Win 7 64bit
Mám notebook Toshiba Satellite A300-15J.Nainstalovaný win 7 home premium 32bit.Původně tam byl win vista 32bit,ale koupil jsem upgrade na win 7.Paměť byla 2 GB, dokoupil jsem další 2 GB.Win 32 bit využije ale jen 3 GB.Rád bych využil všechny 4 GB. V upgrade na win 7 je možno i vybrat čistou novou instalaci win 7 buď 32 bit nebo 64 bit. Mohu nainstalovat na tento notebook win 7 64 bit,abych využil paměť celou? Nebo je pro 64bit potřeba nějaký jiný hardware?Moc tomu nerozumím.Děkuji za odpovědi.
Win7 64bit by na tento notebook mely jit. Jen je potreba stahnout vsechny potrebne ovladace ze stranek vyrobce (mozna budou nejake i na CD k notebooku, ale nejnovejsi budou lepsi). Stahnout jdou zde http://eu.computers.toshiba-europe.com/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU&selCategory=2&selFamily=2&selSeries=153&selProduct=781&selShortMod=697&language=13&selOS=30&selType=all&yearupload=&monthupload=&dayupload=&useDate=null&mode=allMachines&search=&action=search&macId=&country=all&page=1 (zkontroluj pripadne zmen si "Short Model No" podle toho co je na notebooku zespoda napsano). Jinak 64bit system vyuzije cele 4GB, ale zase ma mirne vetsi naroky na pamet, takze rozdil nebude prilis vyrazny. Tedy pokud nepouzivas programy, ktere jsou napsany primo pro 64bit, tam uz by rozdil byl vetsi.