Chcel by som touto cestou požiadať o pomoc ohľadne výberu nasledujúcich komponentov:
1. Základná doska
2. Procesor
3. RAM
4. Grafická karta
Mám zdroj FORTRON Epsilon 700W a zatiaľ monitor 19" max. rozlíšenie 1280x1024. Aj ten by som chcel vymeniť neskôr za nejaký full HD teda podľa toho by mala byť aj grafická karta.
Finančné prostriedky: 13.000.-CZK vrátane DPH.
.
Počítač chcem v hlavne používať na najnovšie PC hry Call of Duty®: Modern Warfare® 3, Battlefield 3 a na prácu vo Photoshope CS5, Adobe Illustrator CS5. Po prečítaní veľkého množstva diskusných fór sa neviem rozhodnúť a hlavne zorientovať v tom, akú platformu zvoliť, či AMD alebo Intel. Vo fórach sa nachádza (pre mňa) dosť rozpoluplných informácii čo sa týka procesorov. Vraj na hry je lepší procesor AMD Phenom II X4 980 Black Edition alebo AMD Phenom II X6 1100T Black Edition a na aplikácie Intel Core i5-2500K BOX. Tak isto som našiel aj to, že keď je procesor AMD tak lepšia je karka od ATI napríklad: Sapphire Radeon HD 6870 FleX 1GB DDR5 11179-02-40G a na platformu Intel sa doporučuje grafika NVIDIA GeForce Gigabyte GTX560 1GB DDR5 GV-N56GOC-1GI
Pri platforme AMD je možnosť v budúcnosti vymeniť procesor za AMD Buldozer. Možnosť OC v budúcnosti.
.
Ďakujem všetkým serióznym príspevkom za doporučené zostavy, resp. komponenty.