Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Změna rozlišení koupeného softwaru

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Zdravím,

    asi budu mít hodně hloupý dotaz, ale když se člověk nezeptá nic neví. Jde o to, že kamarád si koupil dotykový monitor do hospody a má rozlišení 800x600 a má k tomu software, který funguje při nejmenším rozlišení 1024 x 768 (jinak to nesedí a je to roztáhlá a není vidět vše co by mělo). Lze to nějak řešit (teda kromě koupení nového monitoru)? (systém je klasickej windows XP). Zatím nemám moc víc informací probíral jsem to jen po telefonu...

    Děkuji za Vaše příspěvky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele 16cmfan
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    2,160

    A načo má byť ten display ? Jukebox ? Pretože u nás v PUBu beží Jukebox pod XP a tiež sa mi zdá, že je to 800x600
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Co jsem pochopil z telefonu (na vlastní oči to uvidím až ve středu), tak se jedná o dotykáč od IBM připojený ke klasickému PC... Bohužel nemám dostatk informací a ptám se předběžně co by se dalo vymyslet...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    1. zjisti co je tam za dotykáč
    2. pokud nemá ve vlastnostech systému napsáno, že je pc vybaveno dotyk. tak má buď eGalax (ETTI - ovladače jsou celkem univerzální, ale na některých monitorech co jsou na aukru jsem nedokázal přinutit windows, aby se choval jako tablet - prostě chybí vstupní panel, gesta atd. nicméně jako obyčejná myš to fungovalo vždycky, ledacos se dalo vychytat softwarově v "edge compensation") nebo jen špatně nakalibrováno
    3. dá se to řešit většinou přepnutím na rozlišení, která stanovuje výrobce folie, systém pak jen přiřazuje souřadnice. Pokud je tedy ve stavu, že nemůže třeba kliknout dolu na lištu nebo nahoru tak stačí přepnout rozlišení. Třeba moje umpc má nativních 800x480, ale folie chce minimum 800x600, pokud jej nakalibruji na jiném rozlišení tak je kalibrace rozhozená. Pokud by měl 4 drátový usb dotykáč tak by mělo stačit nastavit rozlišení stanovené pro kalibraci (jde to se standartním vga adaptérem, rozlišení se sice nezobrazí klasicky v nastavení, ale dá se k němu dopracovat přes vlastnosti adaptéru - zobrazit všechny režimy - vybrat požadované rozlišení a pak teprve nakalibrovat)

    Teď sice trochu vařím z vody, ale pamatuju se, že na starších dotykáčích od eGalaxu byly na cd drivery na všechny varianty (od RS232 až po 4drátové usb) a pokud člověk klikal stále na další další další tak si nainstaloval driver na ps/2 klávesnici (resp. driver byl přepsán ovladačem na dotyk) a zároveň povolil toto chování pro všechny displeje a pokud nebyl připojen jako primární ten s vrstvou tak se nedal nakalibrovat vůbec

    edit: ještě mě napadlo, jestli nemá monitor klonovaný obraz (myslím, že se to v xp jmenovalo "více monitorů na...") nebo nastavení plochy větší než dokáže lcd zobrazit takže se na lcd ukazuje třeba těch 1024x768, ale jen v rozlišení 800x600 (scrolování plochy pokud je kurzor u kraje obrazovky). Nejrychlejší je právě dočastně přepnout rozlišení na vyšší a nakalibrovat, potom bude fungovat dotyk. vrstva ok i na ostatních rozlišeních. Pokud nebude k dispozici v režimech jiné rozlišení než to jedno aktuální tak napřed nainstalovat driver na vga a až potom software na dotyk. vrstvu (obzvláště pozor na instalaci PS/2 na usb dotykáčích, výsledkem může být nenávratné přepsání MS ovladače na klávesnici, v případě notebooků touchpadu.
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 19-09-2011 v 22:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Richmod: moc děkuji za dlouhý popis. Trochu jsem s ním teď mluvil a říkal, že tam asi nemá vůbec ovladač VGA. Pokusil se ho stáhnout a nainstalovat (ze stránkách výrobce) a při náběhu do winu má černou obrazovku... A musí se vrátit o tento krok zpět aby to vůbec rozjel...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ovladač tam ani mít nemusí - stačí "standartní ovladač vga" (nebo tak nějak) a pak přepnout rozlišení podle postupu co jsem napsal tučně. Funguje to myslím i na miniXP z Hirens boot cd. V každém případě bych postupoval od bodu 1
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Dobře, uvidím co se bude dat dělat a dám vědět.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Tak vypadá, že celý PC je v nepořádku, budu muset otestavat ramky a HDD... To je tak když se kupuju starej stroj za pár šlupů z inzerátu...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Radeony: ATI problem s instalaci softwaru
    Od qquiderr v sekci Grafické karty
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 02-05-2011, 17:46
  2. Změna rozlišení není možná
    Od Itachi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 12-10-2010, 11:40
  3. Windows 7: nástroj na odstranění škodlivého softwaru v sys Win
    Od matyyy v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 25-10-2009, 00:23
  4. profesionálové o 3D softwaru
    Od P@pi v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 38
    Poslední příspěvek: 16-10-2008, 13:47
  5. Vista 64-bit - volba softwaru (verze 64-bit)
    Od Zeus(CZ) v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-06-2008, 20:57