Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 39

Téma: Windows 8 - tipy a triky, nové poznatky,

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Nedávno vyšlo Windows 8 Developer Preview. Jelikož plno uživatelů se s tímto systémem pokouší bojovat a objevovat nové funkce, založil jsem tento thread, aby užitečné vlastnosti, tipy a poznatky "neumřely" na poli Skládky.

    -----------

    Vypnutí Metra a Ribbonu:

    V registru najděte cestu [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer] a u možnosti RPEnabled změňte hodnotu z 1 na 0

    Zrušení nové přihlašovací obrazovky:

    V registru najděte cestu [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Explorer] a u možnosti RPEnabled změňte hodnotu z 1 na 0
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Obdrželi jste také při deaktivaci Metra "výhružnou" zprávu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 01.PNG 
Zobrazení: 525 
Velikost: 61.4 KB 
ID: 22963  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Obdrželi jste také při deaktivaci Metra "výhružnou" zprávu
    Jo jo
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Tak mám zatím 2 poznatky - Avast "shodí" systém, že nelze korektně najet a pomocí Total Commanderu nelze mazat soubory.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Klávesové zkratky pro Windows 8:


    Určitě jich bude více, na tyto jsem zatím přišel při práci s deaktivovaným Metrem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele MartyMcFly
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    223

    Zdravím,
    Mám sice Windows 8 DP nainstalovaný, ale zatím jsem nějak z používání (testování) nemám nějaké extra triky. Snad jediný, ale to kevin00 už zde postoval tj. deaktivace rozhraní metro.

    No, uvedl by jsem jeden poznatek z VMware 8. Při instalaci VMware Tools se systém "sklapne" nespadne do BSOD, ale rovnou se restartuje. Je tam nějaká nekompatibilita, ale i bez tools to jde pomerne pekne.

    Howk.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    57

    pracuje vám ve Windows virtual pc? Mě instalace skončí smajlíkovou modrou smrtí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od awas Zobrazit příspěvek
    pracuje vám ve Windows virtual pc? Mě instalace skončí smajlíkovou modrou smrtí.
    Co jsem četl, tak je potřeba přidělit 128MB paměti pro grafiku, povol 2D/3D akceleraci a zkontrolovat, zda je použita intel síťovka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    57

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Co jsem četl, tak je potřeba přidělit 128MB paměti pro grafiku, povol 2D/3D akceleraci a zkontrolovat, zda je použita intel síťovka.
    TAk to jsem vedle nějak nevím kde ve virtual pc tyto věci nastavit.....
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    57

    Tak ti nevím nastavení v novém virtualu je přehledné a jednoduché, ale ani jednu z těch možností co jsi uvedl tam nenacházím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    57

    Nešla mi ani první beta verze, podotýkám, že ostatní Windows pracují bez problému
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Co jsem četl, tak je potřeba přidělit 128MB paměti pro grafiku, povol 2D/3D akceleraci a zkontrolovat, zda je použita intel síťovka.
    Trochu se ti to plete. Tyto volby nejsou pro MS Virtual PC, ale VirtualBox.

    V něm sice Windows 8 jedou, ale jen se základním ovladačem GK, takže nefunguje akcelerace. Díky tomu je mizerná odezva UI.

    Celkově to na mě moc dobře nepůsobí. Prostředí a ovládání je nekonzistentní (s Metrem). Některé úkony mi připadají jako drbání se pravou nohou za levým uchem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Co jsem četl, tak je potřeba přidělit 128MB paměti pro grafiku, povol 2D/3D akceleraci a zkontrolovat, zda je použita intel síťovka.
    Mě bez problému jede na 64MB paměti pro grafiku, takže nevím, jestli je to tak, jak říkáte. Můžu zkusit i méně.

    Nicméně se mi nelíbí myšlenka Microsoftu na stejný systém pro tablety i stolní PC. V základním rozložení je systém docela pěkný - pro tablet. Klidně bych ho i vyzkoušel. Na stoláku, pokud vypnu Metro, Ribbon a novou nabídku Start se mi zdá, že systém je opět zase úplně stejný, ale nepřehledný. Pokud nechám tyhle funkce zapnuté, pak je systém totálně k ničemu, špatně se ovládá atd. Dokonce jsem myslím nenašel ani tlačítko vypnutí systému (což mě sice na virtualu neštve, ale je mi to divné).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    První dojmy - touchscreen funguje už při instalaci, přibyla nová klávesnice na obrazovce (vstupní panel), zvukově odlišené klávesy - ale ty smalící , vysmátý bsody v barvách tlamoknihy nevim jestli bych chtěl v systému... Kalibrace displeje je provedená na 800x600 takže nemůžu moc dolu na lištu (to samé jako win7beta), ale nedal jsem tam ani ovladač. Pohyb v nastaveních je akorát na prst, v metru je naopak velikost bloků na obtíž, navíc není využitá celá plocha.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_1468.jpg 
Zobrazení: 166 
Velikost: 438.1 KB 
ID: 22984   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: IMG_1464.jpg 
Zobrazení: 171 
Velikost: 230.1 KB 
ID: 22985  
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    heue kucí, jak si dám nějakej program do metrana home obrazovku (já tam včera něco dostal, umím to unpinnout, ale jak jsem to tam dostal)? Jinak po prvních minutách používání mi to přijde jako "disaster" - neohrabaný, zmatený, neucelený. Nevím proč daly pryč to vyjížděcí menu vpravo, to mě tam dost chybí
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows 8: Windows 8 - názory, zkušenosti, tipy, triky
    Od r34ktor v sekci OS Windows
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 23-10-2014, 12:58
  2. Windows 7: Tipy & Triky
    Od kevin00 v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-10-2010, 18:09
  3. Battlefield Heroes - Strategie - Tipy&triky
    Od Ihales v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-07-2009, 13:51
  4. Download manažeři: Jak na Megaupload/Megaerotic? + Rapid tipy a triky
    Od trodas v sekci Internet
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 17-05-2009, 01:15