Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 47

Téma: Upgrade PC - platforma AMD alebo Intel - herný PC..

  1. #31
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    103

    Tim jsem se neridil, pouze jsem to sem postnul, ze je to zajimavy. Tot vse.
    A uznavam ze ty patrioty jsou lepsi vlastne skoro vsechno je lepsi nez kingston. Ale na alfe zrovna moc dobrej vyber pameti neni.
    Poupraveno
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0116XB0116KZ01

    edit bez disku by to mohlo vyadat takto http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0116XB011ANY01
    a nebo s resenim od nVidie http://www.alfacomp.cz/php/product.p...007K0BX6O213K8
    Naposledy upraveno uživatelem Nichts.cz: 21-09-2011 v 12:51
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Nováček Avatar uživatele Heat22
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od Nichts.cz Zobrazit příspěvek
    Tim jsem se neridil, pouze jsem to sem postnul, ze je to zajimavy. Tot vse.
    A uznavam ze ty patrioty jsou lepsi vlastne skoro vsechno je lepsi nez kingston. Ale na alfe zrovna moc dobrej vyber pameti neni.
    Poupraveno
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0116XB0116KZ01

    edit bez disku by to mohlo vyadat takto http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0116XB011ANY01
    a nebo s resenim od nVidie http://www.alfacomp.cz/php/product.p...007K0BX6O213K8
    Ha, a teraz ktorá z tých grafík je lepšia? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Hele Richmond ti tu postnul velmi pěknou sestavu a zkušeností s tím má myslím více než dost. Tak bych být tebou použil tu, co ním byla postnuta, stejně sestava od nichta je z90% totožná
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Heat22 Zobrazit příspěvek
    Ha, a teraz ktorá z tých grafík je lepšia? :-)
    Vzal bych GTX560 Ti.

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0113CQ0113K801
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jen tak mimochodem když už jste tu řešili ty chladiče (mimochodem ninja má trochu lepší backplate) - co má tazatel za bednu? Aby neměl nějakou úzkej eurocase
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Nováček Avatar uživatele Heat22
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Jen tak mimochodem když už jste tu řešili ty chladiče (mimochodem ninja má trochu lepší backplate) - co má tazatel za bednu? Aby neměl nějakou úzkej eurocase
    Bednu mám dosť veľkú aj na chladič zo Škodovky :-) Tam nie je problém s miestom. Mal som v ňom chladič Akasa Evo 120 - http://owebu.bloger.cz/Hardware-a-mobily/Akasa-Evo-120
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Nováček Avatar uživatele Heat22
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    22

    Ešte by som si dovolil vrátiť sa k pôvodnej téme môjho príspevku, či na hry stavať PC na platforme AMD alebo Intel. Richmond dal do diskusie zaujímavú zostavu na nákup komponentov http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0116XB010ZZN01 . Tento PC bude na platforme AMD.
    .
    Narazil som na jeden článok kde ma v závere zarazila táto veta: "...Stejně tak bych se při honbě za co možná nejvyšším výkonem vyhnul platformě AMD...."
    .
    S tohoto článku mi ako laikovi pripadá na hry vhodnejší Intel, konkrétne ako autor píše "...osobně doporučuji investici do Sandy Bridge procesorů, ideálně mnou testovaný čtyřjádrový model Core i5-2500K ..."
    .
    ???
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Což o to, výkonnější je, ale i s "obyčejnější" deskou přešvihneš limit.

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01152T0112YE01

    Musel by jsi slevit jinde: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0111VK0116SE01
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 22-09-2011 v 11:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Nováček Avatar uživatele Heat22
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Což o to, výkonnější je, ale i s "obyčejnější" deskou přešvihneš limit.

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01152T0112YE01

    Musel by jsi slevit jinde: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0111VK0116SE01
    No mne sa zľavovať nechce....:-) Už som zvýšil rozpočet na budúci nákup a dostal som sa na 13.000.-CZK bez DPH. Neviem kam až budem ochotný ísť..... Lebo čím viac študujem články o komponentoch, tak tým sa úmerne zdvíha aj moja vôľa zvyšovať rozpočet.
    Naposledy upraveno uživatelem Heat22: 22-09-2011 v 11:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    tak v tom případě se vpohodě vejdeš s i5-2500k + Asus P8P67 (bez dalších písmen, jako "LE" apod, prostě P8P67, důvod - chlazení součástek v okolí CPU)
    A ano, ten Intel má smysl, protože má hodně velký OC potenciál (skoro o polovinu nahoru, na 4.5GHz se dostaneš určitě), takže až to za 2-3 roky nebude stíhat, jen vyměníš grafiku, CPU vpohodě ještě potáhne.
    P8P67 i ten chladič dlouhodobý OC vpohodě zvládnou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od alfah4ns Zobrazit příspěvek
    ...důvod - chlazení součástek v okolí CPU
    No nevím, vejde se tam, ale bez ramek a chladiče (pravda, někomu box chladiče nevadí) http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0114NR0113K801 P8P67 je řekněme levnější průměrná deska, trochu taktovat bych se na ní s boxem nebál minimálně po dobu záruky. Rozdíl mezi ořezanou LE a vyššími Deluxe/EVO verzemi není jen v chladiči, ale hlavně v tom, že má napájecí kaskády (nejen tu na cpu) na trochu jiným "levlu", ale zároveň ta deska ničím nevybočuje. Myslím tím třeba lepší "herní" zvukovku, "lepší" síťovku nebo alespoň kdyby tam daly dvě a na krabici napsali "lanparty" ready

    Sumasumárum mi to vychází s i5 sice na trochu větší "surový" výkon plynoucí z jiné platformy i za předpokladu, že tam budou ty nejhorší ramky zadara (nebo třeba lepší z bazaru atd.), ale provozní vlastnosti budou horší než u toho AMD plus ještě jisté omezení sestavy, kde je sice oc možný, ale za předpokladu, že ta bedna bude hučet.

    Ve zkratce: AMD za 13k teď nebo i5 bez ramek + časem dodat dalších 2.5k aby bylo na vyšší výkonostní úrovni
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Proč box? Hyper 212+ se vejde. Ono se tam vejde vpohodě třeba i Noctua D14.

    problém (kolizi) by mohly způsobit snad pouze nějaké RAM s extrémně vysokým pasivem.

    EDIT:
    ajo, tys myslel asi rozpočet...
    Vejde se ale i tam, původně psal, že by dal možná i 15k bez daně
    Naposledy upraveno uživatelem alfah4ns: 22-09-2011 v 17:06
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Já se nebavím o fyzických rozměrech, ale o výši rozpočtu (viz. odkaz na 12.905,- ještě jednou tedy dodávám, že je to BEZ RAMEK)

    Pod 13k se vejde leda tak s absolutně nejlevnějšími komponenty s vodřenýma ušima do krve http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0119YX0113O401 , když zavřu obě oči tak možná v nějakém ještě levnějším eshopu i s tou Asuskou, ale rozhodně bych to nenazval "v pohodě"

    edit: jsem sice pomalejší v psaní , ale vidím že ti to došlo už během doby po kterou jsem psal tenhle příspěvek
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 22-09-2011 v 17:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Jj, to je tak když v noci pracuju, pak mi všechny pomaleji dochází...
    (a to sjem si ještě říkal - WTF, že bys ty tvrdil, že se tpo tam nevleze... a zdálo se mi to dovný... )

    Mno takhle, než jsem napsal předchozí příspěvek v 11.40, Heat psal, že už navyšoval na 13 bez daně a něco v tom smyslu, že by možná zvládnul i 15 bez daně, protože slevovat nechce... Tedy cca 15,6, resp 18 s daní. Pak to editnul.

    EDIT:
    Citace Původně odesláno od Heat22
    No mne sa zľavovať nechce....:-) Už som zvýšil rozpočet na budúci nákup a dostal som sa na 13.000.-CZK bez DPH. Neviem kam až budem ochotný ísť..... Lebo čím viac študujem články o komponentoch, tak tým sa úmerne zdvíha aj moja vôľa zvyšovať rozpočet.
    Já to tedy chápu tak, že rozpočet zvýšil z 13 s dph na 13 bez dph a na základě toho píšu, že se tam vpoho vejde, protože:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010QRD0113K901
    Do 13 s dph by to samozřejmě problém byl a sám nejsem zastáncem toho, aby se dávalo přednost výkonu před kvalitou.
    Naposledy upraveno uživatelem alfah4ns: 22-09-2011 v 20:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Nováček Avatar uživatele Heat22
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    22

    Citace Původně odesláno od alfah4ns Zobrazit příspěvek
    Jj, to je tak když v noci pracuju, pak mi všechny pomaleji dochází...
    (a to sjem si ještě říkal - WTF, že bys ty tvrdil, že se tpo tam nevleze... a zdálo se mi to dovný... )

    Mno takhle, než jsem napsal předchozí příspěvek v 11.40, Heat psal, že už navyšoval na 13 bez daně a něco v tom smyslu, že by možná zvládnul i 15 bez daně, protože slevovat nechce... Tedy cca 15,6, resp 18 s daní. Pak to editnul.

    EDIT:

    Já to tedy chápu tak, že rozpočet zvýšil z 13 s dph na 13 bez dph a na základě toho píšu, že se tam vpoho vejde, protože:
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010QRD0113K901
    Do 13 s dph by to samozřejmě problém byl a sám nejsem zastáncem toho, aby se dávalo přednost výkonu před kvalitou.
    Čiste (zatiaľ teoreticky) keď teda budem mať dosť financií, táto zostava by mohla byť? http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0114GS0116XB01
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Herny Monitor do 8500KC (300e)
    Od Chester v sekci Monitory
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 02-09-2014, 09:56
  2. rada ktoru zostavu AMD alebo Intel
    Od jlesak v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 00:25
  3. Štvorjadro - Intel alebo AMD?
    Od robky v sekci PC - archiv
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 03-07-2009, 00:33
  4. FAQ: přetaktování (zejména platforma intel LGA775)
    Od P@pi v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 28-04-2009, 20:44
  5. amd alebo intel okolo 10 000,-
    Od otam85 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 29-12-2006, 12:14