Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Sítě: Nevidím jiný Pc na síti

  1. #1
    Neregistrovaný

    Tazatel: Tkevlar

    Znění dotazu: Prosím poraďte, Mám AP na jakém sdílím připojení k internetu. Aktuálně se na něj připojuji 2 notebooky přes Wifi. Bohužel Pc se navzájem nevidí na jednom PC je Vista a na druhém Win7. Občas se PC viděli. Pokud se ale pinguju na Ip adresu, která je přiřazena tak to lze. Firewall je vypnuty.

    Prosím poradďte čím by to mohlo ještě být.

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Nemáš v nastavení routeru něco jako "AP Isolation"(u mě wifi -> advanced settings)? Je to funkce, která zařizuje, aby se PC připojené přes wifi neviděly.



  3. #3
    Neregistrovaný

    Nemám vůbec takovou funkci. Problém je, že včera vše ještě fungovalo. A dnes když jsem zapnul PC tak to nejde.

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nemáš vypnuté "Zjišťování sítě", zapnuté "128bit šifrování" a zapnuté "Připojení k domácí skupině"? Pokud ano, přehoď vše naopak a zkus znova

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    O jaký router se jedná? Zkoušel jsi ho na chvíli odpojit od elektřiny?

    IP předpokládám přiděluje DHCP, že? Jaké IP jsou přiděleny?

  6. #6
    Neregistrovaný

    Teď jsem ho vyzkoušel odpojit na chvíli ze sítě a už to jde. Jinak se jedná o typ Asus 500wg.¨
    Ip adresy jsou rozděleny přes DHCP server. Ip adresy 192.168.0.148 ( já) a druhý notebook 192.168.0.136

    To už jen pro info.

    Děkuji za radu, je to velice jednoduché, ale to mě nenapadlo.

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    O jaký router se jedná? Zkoušel jsi ho na chvíli odpojit od elektřiny?
    IP předpokládám přiděluje DHCP, že? Jaké IP jsou přiděleny?
    To by nemělo hrát roli, ale vypnutí/zapnutí by mu jen pomůže . IP adresy (resp. DNS) by si neměl plést ani ten nejhloupější Ovis 5450 nicméně pokud je "něco" na 169.xxxxxxx nebo na 224.xxxx a strašně dlouho síťovka přihlašuje do sítě tak je to něco špatně - mě se tohle občas stává na Realtek síťovkách v kombinaci se zapnutým DHCP, pokud nastavím IP napevno tak to "nezakopne" nikdy



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    A jak je to s tim 128bit sifrovanim. Ja to teda mam vyply, protoze to delalo bordel, ale jaktoze to nevidi ostatni PC - tedy nemoznost sdileni? to stejne Domaci skupina - pomoci ji by melo bejt sdileni hracicka.....

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    To by nemělo hrát roli, ale vypnutí/zapnutí by mu jen pomůže . IP adresy (resp. DNS) by si neměl plést ani ten nejhloupější Ovis 5450 nicméně pokud je "něco" na 169.xxxxxxx nebo na 224.xxxx a strašně dlouho síťovka přihlašuje do sítě tak je to něco špatně - mě se tohle občas stává na Realtek síťovkách v kombinaci se zapnutým DHCP, pokud nastavím IP napevno tak to "nezakopne" nikdy
    Já se setkal s přidělováním naprosto nesmyslných IP když jsem u tp-linku provedl jen 1 restart místo 2 (nějakej divnej kus), což pak způsobovalo problémy v síti - proto jsem se ptal.

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    A jak je to s tim 128bit sifrovanim. Ja to teda mam vyply, protoze to delalo bordel, ale jaktoze to nevidi ostatni PC - tedy nemoznost sdileni? to stejne Domaci skupina - pomoci ji by melo bejt sdileni hracicka.....
    128bit šifrování musí ovšem podporovat i ten nejslabší článek sítě. Pokud je vypnutý Guest a sdílená složka nemá v právech uživatele Everyone (což standartně nemá) tak si do ní nehrábneš. V případě Domácí skupiny si do ní nehrábneš zase z Vist protože nemá "Domácí skupinu" (k přístupu používá uživatelské jméno s heslem) takže bys musel vytvořit účet se stejným jménem jako je na sdíleném pc. Sumasumárum mi z toho vychází nehorázná klikačka podmíněná vlastněním stejného operačního systému na obou koncích, která ve výsledku nemá žádnou funkci navíc pokud tedy nepočítám další ikonku v každém okně průzkumníka ať je Domácí skupina zapnutá nebo vypnutá

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Já se setkal s přidělováním naprosto nesmyslných IP když jsem u tp-linku provedl jen 1 restart místo 2 (nějakej divnej kus), což pak způsobovalo problémy v síti - proto jsem se ptal.
    Co si budem povídat - u těch levných zařízeních je to vytáhnutí z elektriky kolikrát to nejlepší a zároveň nejrychlejší řešení - prostě se mu smaže cache a jede se dál. Co se těch ip adres týče tak nejsou až tak docela nesmyslné - celkem přesně se podle nich dá zjistit stav

Podobná témata

  1. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 29-08-2012, 10:58
  2. Nevidím wifi ostatní ano
    Od PetrosW v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 27-05-2012, 17:22
  3. nevidím rozdělený disk
    Od marekpevný v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-09-2011, 18:54
  4. při instalaci winu nevidím disk
    Od Tichman v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-03-2010, 21:39
  5. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 01-02-2008, 10:07