Windows nebootuje ani z CD
Takže mám takový problém. Večer jsem PC vypnul a ráno mi nenačte windows. Když jej zapnu, zobrazí se Toshiba logo a potom černá obrazkova. System nenabootuje ani když jdu do biosu a nastavím bootovaní z CD. Vsechno jsem odpojil, sluchatka,mys, porad nic.
Co bych mel delat?
Co bych mel delat?
Je to notebook Toshiba Satellite A300. Zkoušel jsem boot CD s ubuntu, ale taky se nic nestalo. Prostě černá obrazovka.
Nezkoušel, abych řekl pravdu ani moc nevím jak bych ho mohl vyndaat z toho notebooku. K čemu by ot bylo dobré kdybych ho vyndal?
Po vyndání mám zase zusit nabootovat z CD?
Po vyndání mám zase zusit nabootovat z CD?
Ze spodu notebooku bude "víčko" na šroubek, pod kterým bude disk schován.
U notebooků není moc možností s "laborací". Pokud nefunguje ani boot alternativního OS, bude se s největší pravděpodobností jednat o hardwarový problém. Vyjmutím disku zjistíš, jestli problém není právě v disku.
U notebooků není moc možností s "laborací". Pokud nefunguje ani boot alternativního OS, bude se s největší pravděpodobností jednat o hardwarový problém. Vyjmutím disku zjistíš, jestli problém není právě v disku.
Nebootuj z CD ani z jiného média, pouze ntb spusť bez HDD. Objeví se hláška o chybném disku. Poté bych pevně v BIOSu nastavil bootovaní z DVD-ROM a pokusil se HDD otestovat pomocí utility výrobce.
No jo momentalne je tam nastavene bootovani z cd nebo lan, neni tam moznost hdd. Jak mam dosahnout te hlasky o chybnem disku?
Momentalne je tam nastaveno bootovani LAN a nejde vypnout. pise to:
Pre-boot eXecution Environment screen and says
Media test failure, check cable
Exiting PXE ROM
Operating system not found.
Pre-boot eXecution Environment screen and says
Media test failure, check cable
Exiting PXE ROM
Operating system not found.
Moznost HDD tam byt nemuze, kdyz je odpojeny :rolleyes:
Bootovani LAN taky vypni ( akorat to zdrzuje ) Nastav Bootovani na DVD, zkus jestli se nabootuje instalace Windows nebo HirensBootCd ci Unix a pak tam dej zpatky ten disk, nic v BIOSu nemen a zkus, jestli to nabootuje a disk to uvidi...
Kdyz mas disk v PC a vlezes do BIOSu, je tam disk videt?????????
Mas moznost pripojit disk k jinemu PC?
Bootovani LAN taky vypni ( akorat to zdrzuje ) Nastav Bootovani na DVD, zkus jestli se nabootuje instalace Windows nebo HirensBootCd ci Unix a pak tam dej zpatky ten disk, nic v BIOSu nemen a zkus, jestli to nabootuje a disk to uvidi...
Kdyz mas disk v PC a vlezes do BIOSu, je tam disk videt?????????
Mas moznost pripojit disk k jinemu PC?
Kamosi, v praci, rodina? Jinej PC doma nemas? Jde samozrejme pripojit i ke stolnimu ( je nutna redukce - podle typu disku )
Disk se roztoci? Je videt v BIOSu????
Disk se roztoci? Je videt v BIOSu????
[quote=Gohan;473237]Po vyjmuti to nacetlo ubuntu disk. Takze HDD je v kremikovem nebi?[/quote]V případě, že nelze nabootovat při připojení disku, tak to může poukazovat na vadný disk nebo řadič. Předpokládám, že se při butování pokouší BIOS identifikovat disk a na tom selže. Nejedná se o čtení informací, ale o inicializaci jako takovou. Ta nemusí být u notebooku vůbec vidět. Zaváděcí tabulka se zobrazuje mnohdy pouze u klasického PC. Doporučuji vyzkoušet jiný disk (v případě, že jej máte po ruce).
A je vidět ten HDD v BIOSu ? Jinak zde asi nezbude nic jiného, než-li ho připojit k jinému počítači a otestovat.
Urcite bych pred nakupem noveho disku varoval ( aby sis zkusil do ntb pripojit jiny disk ), protoze se nemusi jednat o chybu disku jako takoveho, ale vadny radic nebo chipset na desce. To se pak oprava prodrazi na +-4500Kc a v tom pripade bys mel sice novy hdd ale vadnou desku.....
Ja pri sve smule mel oboji :D
Ja pri sve smule mel oboji :D
Takze nabootovalo to z CD, pocitac jsem vypl, vlozil HDD a zapl a je to ta sama cerna obrazovka jako predtim. V biosu jsem nic nemenil.HDD je v biosu videt jako TOSHIBA MK3252GSX.
Jak poznam jestli se hdd roztoci?
Jak poznam jestli se hdd roztoci?
V ntb se to pozná blbě, ale stejně Ti to nepomůže v tom, aby jsi zjistil, jestli se jedná o chybu HDD či řadiče. Prostě kup redukci a popros kamaráda, jestli si u něj můžeš disk otestovat ;)
Je to tak, neni to moje PC ale pritelkyne, ktera neni momentalne v CR. Jeji sestra ma take laptop, byla bym ozne ozkouset HDD jeji sestry v jejim a jeji v PC sestry, ale obava se ze by mohlo dojit k poskozeni HDD jeji sestry nebo PC jeji sestry, muze se neco takoveho stat?
Jde to poznat celkem dobre - je to slyset a kdyz na disk polozis prst, citis jestli se zacina roztacet nebo ne a za jak dlouho se roztoci a jestli hloda nebo ne. ( kdyz je tam chyba vetsinou porad sviti HDD ledka )
To ale nic nemeni na tom, jak psal Kevin00, ze bez otestovani disku v jinem PC nepoznas, jestli je vadny disk, radic, nebo chipset.
Pokud maji oba disky stejne rozhrani tedy SATA nebo IDE, nic se poskodit nemuze. Co je to za ntbky?
To ale nic nemeni na tom, jak psal Kevin00, ze bez otestovani disku v jinem PC nepoznas, jestli je vadny disk, radic, nebo chipset.
Pokud maji oba disky stejne rozhrani tedy SATA nebo IDE, nic se poskodit nemuze. Co je to za ntbky?
[quote=Georginek;473270]Jde to poznat celkem dobre - je to slyset a kdyz na disk polozis prst, citis jestli se zacina roztacet nebo ne a za jak dlouho se roztoci a jestli hloda nebo ne. ( kdyz je tam chyba vetsinou porad sviti HDD ledka )[/quote]
Ono záleží. Já třeba nemám LEDku na HDD a samotný HDD je celke dobře uložen, takže to na šasi cítit není. Radit kontrolu při otevřeném víku se mi nechtělo, nikdy nevíš, kdo u toho sedí :)
Ono záleží. Já třeba nemám LEDku na HDD a samotný HDD je celke dobře uložen, takže to na šasi cítit není. Radit kontrolu při otevřeném víku se mi nechtělo, nikdy nevíš, kdo u toho sedí :)
Takze kdyz dojde k vymene HDD mezi temi dvema notebooky muze se neco zkazit? Trbe HDD sestry kvuli PC me pritelkyne nebo naopak?
Nezkazí se nic, pouze Ti nenajede systém a pravděpodobně to skončí u BSOD. Důvodem bude odlišný hardware obou notebooků.
Tak sestra menit nechce, asi e boji. Co se da tedy delat v pripade ze nejde HDD vyzkouset v jinem PC? Nejspis si asi koupit novy a doufa ze byla chyba v hdd?
Kravina. Rekni sestre, at natlaci notas a disk vymen. Nic se stat nemuze. Ze se ji vubec ptas.....:mistake poslys
Koupit novy disk do notasu +-1500 spis +, a kdyz to nebude diskem, vyhozeny prachy za disk a jeste pak oprava desky ci buhviceho jinyho :rolleyes:
TO Kevin00- ja myslel samozrejme ze je to poznat kdyz mas sasi rozebrany :p
Koupit novy disk do notasu +-1500 spis +, a kdyz to nebude diskem, vyhozeny prachy za disk a jeste pak oprava desky ci buhviceho jinyho :rolleyes:
TO Kevin00- ja myslel samozrejme ze je to poznat kdyz mas sasi rozebrany :p