Problém se snížením výkonu
Zdravím,
nedávno jsem kamárádovi opravoval PC a zkoušel jsem jeho grafiku u mě.Od té doby se mi hry,co dřív šli normálně začali sekat,Furmark na stability test ukazuje 40 FPS,předtím bylo okolo 90.Ovladače jsem zkoušel nejnovější i starší,reinstaloval jsem windows,ale pořád je to stejné.
Sestava:
CPU: AMD Athlon II X3 3100MHz
GPU: ASUS GTX 275 896MB
RAM: 2X CORSAIR 2GB DDR3 1066MHz
MB: GIGABYTE GA-790XT-USB3
Zdroj: CORSAIR VX-550
Pří hraní CMR DIRT 3 se obraz kouše,ale FPS je 90-100,RAM je využití okolo 60% a CPU okolo 80%
Nevíte někdo čím to může být?
nedávno jsem kamárádovi opravoval PC a zkoušel jsem jeho grafiku u mě.Od té doby se mi hry,co dřív šli normálně začali sekat,Furmark na stability test ukazuje 40 FPS,předtím bylo okolo 90.Ovladače jsem zkoušel nejnovější i starší,reinstaloval jsem windows,ale pořád je to stejné.
Sestava:
CPU: AMD Athlon II X3 3100MHz
GPU: ASUS GTX 275 896MB
RAM: 2X CORSAIR 2GB DDR3 1066MHz
MB: GIGABYTE GA-790XT-USB3
Zdroj: CORSAIR VX-550
Pří hraní CMR DIRT 3 se obraz kouše,ale FPS je 90-100,RAM je využití okolo 60% a CPU okolo 80%
Nevíte někdo čím to může být?
Jakou máš verzi biosu? možná by pomohl upgrade, asi bych to vyzkoušel, teda pokud nemáš aktivní a navíc jsi už všechno zkoušel. Máš dotlačené pořádně veškerené napájecí konetkroy do desky a gk?
Zkus ji vyndat a znovu tam dotlačit. Je možné, že nesedí některé kontakty. To samé udělej s napájením GK.
A ve kterém PCI-E slotu ji máš?
1 x PCI Express x16 slot, running at x8
1 x PCI Express x16 slot, running at x16
Zkus to dát do toho druhého.
1 x PCI Express x16 slot, running at x8
1 x PCI Express x16 slot, running at x16
Zkus to dát do toho druhého.
Tak sem zkusil přendat grafiku do druhýho slotu,ale je to pořád stejný,už vůbec nevím co s tím dělat
Ve hrách to je pořád stejný ať ji mám na min nebo max detail
Ve hrách to je pořád stejný ať ji mám na min nebo max detail
mám dva disky a ten na kterým je systém mám rozdělený na dva odíly,formátoval sem jen ten systémovej odíl
Tak jo, já už jsem prázdný. Už opravdu nevím. Snad vyzkoušet tu grafiku v jiném PC, jestli za to může ona / ovladače. Jinak teploty jsou v pohodě - a mám na mysli i jiné komponenty, třeba CPU?
bohužel,ale grafiku nemám kde vyzkoušet,teplota cpu je 60,v zátěži jde k 70,gpu v klidu 55,ve furmarku při stability testu se vyšplhá na 93 a dál nejde
K monitorování teplot použij HWmonitor,sputíš ho a necháš ho na liště.Bude zaznamenávat.
60°c k zátěži 70 mám pochopit že v klidu 60?Pokud ano,problém může být zde.Cpu se začne přehřívat a vkládá prázdné cykly(ve hře se může sekat obraz).
Takže doporučuji zkontrolovat zda-li při manipulaci s kartama nedošlo k uvolnění chladiče a správně napastovat.
60°c k zátěži 70 mám pochopit že v klidu 60?Pokud ano,problém může být zde.Cpu se začne přehřívat a vkládá prázdné cykly(ve hře se může sekat obraz).
Takže doporučuji zkontrolovat zda-li při manipulaci s kartama nedošlo k uvolnění chladiče a správně napastovat.