladače GK jsem zkoušel přeinstalovat- bez úspěchu. Nejraději bych to řešil reinstalací oken ale napřed se zeptám odborníků ;) Při starší o polovinu slabší graf. karty to nedělalo, taky to nedělalo při slabším CPU, myslím si že výkonem to nebude. Díky všem za rady.[/quote]
konfigurace PC MB:Asus p5pe-vm, GK:Radeon AH3450-512 MB, HDD VDC VD 5000AAKS-500GB, RAM: 2GB 400Mhz DDR, CPU: Intel Pentium Dual Core E2140 1,6 gHz
konfigurace PC MB:Asus p5pe-vm, GK:Radeon AH3450-512 MB, HDD VDC VD 5000AAKS-500GB, RAM: 2GB 400Mhz DDR, CPU: Intel Pentium Dual Core E2140 1,6 gHz
[quote=Benbow;472292]Zdar. Dlouho jsme tady nepsal s PC nebyl problém :) ale asi jsme to zakřikl. Pozoruju to poslední měsíc. Vždy když si zapnu nějaký film kde jsou akční scény- výbuch, krev, rychlé pohyby tak se extrémně zhorší kvalita obrazu- obraz začne v okně filmu čtverečkovatět asi 0,5x0,5 cm ale jak jsou ve filmu nějaké klidné scény- rozhovory nebo tak tak to nedělá. Ve hrách se to projeví mírným sekáním ale jak přejdu do klidu je to OK. Dal jsme asi před měsícem do mého PC dvoujádro ale systém jsem nepřeinstaloval, tak to snad tím nebude. PC udržuju stále bez prachu- prach mi dost vadí. Přehřívání to být nemůže. Mám věžovitej chladič CPU při zatížení Prime95 teplota max 50°C, grafika při zátěži max 45, mám nové ventilátory- mám vyřešenou i vysokou teplotu chipsetu- 55°C (nejteplejší místo PC) Ovladače GK jsem zkoušel přeinstalovat- bez úspěchu. Nejraději bych to řešil reinstalací oken ale napřed se zeptám odborníků ;) Při starší o polovinu slabší graf. karty to nedělalo, taky to nedělalo při slabším CPU, myslím si že výkonem to nebude. Díky všem za rady.[/quote]
Skontroluj, či systém naozaj vidí dve jadrá - napríklad v Správcovi zariadení alebo Správcovi úloh.
Nepíšeš ani aký systém používaš, ani v čom video prehrávaš ....
Pri upgrade zo singlecore na x-core sa imho odporúča reinstall ....
Skontroluj, či systém naozaj vidí dve jadrá - napríklad v Správcovi zariadení alebo Správcovi úloh.
Nepíšeš ani aký systém používaš, ani v čom video prehrávaš ....
Pri upgrade zo singlecore na x-core sa imho odporúča reinstall ....
jej moje chyba- Windows xp media center edition, na přehrávači nezáleží- dělá to všude (KMP, Gom, WMP) ve správci úloh jsou dva grafy o využití CPU, to bylo i při starším CPU tak nevím, každopádně ale reinstall bude