Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hardisk neni přístupný. Co s tim?

Godaheda (2)|20.9.2011 01:16
Ahoj,

Mám v zásadě jednoduchý problém. Mám Win 7 a externí hardisk od WD. Neustále mi to zobrazovalo hlášku, kterou možná dobře znáte, že at si zkontroluju hardisk( doporučeno) a nebo nechám ho bez oprav. Vždy jsem dělal druhou věc. Napadlo mě jednou udělat kontrolu, Kde máte 2 věci na výbr a zaškrtl jsem zde pouze první věc což byla automaticky opravovat chyby. Kontrola proběhla způsobem: Načítání indexů a pak se mi to seklo tak na 80% procentech a od té doby disk nelze spustit.

Při pokusu otevřít disk píše: " G:\ neni přístupný. Soubor nebo adresář je porušen a je nečitelný"
Při pokusu o kontrolu píše:"kontrolu disku nelze provést, protože systém Windows nemůže k disku získat přístup".

Jediný východisko mi to píše formát, ale ty data nechci nechci ztratit co tam mám, nevíte jak tento problém vyřešit? Obnovit to zpět?

Děkuji mockrát,
Godaheda (2)|20.9.2011 01:33
Nové zjištění, zjistil jsem že se mi to z nějakého samolibého důvodu předělalo na typ RAW a né NTFS.
lavjoy (1628)|20.9.2011 08:14
Toto jsi zkoušel?Myslím že některé programy umí přečíst z disku i po formátu,ale konzistence obnovených souborů je již slabá
Dojigiri (1629)|20.9.2011 08:19
Zkusit programy PartitionFindAndMount nebo TestDisk.

V Testdisku se podívat jestli nelze opravit boot sektor jednotky: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/62925-system-nenajel-chyba-hdd#473000

(ale pokud už tam byly nějaký chyby je možný že to nebude stačit, může bejt poškozenej i FS)

Pokud by to nepomohlo tak programy pro obnovu dat - GetDataBack for NTFS, File Scavenger, Recuva (něco z toho je na Hirens boot CD).