Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 47

Téma: Upgrade PC - platforma AMD alebo Intel - herný PC..

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Heat22
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    22

    Chcel by som touto cestou požiadať o pomoc ohľadne výberu nasledujúcich komponentov:
    1. Základná doska
    2. Procesor
    3. RAM
    4. Grafická karta
    Mám zdroj FORTRON Epsilon 700W a zatiaľ monitor 19" max. rozlíšenie 1280x1024. Aj ten by som chcel vymeniť neskôr za nejaký full HD teda podľa toho by mala byť aj grafická karta.
    Finančné prostriedky: 13.000.-CZK vrátane DPH.
    .
    Počítač chcem v hlavne používať na najnovšie PC hry Call of Duty®: Modern Warfare® 3, Battlefield 3 a na prácu vo Photoshope CS5, Adobe Illustrator CS5. Po prečítaní veľkého množstva diskusných fór sa neviem rozhodnúť a hlavne zorientovať v tom, akú platformu zvoliť, či AMD alebo Intel. Vo fórach sa nachádza (pre mňa) dosť rozpoluplných informácii čo sa týka procesorov. Vraj na hry je lepší procesor AMD Phenom II X4 980 Black Edition alebo AMD Phenom II X6 1100T Black Edition a na aplikácie Intel Core i5-2500K BOX. Tak isto som našiel aj to, že keď je procesor AMD tak lepšia je karka od ATI napríklad: Sapphire Radeon HD 6870 FleX 1GB DDR5 11179-02-40G a na platformu Intel sa doporučuje grafika NVIDIA GeForce Gigabyte GTX560 1GB DDR5 GV-N56GOC-1GI
    Pri platforme AMD je možnosť v budúcnosti vymeniť procesor za AMD Buldozer. Možnosť OC v budúcnosti.
    .
    Ďakujem všetkým serióznym príspevkom za doporučené zostavy, resp. komponenty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Na hry bych stavěl na sandy a asi na i5 2500, ale i3 2100 má taky velmi slušné výsledkyk. Jen dotaz těch 13000 je i s monitorem nebo bez.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele Heat22
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    22

    Je to bez monitora len uvedené komponenty:
    1. Základná doska
    2. Procesor
    3. RAM
    4. Grafická karta
    plus nejaký SSD disk na systém (max. 80GB)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Vážně toužíš do sestavy za 13k dávat ssd, vraž tam raději SpinPoint F3 1TB a ušetřený peníz bych raději investoval do GPU nebo CPU
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Heat22
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    22

    A vedel by si mi to nejako nakonfigurovať cez nákupný košík www.alfacomp.cz ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Heat22 Zobrazit příspěvek
    Vraj na hry je lepší procesor AMD Phenom II X4 980 Black Edition alebo AMD Phenom II X6 1100T Black Edition a na aplikácie Intel Core i5-2500K BOX. Tak isto som našiel aj to, že keď je procesor AMD tak lepšia je karka od ATI napríklad: Sapphire Radeon HD 6870 FleX 1GB DDR5 11179-02-40G a na platformu Intel sa doporučuje grafika NVIDIA GeForce Gigabyte GTX560 1GB DDR5 GV-N56GOC-1GI
    Pri platforme AMD je možnosť v budúcnosti vymeniť procesor za AMD Buldozer. Možnosť OC v budúcnosti.
    Drtivá většina her až na výjimky podporuje dualcory a svěčí jim vysoké takty. Dualcore jsou dnes absolutním minimem co se dá koupit, Phenom 980 má vysoký takt + je odemčený pro jednodušší oc a zároveň je levnější než Core i5 = při tvém rozpočtu celkem ideální volba pro hraní her.

    Nevím, kterej debil ti poradil "když už cpu od AMD tak musíš i grafiku" V podstatě je toto tvrzení v rozporu z celkovou myšlenkou vývoje počítačů, protože se rozšířily především díky široké možnosti kombinování hardwaru napříč všemi cenovými kategoriemi. Prostě si dnes můžeš postavit pc na hry za přijatelnou cenu a naopak předraženej šmejd línej na práci, pokud bys chtěl něco "univerzálního" tak musíš volit něco mezi. Momentálně máš na výběr prakticky čtyři možnosti:
    1. AMD X4 + Radeon = cenově výhodné na hry bez fyziky, nevhodné na práci
    2. AMD X4 + nVidia = cenově výhodné na hry s fyzikou, průměr na práci
    3. i3/i5 + Radeon = cenově nevhodné, výhodné na hry bez fyziky a práci
    4. i3/i5 + nVidia = cenově nevhodné, výhodné na hry s fyzikou a práci

    MW3 myslím nemá PhysX takže klidně vem ATI + Phenoma. Naopak pokud budeš víc pracovat v PS tak bych volil dražší i5 + nV protože má CUDA. Víc se asi říct nedá, protože nevíme jestli víc hraješ nebo pracuješ, navíc dost pochybuju, že používáš jenom tyhle dva programy. Čím víc z tebe dostaneme tím lépe se dá počítač optimalizovat (viz. třeba dzandrův příspěvek)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Heat22
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    22

    V podstate viac by to mal byť PC na hry. Práca (Photoshop a podobne) je len ako koníček... Primárne využitie HRY.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    4

    AHoj nedavnou mnou vybrana sestava,ale da se lehce zlevnit na tvou castku s ubranim jen par procent vykonu
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01170E0115VG01

    jak se ti bude libit tak rekni a muzu to hodit na tu tvou castku
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Heat22
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    22

    Na OCZ Solid som čítal nie pekné veci..... Vraj sa dosť tie SSD-čka kazia. Neviem čo je na tom ale pravda, bolo to na nejakom fóre kde sa ľudia čo mali túto značku vyjadrovali. Tak naozaj neviem čomu sa dá veriť na diskusných fórach :-)
    .
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    4

    ej sry ted sem to znova daval do kosiku mel tam byt kingston

    edit http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0115VG01121701
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Citace Původně odesláno od Rajdzos Zobrazit příspěvek
    AHoj nedavnou mnou vybrana sestava,ale da se lehce zlevnit na tvou castku s ubranim jen par procent vykonu
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01170E0115VG01

    jak se ti bude libit tak rekni a muzu to hodit na tu tvou castku
    No,nevim jestli 500Mhz stojí za 1000,- oproti X4 955,kterej je za 2500,- .
    Paměti v triple kitu?? .Chladič cpu?
    Já bych to udělal takhle .Do těch 13tis Ti něco zbývá,tak jestli chceš novou skřínku třeba......
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0113K8010ZZN01 - bez ssd, lepší ramky jsem na alfě nenašel

    Pro toho nademnou: 12GB ram trochu overkill na hry, nemyslíš?

    edit: oprava: pro toho nad lavjoyem
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    4

    nepsal sem ze je to pro jeho ucely pro neho by se to muselo trochu orezat do tech trinacti..co je spatneho na triplu?aspon se poucim
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    Máš tam desku na FM1 a cpu AM3 Richi.

    Tak za prvý těch 12gb ramek je fakt zbytečné a za druhé když by chtěl mít osazené všechny sloty pro ram,tak bude shánět jen jeden modul?Navíc deska umí dualchanel,takže v páru a za tu cenu si může najit někde lepší, 2x2 nebo 2x4 s vysokou frekvencí a nízkým časováním což pro AMD je docela gut.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2011
    Příspěvků
    4

    noo to sem chtel vedet,.diky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Herny Monitor do 8500KC (300e)
    Od Chester v sekci Monitory
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 02-09-2014, 10:56
  2. rada ktoru zostavu AMD alebo Intel
    Od jlesak v sekci PC - archiv
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 08-11-2009, 01:25
  3. Štvorjadro - Intel alebo AMD?
    Od robky v sekci PC - archiv
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 03-07-2009, 01:33
  4. FAQ: přetaktování (zejména platforma intel LGA775)
    Od P@pi v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 57
    Poslední příspěvek: 28-04-2009, 21:44
  5. amd alebo intel okolo 10 000,-
    Od otam85 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 29-12-2006, 13:14