Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 37

Téma: System nenajel, chyba HDD?

  1. #16
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Diky, ale v tom navodu, co posilal Robky neni nic o zalohovani partisny, vubec nevim jak na to, taky pomoci test disku?????
    Potrebuju to jen opravit, menit format nechci
    Mam udelat i NTFS Boot sector recovery ? Dle toho navodu nebo ne? Disk neni bootovaci - takze podle me asi ne?

    Mejte se mnou trpelivost....
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 16-09-2011 v 09:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Momentálně tu nemám nakoplej disk, takže dám screen jen z vadnýho. Spustíš testdisk, analyzuješ disk a hned tam budeš mít tlačítko backup. Po quick searchi se ti objeví něco na způsob druhýho obrázku, Pčkem můžeš normálně jezdit po disku, případně z něj zkopírovat data. Tčkem měníš typ (ty tam zřejmě budeš mít RAW, změníš na NTFS - HPFS), Lkem kdyžtak natahuješ zálohu partišny. Po změně formátu dáš write a restaruješ pc ---> mělo by to fachat
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: TestDisk 6.11.3 (4).png 
Zobrazení: 368 
Velikost: 17.9 KB 
ID: 22965   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: TestDisk 6.11.3 (6).png 
Zobrazení: 365 
Velikost: 20.2 KB 
ID: 22966  
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    muzes vyzkouset SpinRite, ale priprav se na nocni sichtu, jestli ten nepomuze, tak uz asi nic...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Jeste mi porad jede ten quick scan....
    Takze az to dobehne, udelam Backup. Nevim, proc bych mel menit typ. Jeste behem testu to ukazuje NTFS-HPFS. Nestane se nic, kdyz tam bude RAW a zmenim to na NTFS-HPFS?
    Ten backup se zalohuje kam? Az dojede ten Quick test, tak dam teda Lko a natahnu zalohu partisny, kterou sem vytvoril jo?

    Edit: Potom, co dojel quick Scan tam skoci toto - viz 2 obrazek
    Edit2: Pak jsem dal Enter a skocilo tam - viz 3 obrazek
    Jak psal Richmond - bohuzel se mi tam nikde neukazalo BACKUP..... Jak mam tedy pokracovat?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.jpg 
Zobrazení: 182 
Velikost: 61.0 KB 
ID: 22967   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1.jpg 
Zobrazení: 180 
Velikost: 62.8 KB 
ID: 22968   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2.jpg 
Zobrazení: 206 
Velikost: 62.8 KB 
ID: 22969  
    Naposledy upraveno uživatelem Georginek: 16-09-2011 v 10:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Záloha se dělá po Analyse, ty už děláš Quick search (po něm není možnost zálohy, pouze loadnutí ze zálohy nebo změna formátu)

    BTW jak jsi tam dostal FAT12 (formát disket)?

    edit: zkus na ten disk mrknout Pčekm, pokud uvidíš data tak se vrať (myslím, že je to Qčekm) a pokračuj dál
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Aha, tak to vypnu a pustim to jeste jednou a pred Quick Scan teda udelam zalohu.....

    Na to sem taky cumel, nevim jak se to tam dostalo

    Takze jeste jednou, fakt si pripadam jako totalni blbec. Nezlobte se. Pustim to znova, dam Create Log, pak Analyze, pak Backup, pak Quick Scan ( no quick...trva to 2hodiny ), pak pocitam, ze mi tam skoci to stejny jako na OBR.3 v predchozim postu a jak mam tedy pokracovat? .... LOAD backup???? Nebo Enter to continue?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    P jako prohlídnout disk jestli jsou na něm čitelná data.
    Podle toho posledního obrázku to vypadá, že je ta partišna ok (vidím tam zeleně NTFS - HPFS), takže mrkneš na data (případně zkopíruješ to nejdůležitější jinam), potom dáš Continue (Enter)... Potom bys měl uložit partišnu (write) a restartovat pc, ale ty sem pro jistotu hodíš screen aby mě tu nekamenovali, že jsem ti to rozbil
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Take postupuju znova
    Krok/obrazek, v poslednim davam tedy Backup a Enter a rozjede se Analyza ( myslel sem ze se udela zaloha ) - zajimave je, ze to zacne na 10%
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1a.png 
Zobrazení: 199 
Velikost: 45.7 KB 
ID: 22970   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1b.png 
Zobrazení: 179 
Velikost: 39.2 KB 
ID: 22971   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1c.png 
Zobrazení: 198 
Velikost: 39.4 KB 
ID: 22972   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1d.png 
Zobrazení: 191 
Velikost: 42.6 KB 
ID: 22973   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 1e.png 
Zobrazení: 178 
Velikost: 34.0 KB 
ID: 22974  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    ...a rozjede se Analyza ( myslel sem ze se udela zaloha )
    Ona se udělá, akorát to vypadá, že tam není. Až projede analýza tak se ti objeví možnost tu zálohu obnovit Lkem - je u toho i čas, takže žádná křeč
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: TestDisk (10).png 
Zobrazení: 125 
Velikost: 27.9 KB 
ID: 22975   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: TestDisk (11).png 
Zobrazení: 152 
Velikost: 23.8 KB 
ID: 22976   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: TestDisk (12).png 
Zobrazení: 140 
Velikost: 30.2 KB 
ID: 22977  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Fajn, takze ted dojela analyza ( nez sem se vratil k PC ) a skocilo tam obr.1, dal sem Enter a skocil tam obr 2.
    Ted mam udelat co?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2a.png 
Zobrazení: 170 
Velikost: 36.7 KB 
ID: 22979   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2b.png 
Zobrazení: 159 
Velikost: 40.0 KB 
ID: 22980  
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    P = mrknout na disk, případně zkopírovat nejdůležitější data na jinej disk

    Pak Enter

    PS: zmenši si plochu obrázku v malování
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Zmackul sem P (list files) a skocilo tam, dalsi bod?
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2c.png 
Zobrazení: 186 
Velikost: 44.1 KB 
ID: 22981  
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    ...což není dobrý znamení

    Ještě včera v noci jsi tam měl dvě partišny - jedna začátek 0 a konec na 209něco, další pak začátek na 209xxx a tam by měly být data. Že bys tedy měl opravdu FAT12? Vrať se tedy zpět, Loadni z backupu a mrkni na ní znovu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Fajn, takze ted dojela analyza ( nez sem se vratil k PC ) a skocilo tam obr.1, dal sem Enter a skocil tam obr 2.
    Ted mam udelat co?
    Imho v tomto kroku by si mal správne označiť typ partície. Písal si, že pôvodná bola primárna, v screene je označená ako bootovacia. Takže šipkami vpravo/vľavo zmeniť na P .... Enter

    V ďalšom kroku kontrola (predpokladám, že si tam mal iba jednu partíciu), pre istotu sem hoď screen a potom Write ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    U tý první partition můžeš zkotrolovat jestli je správně boot sektor (je na každý partition, ne jen na bootovací, obsahuje informace o partition). Buď po dokončení opravy partition tabulky (podle toho delšího postupu) anebo se tam jde dostat i rychlejc (pokud už je paritition v tabulce správě) hned po výběru typu partition ("Intel") zvolit "Advanced Filesystem Utils" a "NTFS: Boot and MFT repair" a kouknout se jestli to vypadá takhle:



    pokud jo (Boot sector: bad, Backup boot sector: OK) tak zvolit "Backup BS", což by mělo obnovit boot sektor ze záložního, pak by to mělo vypadat takhle:



    (oba ok)

    Ta druhá partition vypadá podivně, to byla původně taky NTFS? (předpokládám tam byly 2 protože ta první má 100 GB a disk je 1 TB)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows 7: system
    Od Josifekk01 v sekci OS Windows
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 05-08-2010, 17:52
  2. chyba: System Resource Notify Window
    Od Commanderwar v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 01-04-2010, 12:16
  3. Chyba obrazu na LCD notebooku - v displeji chyba neni
    Od lucinkapes v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-12-2009, 18:35
  4. icq system
    Od imperator21 v sekci Internet
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 24-06-2008, 11:06
  5. Chyba při inslaci XP.....HW, SW chyba?
    Od Kollda v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 04-09-2007, 20:53