lehký pískot z laptopu
Při zapnutí se mi ozývá z laptopu takový lehký pískot. Není to nijak extra hlasité, ale je to slyšitelné. Zdá se mi jako by to vycházelo z větráčku na boku anebo z reproduktorů. Co to může být?
Edit: Zvuk není slyšet hned při zapnutí, ozve se až při njíždění windows.. že by hdd?
Edit: Zvuk není slyšet hned při zapnutí, ozve se až při njíždění windows.. že by hdd?
Většinou to bývají nějaké cívky, napájení CPU, nebo tak. Nic moc se s tím dělat nedá, jedině že bys to vrátil do 14 dní, je-li to nové a kupováno v eshopu na fyz. osobu.
Reklamace většinou nepomáhá, pokud to neřve hodně hlasitě, hlukové normy jsou dosti volné.
Jne pro pořádek - co je to za notebook?
Děje se to jen při určitých frekvencích/zátěži?
(např. některé ntb pískaly, když se podtaktoval CPU)
Reklamace většinou nepomáhá, pokud to neřve hodně hlasitě, hlukové normy jsou dosti volné.
Jne pro pořádek - co je to za notebook?
Děje se to jen při určitých frekvencích/zátěži?
(např. některé ntb pískaly, když se podtaktoval CPU)
Lenovo G555. No začně to když zařně najíždět windows a pak to je skoro pořád. Není to neustálý pípot, něco jako morseovka spíše.
Jj, protože pokud ne, vypadalo by to n to, co jsem říkal - napájecí obvody při šetřících funksní procesoru. Pak bys mohl zkusit pohýbat s napětím CPU, což ovlivní jeho napájecí obvody.
http://aspiregemstone.blogspot.com/2009/06/k10stat-amd-griffin-processor.html
'nejsme si jistý, jestli ten prg sežere i nové amd procesory, ale snad ano...)
hl. pohybovat patrně, po kouskách a neustále testovat teploty a stabilitu (hwmonitor, Orthos).
Výkon se nemění, ale s rostoucím napětím mroste teplota a s klesajícím klesá stabilita.
Jinak nevím.
Disk můžeš zkusit odpojit, nabootovat z USB, např. nějaký linux.
http://aspiregemstone.blogspot.com/2009/06/k10stat-amd-griffin-processor.html
'nejsme si jistý, jestli ten prg sežere i nové amd procesory, ale snad ano...)
hl. pohybovat patrně, po kouskách a neustále testovat teploty a stabilitu (hwmonitor, Orthos).
Výkon se nemění, ale s rostoucím napětím mroste teplota a s klesajícím klesá stabilita.
Jinak nevím.
Disk můžeš zkusit odpojit, nabootovat z USB, např. nějaký linux.