Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: BSOD vzdy pri novej verzii CATALYST CC

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele sirdo
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    15

    Zdravim vospolok. Mam nainstalovane WIN Vista Home Premium 64-bit SP2(samozrejme original), graficku kartu ATI HD4850 od GIGABYTE a nasledovny problem: Vzdy ked sa objavi na nete najaktualnejsia verzia CCC, moj pocitac po restarte, alebo aj pri zapnuti hodi okamziete BSOD a tento problem pretrvava az kym nenainstalujem najaktualnejsiu verziu CCC. Vsetko potom funguje bez problemov az kym sa opat na nete neobjavi dalsia aktualizacia CCC a mna PC pri zapnuti uvita modrou obrazovkou hlasajucou nieco o havarii grafickeho hardwaru v mojom PC. Nechapem preco mi nepritomnost najnovsej verzie CCC vzdy zhodi PC, ved ked ju nemam nainstalovanu, tak by som mal maximalne prist o vylepsenia obsiahnute v najnovsej verzii a nie, ze mi WIN koli tomu havaruje...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Já to chápu. Zaprvé ATI a zadruhé Gigabyte. Nejspíš bych odepřel přístup na internet aplikaci updatující ovladače
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček Avatar uživatele sirdo
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Já to chápu. Zaprvé ATI a zadruhé Gigabyte. Nejspíš bych odepřel přístup na internet aplikaci updatující ovladače
    ten pocitac sluzi momentalne len ako ulozisko dat, takze je zapnuty tak raz za dva tyzdne az raz za mesiac. naposledy ked bol zapnuty, tak nove CCC este neboli k dispozicii(skontrolovane cez update funkciu CCC) a dnes ked som ho zapol, tak pri bootovani hned hodil BSOD, takze nemal velmi sancu checknut cez net aktualnu verziu CCC, proste zahada...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jasné, chápu - na druhou stranu nepochopím proč do počítače sloužícím jako server (tzn. že hlavním požadavkem je stabilita) dáváš ATI Klidně jsi tam mohl dát obyčejnou starou 4MB S3 Trio do PCI a tohle by se ti nikdy nestalo
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Tohle slyším prvně. V CCC lze kontrolu aktualizací zakázat.

    K analýze příčin by pomohly (mini)dumpy. Pokud nějaké máš. Najdeš je ve %WinDir%\Minidump.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    K analýze příčin by pomohly (mini)dumpy. Pokud nějaké máš. Najdeš je ve %WinDir%\Minidump.
    K čemu prosím tebe? Instalaci Catalystů se stejně nevyhne ať se mu to líbí nebo nelíbí. Pro jistotu bych volil zákaz ve firewallu prípadně instalaci starší verze bez autoupdatu ovšem nejradši bych šel kartu reklamovat. Analýzou dumpu akorát tak zabije čas a řešení v tom nenajde...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    K čemu prosím tebe? Instalaci Catalystů se stejně nevyhne ať se mu to líbí nebo nelíbí.
    Je třeba rozlišovat ovladač a CCC. Bez CCC samozřejmě fungovat lze.

    Mě by spíše zajímalo, jak došel k závěru, že na vině je autoupdate. Ten nedělá nic jiného, než že upozorní na existenci nové verze a po odklepnutí otevře linky ke stažení ve výchozím prohlížeči.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jistě - ono taky pokud nemáš NET framework 3.5 tak bez CCC fungovat ne že můžeš, ale musíš (už jen tenhle fakt mi přijde jako zhovadilost - kvůli tomu, že chci kompletně využít vlastnosti grafiky mě přece nikdo nemůže nutit instalovat cokoliv od Mrkvosoftu) To, že s ovladači pro ATI je problém dlouhodobě neznamená, že je na vině CCC. Autoupdate přece musí zjistit novou verzi bez otvírání browseru - podle mého si napřed ověří verzi a pokud je novější tak otevře okno browseru pro stažení a k záseku dochází někde mezi tím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Čo presne bolo na tej BSOD? Môžeš urobiť foto (keď už si sem nehodil minidumpy) ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele sirdo
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Jasné, chápu - na druhou stranu nepochopím proč do počítače sloužícím jako server (tzn. že hlavním požadavkem je stabilita) dáváš ATI Klidně jsi tam mohl dát obyčejnou starou 4MB S3 Trio do PCI a tohle by se ti nikdy nestalo
    ono to PC ako server ani nesluzi a cele bolo stavane na strihanie fullHD videa(Intel Core2Quad Q8300 2.5GHz@3.45GHz, ATI HD 4850 1GB, 2x2GB DDR2 Kingston HyperX 1066MHz), ale momentalne na to nemam cas, takze ho 1-2x mesacne zapnem len, aby som vyhnal pavuky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele sirdo
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Čo presne bolo na tej BSOD? Môžeš urobiť foto (keď už si sem nehodil minidumpy) ?
    no to iste co aj minule ked som ti to ukazoval, respektive posielal foto(myslim foto BSOD), ked si ho uz nezmazal z mailu...
    Naposledy upraveno uživatelem sirdo: 03-10-2011 v 21:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Aha, a nemohl bys tam dát třeba na měsíc obyčejnou PCI grafiku z bazaru? Jako "řešení" a zároveň zachování stávající grafiky bohužel jiné východisko než firewall nevidím (pokud nepočítám instalaci těch starých ovladačů - přecijen bys nevyužil to v čem by měly být nové ovladače lepší - opraveny chyby u novějších aplikací apod.)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Citace Původně odesláno od sirdo Zobrazit příspěvek
    no to iste co aj minule ked som ti to ukazoval, respektive posielal foto(myslim foto BSOD), ked si ho uz nezmazal z mailu...
    hmm, maily mažem a medzitým som pri opravách videl toľko modrej, že už si nespomeniem ...

    Ako už tu spomínal r34ktor, pôjde to aj bez CCC(resp. teraz už AVECC) - odinštaluj CCC a stiahni iba driver .... kľudne aj starší
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele sirdo
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    15

    ale ja v CCC ako takych problem nevidim, skor sa mi zda, ze problem robia WIN, ktore si ocheckuju ci mam najnovsie CCC a ked nie tak GAME OVER, to je mi vsak trochu cudne, lebo neviem preco by som nemohol bezat aj na starych CCC, ked mam staru kartu a v novych CCC uz asi nic nove pre moju HD4850ku nebude...

    este taku radu som dostal:"Ahoj. Akym sposobom si instaloval drivery k tej ATI (pardon - dnes uz AMD)? Starsie verzie bolo treba najskor uplne odinstalovat (vratane CCC) a az potom davat nove (nie to len "preplacnut"). Dokonca na to bol aj neaky SW priamo od ATI (co vsetko, co bolo ATI, odinstaloval). U novych verzii by to uz malo byt v pohode."
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček Avatar uživatele sirdo
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    15

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    hmm, maily mažem a medzitým som pri opravách videl toľko modrej, že už si nespomeniem ...

    Ako už tu spomínal r34ktor, pôjde to aj bez CCC(resp. teraz už AVECC) - odinštaluj CCC a stiahni iba driver .... kľudne aj starší
    tak si budes musiet pockat do dalsej aktualizacie, potom to vyfotim ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-04-2009, 09:39
  2. novej komplík :-)
    Od Janyk1 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 44
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 19:37
  3. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-10-2008, 17:03
  4. novej PC nenabíhá
    Od AirForce25228 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 24-06-2008, 07:03
  5. Vymenitelne disky se cpou vzdy na F:
    Od tequilla v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 02-11-2006, 10:34