Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 37

Téma: System nenajel, chyba HDD?

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zdravim, po dlouhe dobe mam problem s vlastnim PC a rekl bych ze hodne necekanne.
    PC sem vecer vypnul ( byl jen na netu, postahoval nejakej serial, probehla aktualizace Adobe a novou instalaci Antiviru - tot vse ), tedy normalne jsem ho vypnul a druhy den proste Windows nenajel. Hezky tam svitilo logo ( a hejbalo se ), HDDledka svitila par vterin, pak zase blikala par vterin, a porad dokola ( stejna doba ) ale Windows ani po 15minutach nenajel, restart, stejna situace, restart projel jsem systemovy disk HDregeneratorem, bez chyby, restart a system najel....
    Myslel jsem, ze je to systemovym diskem, ale zmizel mi jeden z datovych disku..... Nevim, co to ma spolecnyho se Startem Windows - asi to, ze par programu se mi spousti po startu z tohoto disku. Ted otazka, co s tim muzu delat. Kdyz ho chci otevrit, hodi to hlasku - ze je nutno ho naformatovat - prece jenom by se ty data mohli nejak dostat ven ne?
    Disk predtim nevykazoval zadne chyby, byl rychly a SMART byl bez chyby, nyni to hlasi Ultra DMA CRC Error. Foto prikladam.
    Jaky byste doporucovali postup???

    Chci zkusit vymenit kabel, pripadne jiny SATA port, muzu ho pripojit k jinymu PC, pripadne zkusit odebrat HW a zase ho zkusit nainstalovat - ale aby to situaci nejak nezhorsilo.....

    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Pomuze to?
    Jen chci podotknout, ze na disku byla primarni partisna - ale byli na nem data....

    Tohle je presne muj symptom
    Windows Explorer or Disk Manager displays the first primary partition as raw (unformatted) and Windows prompts: The drive is not formatted, do you want to format it now?
    [You should never do so without knowing why!]
    Ma to nekdo odzkouseno?
    Nemam nejdriv zkusit vymenit kabel?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nejdřív kabel, pak TestDisk - opravit partišnu, uložit. Vyzkoušeno to mám, fachá to bezvadně
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Vetsinou nemam strach, kdyz neco delam poprve, ale ted strach mam. Mam postupovat presne podle toho navodu? Muzu to spustit z Windows? Abych mohl cucet do navodu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jj, z windowsů, lina nebo osx Já to zkoušel poprvý na disku, se kterým jsem byl smířen, že už jsem přišel o data takže o nic nešlo - to samé u zákazníků. Doporučuju vypnout antivir/antispyware, občas to nechce načítat disky připojené přes usb. Ten návodje fakt step-by-step (já ho prohlíd jen z "letadla", ale jestli jsi někdy formátoval disky ještě pod DOSem tak ho určitě pochopíš)

    edit: jen taková rychlá. Zkoušel's přepnout řadič do ahci a mrknout na smart?
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 15-09-2011 v 21:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, zatim jsem to jeste nerestartoval od doby co to najelo...... Bojim se aby to pak najelo. Ale kdyz to nevypnu, zese nebudu moct vymenit kabel.
    Jedu na IDE, AHCI jsem nezkousel, SMART v IDE je ten, co jsem poslal. V AHCI by se to melo zmenit?
    Pochybuju, ze najede Windows kdyz to zmenim z IDE na AHCI.....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Prehoď iba kábel a spusť testdisk ... odzálohuj data a potom špekuluj s errormi, idečkami a ahcičkami
    Prípadne si opíš postup, stiahni napr. UBCD (obsahuje aj TestDisk) a nabootuj
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Prehoď iba kábel a spusť testdisk ... odzálohuj data.....
    Odzalohuj myslis jako obnovit partisnu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Záloha by měla jít i Acronisem od 2010 výše (dřívější právě takhle rozpoznanej disk nakoply úplně, recovery v noteboocích taky). Je fakt, že čím víc se do toho rejpeš, tím menší máš pak šanci na zálohu. Mě to AHCI napadlo kvůli tomu, že zrovna HDTune si Samsungama ne vždy rozumí (mám ale starý HDTune a Ťamťung SJ...)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HD Tune HD103SJ SMART.png 
Zobrazení: 125 
Velikost: 67.4 KB 
ID: 22964  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Ja mam verzi 4.60 full. Acronis sem dal pryc, protoze mi hazel BSOD pri pripojovani navigace.... Akorat s tim byli problemy.
    Nebo ze bych ho zkusil nainstalovat, mozna ale bude ten testdisk jednodussi.....

    Prave nechci to nejak pokazit, ci se v tom nejak moc hrabat - aby sem to nahodou nez*urvil a pak nesplakal nad datama.....
    Proto se na to tak ptam..... Prece jenom 800GB je 800GB
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Aconis nemusíš instalovat - nabootuješ z cd, naklonuješ disk... Ostatně on je snad na tom Hirens boot cd jak už psal robky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Vim, ze Vam dneska asi pripadam pitomej, ale kdyz nabootuju z Hirens boot CD a spustim Acronis, tak mam naklonovat ten disk ( u kteryho chybi partisna ) na jakej disk? Nebo se to jen obnovi? Jinej disk pro klon nemam. Kdybych treba zkusil naklonovat ten disk bez ty partisny, naklonuje se to prece i s tou chybou ne?
    Nebo myslite zalohovat data na jinej HDD? K tem datum se prece neodstanu, kdyz tam chybi partisna....
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Naslo mi to tedy poskozenou partisnu, ale nejsem si jist, co delat dal....

    When all partitions are available and data correctly listed, you should go to the menu Write to save the partition structure. The menu Extd Part gives you the opportunity to decide if the extended partition will use all available disk space or only the required (minimal) space.

    Chci obnovit tu stejnou co tam byla beze zmen. Takze mam dat Write? Nebo Extd Part?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nejdřív si tu partišnu zazálohuj (psal ti to už robky! Je fakt, že se pak dá vytáhnout z logu, ale nikdy nevíš), pak teprv opravuj nebo měň formát (format type), potom zapíšeš na disk a řekne si to o restart (resp. upozorní, že se změny projeví až po příštím připojení disku)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows 7: system
    Od Josifekk01 v sekci OS Windows
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 05-08-2010, 17:52
  2. chyba: System Resource Notify Window
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-04-2010, 12:16
  3. Chyba obrazu na LCD notebooku - v displeji chyba neni
    Od lucinkapes v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-12-2009, 18:35
  4. icq system
    Od imperator21 v sekci Internet
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 24-06-2008, 11:06
  5. Chyba při inslaci XP.....HW, SW chyba?
    Od Kollda v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-09-2007, 20:53