Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Podpora více jader ve hrách

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    38

    Ahoj všem.

    Jak poznám, že hra podporuje více jader?

    Dík za odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Myslím, že v dnešní době většina her používá maximálně 2jádra. Ale 4jádro myslím využilo GTA4 a ještě něco. DOhledám toho více.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Pustit task manager a zkouknout jak se vytezuji jednotliva jadra?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Někde jsem vyčetl že logitech keyboard g19 a g15 mají lcd co ti tohle může ukazovat :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sommer
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    386

    O podpoře se taky dozvíš v readme u každé hry, případně ne webu hry v nějaké support sekci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,240

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Pustit task manager a zkouknout jak se vytezuji jednotliva jadra?
    Asi tak
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    38

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    Někde jsem vyčetl že logitech keyboard g19 a g15 mají lcd co ti tohle může ukazovat :-)
    nebudu kupovat klávesnicu za 3,5k když mám PC za 5k (http://www.nextwind.cz/hp-xw6400-2xx...500gb-fx560/80)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pokud ti jde o výkon, problém bude zakopán v GK. nVidia Quadro FX560 je ekvivalentem GF7600. Navíc jsou její ovladače optimalizovány na práci, nikoli hraní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    38

    budu k tomu dokupovat nějakou GK s čipem GeForce GTX 550 Ti s 1G a doma mám už další 2G RAM.

    Teď jsem projížděl nějaký krabice s hrama - když u doporučené sestavy není vícejádro tak asi podpora nebude.
    Je to tak, nebo to nemusí být pravidlo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Nejde ti spíš o podporu dual CPU? Koukám že máš na desce 2xCPU(každé má dvě jádra)? No já nevím na jaké hry koukáš, ale ja mám na novém duke nukem forever co mám poruce , min requ intel core 2 duo, z toho vyčteš že to chce dvoujádro. Což je jedno CPU s více jádry. To jestli nějaká hra podporuje dualCPU, tak to budu muset pohledat.

    Je to tak jak říká traktor :-), výkon by měl být přibližně roven 4jádru na 3Ghz frekvenci.
    Naposledy upraveno uživatelem dzandra: 21-09-2011 v 15:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    duke nukem forever co mám poruce , min requ intel core 2 duo, z toho vyčteš že to chce dvoujádro. Což je jedno CPU s více jádry. To jestli nějaká hra podporuje dualCPU, tak to budu muset pohledat.
    To není podstatné. Dva procesory se dvěma jádry jsou prakticky ekvivalentem jednoho čtyřjádrového.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Jenom bych daval pozor pri nakupu tech pameti, imho to bude podporovat jenom moduly s ECC
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jj, jsou potřeba ECC Registered DDR2 667 MHz FB-DIMMy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    No, koukam, ze nic moc levnyho ... http://www.zbozi.cz/?q=fb-dimm%202gb...it=nejlevnejsi
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    38

    To jste trošku odbočili.

    Díval jsem se na nějaký krabice s hrama. Je tam minimální konfigurace a doporučená konfigurace.

    1 - V minimální je požadavek jedno jádro / v doporučené jedno jádro - hra asi nebude podporovat více jader

    2 - V minimální jedno jádro / v doporučené dvou jádro - hra asi více jader podpoří

    Můžu to tak brát?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. GeForce: Dotaz ohledně CUDA jader
    Od un1xek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-05-2013, 17:39
  2. Testování jader
    Od Cermix v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 31-05-2011, 20:07
  3. Socket AM3: Porovnani vykonu jader
    Od |Mio| v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 01-01-2010, 21:38
  4. Socket AM2/AM2+: Odemykani jader na AM2+?
    Od |Mio| v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-09-2009, 15:55
  5. Využití jader
    Od Commanderwar v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-03-2008, 11:01