Problém s XP
Zdravím,
dneska jsem chtělzapnout počítač, ale vyběhla na mě tahle obrazovka - http://files.myopera.com/Ivetkad/blog/NB.JPG . U každé možnosti se začne tak 2 sekundy načítat windows, pak problikne na moment modrá obrazovka, ale není možné přečíst co je tam napsané? Nevíte někdo co s tim je?
dneska jsem chtělzapnout počítač, ale vyběhla na mě tahle obrazovka - http://files.myopera.com/Ivetkad/blog/NB.JPG . U každé možnosti se začne tak 2 sekundy načítat windows, pak problikne na moment modrá obrazovka, ale není možné přečíst co je tam napsané? Nevíte někdo co s tim je?
+ všechny pokusy o přeinsatlování končí touhle modrou obrazovkou - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Měl bych podezření na vadný HDD.
Stáhni si live verzi nějakého linuxu (např. ubuntu), nabootuj, měly by tam být nějaké diskové nástroje schopné zijstit jeho stav (S.M.A.R.T.).
Případně připojit HDD k jinému PC a zkusit tam, např. pomocí crystal disk info.
Stáhni si live verzi nějakého linuxu (např. ubuntu), nabootuj, měly by tam být nějaké diskové nástroje schopné zijstit jeho stav (S.M.A.R.T.).
Případně připojit HDD k jinému PC a zkusit tam, např. pomocí crystal disk info.
Google mě vyhodil v souvislosti s 0x50 vadnou RAM. Stáhni si GoldMemory (3GB RAM a méně), nebo Memtest (4GB a více), vypal na CD a otestuj RAM. 1 průběh nestačí, musí to běžet minimálně 5 hodin.
Taky napiš o jakou sestavu se jedná.
Taky napiš o jakou sestavu se jedná.
[quote=BaXeF;474646]+ všechny pokusy o přeinsatlování končí touhle modrou obrazovkou - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
Děláš reinstalaci, nebo čistou instalaci či opravnou instalaci? Kdy tato chyba naskočí?
Děláš reinstalaci, nebo čistou instalaci či opravnou instalaci? Kdy tato chyba naskočí?
Padla tady otazka, jestli si otestoval pameti. Prvni co bys mel udelat, je otestovat RAM, jak pravil pan Dr.Zelenka :) Pokud to projede, pametovy subsystem tj RAM, NB,SB( chipset ), CPU a cesty skrz byt v poradku. Tyka se to i zdroje.
Pak bych se zameril na HDD, tj. zjistit jak vypada SMART, treba pomoci HiresnBootCd programek HD Sentinel, pak dale test povrchu pomoci HdRegenerator. BIOS bych nastavil na default, tj zrusil veskere upravy, taktovani a podobne blbosti.
Pak bych se zameril na HDD, tj. zjistit jak vypada SMART, treba pomoci HiresnBootCd programek HD Sentinel, pak dale test povrchu pomoci HdRegenerator. BIOS bych nastavil na default, tj zrusil veskere upravy, taktovani a podobne blbosti.