Po složení nejde PC
Zdravím,
po složení nového PC mi nenajede - nejde spustit, komponenty:
MB: Gigabyte HA65M-D2H-B3 (rev.1.0)
ZDROJ: Chieftec GPA-350S 350W OEM
PROCESOR: Intel Pentium Dual-Core G860 BOX
RAM: 2 x Kingston 4GB 1333MHz
Vylučovací metodou jsem postupně odpojoval vše a nic nepomohlo, je vadný zdroj? Nebo nestačí 350W? Jak zjistit co je špatně?
Díky lidi!
po složení nového PC mi nenajede - nejde spustit, komponenty:
MB: Gigabyte HA65M-D2H-B3 (rev.1.0)
ZDROJ: Chieftec GPA-350S 350W OEM
PROCESOR: Intel Pentium Dual-Core G860 BOX
RAM: 2 x Kingston 4GB 1333MHz
Vylučovací metodou jsem postupně odpojoval vše a nic nepomohlo, je vadný zdroj? Nebo nestačí 350W? Jak zjistit co je špatně?
Díky lidi!
Tak to doporučuji je doplnit :) Jak se počítač chová když odpojíš vše nepotřebné ke startu (HDD, rozšiřující karty, DVD mechanika, apod) a vyndáš modul RAM ... signalizuje absenci modulů RAM základní deska pípáním ? Musí být zapojen PC Speaker.
Je správne pripojené tlačítko Power (na skrini) do konektoru na doske ? - resp. môžeš ho odpojiť od dosky a dva piny (označené spravidla Power SW) krátko spojiť napríklad skutkovačom, pinzetou alebo niečim podobným ....
Ventilátor ve zdroji se netočí ? V tom případě odpoj zdroj od komponent a vyzkoušej ho naprázdno (nech připojenu DVD mechaniku a HDD), zda-li se roztočí ventilátor zdroje. Pokud máš multimetr a umíš s ním zacházet, můžeš změřit výstupní napětí na konektorech.
[quote=EditorPO;474379]na zdroji je tiež vypínač :)[/quote]
tak ted jsi me dostal, muzes mi pls zaslat nejake cistidlo na "zaprskany" monitor? / pac tva odpoved zpusobila znecisteni zobrazovadla / :D
tak ted jsi me dostal, muzes mi pls zaslat nejake cistidlo na "zaprskany" monitor? / pac tva odpoved zpusobila znecisteni zobrazovadla / :D