Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

přeinstalec W7 na notebooku

redkev (14)|23.9.2011 17:00
Zdravim, kamarád mi dal notebook abych mu ho přeinstaloval. ale nemá k tomu žádná CD s windowsem. Tak nevím když zformátuju HDD jak tam pak natáhnu zpět nové a čisté W7. Jinak je vše legálně zakoupenou W7 Home Premium OA.
Už jsem hodněkrát přeinstalovával, ale pokaždé jsem měl CD s originálním windows.
Díky za radu.
Richmond (8084)|23.9.2011 17:30
Není na disku ještě jedna partišna s recovery? Zjistíš to třeba pomocí správy disků (pravý klik na počítač - spravovat - správa disků) kde bude první oddíl s recovery a pak teprve disky c: d: apod.
redkev (14)|24.9.2011 16:05
Ano to má. Je bez názvu a je to : Oddíl pro obnovení. má kapacitu 1,46gb a píše mi to 100% volného místa a pak je tam c: Spouštěcí soubor, stav systému, primární oddíl.
Myslíš jako to c: zformátovat a pak to načíst tady z toho? a nevymaže se mi to taky?
zsdx (2098)|26.9.2011 18:09
[quote=redkev;474116]Ano to má. Je bez názvu a je to : Oddíl pro obnovení. má kapacitu 1,46gb a píše mi to 100% volného místa a pak je tam c: Spouštěcí soubor, stav systému, primární oddíl.
Myslíš jako to c: zformátovat a pak to načíst tady z toho? a nevymaže se mi to taky?[/quote]

Na W7 mi to prijde jako hoodne malo, rozhodne nic neformatuj!
Recovery ze skryteho oddilu na disku se spousti z BIOSu pomoci vyhrazene klavesy Fcislo.
Nebo se na recovery vetsinou daji vytvorit media primo z OS pomoci utility vyrobce ntb. Je to v podstate obsah te recovery partisny z disku, obvykle dve DVD media. Ta potom notebook (resp. disk) uvedou do stavu vybaleni z krabice.