Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: P55 a 4 moduly ram

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    686

    Ahoj, nedavno jsem si koupil dalsi moduly RAM (k soucasnym 2x2GB dalsi 4x2GB, podrobnosti nize). Nicmene deska obcas (tak rekneme jednou ze tri pokusu) odmita bootovat - obrazovka zustane cerna a nic se v podstate nedeje. konfigurace je nasledujici:
    MB: Gigabyte P55A-UD3R
    CPU: i7-860
    RAM Kingston 1600MHz CL8 2x2 GB
    Kingston 1600MHz CL9 2x4 GB
    PSU: Corsair HX620 (620W)
    VGA: Sapphire ATI 5850

    Na dosazeni uspesneho bootu se mi poradilo prijit takto: kdyz se pocitac zasekne, vypnout (na zdroji), vyhodit modul ram ze ctvrte pozice (je jedno, kterej to je), zapnout, skocit do biosu, srovnat reset nastaveni, ulozit, vypnout, vlozit modul, start, bios, srovnat opetovny reset, system nabehne v poradku.
    Vim, ze obcas bejvaj problemy, kdyz se do desky da plny pocet modulu, ale taky bych chapal reseni v podobe zvyseni napeti pameti/ severniho mustku, ale v tomto pripade, kde jsou pameti pripojeny primo na procesor, jsem ponekud v uzkych. Zkousel jsem zmenit (zvysit) vsechna nastaveni v obrazku nize, ale bez uspechu, zkousel jsem snizit nasobic pameti, aby jely na 1333MHz (CL9) (pri 1066MHz system nenabihal vubec), nez vysledku, snizil jsem nasobic QPI (BCLK bylo tou dobou 140 namisto 133 MHz), bez vysledku

    jedine, s cim jsem nehybal (behem testovani) je napeti CPU, ale u toho neocekavam problem

    a odpoved na pripadnou otazku: ano, 12GB vyuzivam a byl bych znacne nerad, kdybych musel prejit na 8 GB a zbyvajici moduly strcit do supliku

    predem dekuji za vselijake navrhy na reseni problemu (mam pocit, ze sloty na pameti asi nejsou delany na to, aby se moduly dvakrat tydne vyndavaly a opet vkladaly)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,107

    Tak strc do supliku pouze modul ze slotu 4 a mas 10 GB Aspon zatim na testy.

    Jinak predpokladam, ze mas posledni BIOS a ani ten ti nepomohl. V QVL pameti jsou max. 2GB moduly (tim bych se neridil), v manualu zminuji max. 16GB ve 4 slotech (tedy OK) - takze vzajemna nekompatibilita?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    2,528

    Nastavoval jsi nějak časování pamětí? Předpokládám, že sis vybral paměti, které má výrobce v support listu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    686

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    Tak strc do supliku pouze modul ze slotu 4 a mas 10 GB Aspon zatim na testy.

    Jinak predpokladam, ze mas posledni BIOS a ani ten ti nepomohl. V QVL pameti jsou max. 2GB moduly (tim bych se neridil), v manualu zminuji max. 16GB ve 4 slotech (tedy OK) - takze vzajemna nekompatibilita?
    s tim jednim modulem to zkusim, dam pak vedet, nicmene to bude otazka par dni, nebot se to neprojevuje zrovna spolehlive.
    ano, deska ma podporovat max 4x4 GB, tak jem ocekaval, ze na problem nenarazim.

    Citace Původně odesláno od DrZelenka Zobrazit příspěvek
    Nastavoval jsi nějak časování pamětí? Předpokládám, že sis vybral paměti, které má výrobce v support listu.
    casovani jsem nastavoval podle tech 4GB - tedy 9-9-9-...
    popravde jsem sel spis po cene, nicmene v support listu je jedinej "4GB" model, podle kodu to je 3x1 GB 1600MHz, CL8. vzhledem k vyse zminovane podpore 16GB pameti jsem necekal zradu v tomhle. kingston sam oba druhy modulu (KHX1600C8D3K2/4GX a KHX1600C9D3K2/8G) pro desku "doporucuje"

    edit: jeste priznam, ze posl. bios tam zatim neni.. jdu na to..
    Naposledy upraveno uživatelem Gouranga: 05-10-2011 v 17:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    686

    Tak jsem to tedy zkousel se tremi moduly, ale to delalo docela psi kusy - nahodne to jeden z modulu nenachazelo, vymyslelo si to zvlastni casovani (CL12) apod. Tak jsem to zkousel se dvema 4GB moduly, nastavil XMP profil (1600MHz, 9-9-9-27, BCLK zvednuto na 140) a stalo se neco docela zvlastniho.. viz obr..

    stejne hodnoty uvadi i everest. docela by me zajimalo, co je na tom pravdy..

    na co jsem jeste pred nakou dobou narazil a nijak ale neresil je to, ze pro kazdy kanal (2x2 a 4x2) jde v biosu nastavit nezavisle casovani - nevite o tom neco? ma to nejaky vliv nebo se to ve finale oboji zvysi na casovani toho pomalejsiho paru?
    Naposledy upraveno uživatelem Gouranga: 12-10-2011 v 11:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    686

    Tak jeste maly dodatek, protoze editace predchozich postu neni mozna.
    Jako reseni se objevila varianta 4x4 GB, takze to vypada na vzajemnou nesnasenlivost 2 a 4 GB modulu touto deskou nebo tedy jen nesnasenlivost techto konkretnich modulu.
    S temito pametmi (4x4 GB) pocitac bez problemu nabiha.
    Dekuji vsem zucastnenym a RB jsem odeslal, kam to slo..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele hihinko
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    66

    Mozem len potvrdiť 4x4GB to urcite pojde mam podobnu dosku P55A-UD3 a funguje bez problemov.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: mb.jpg 
Zobrazení: 109 
Velikost: 59.3 KB 
ID: 23659   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: memory.jpg 
Zobrazení: 98 
Velikost: 61.2 KB 
ID: 23660   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: memory2.jpg 
Zobrazení: 98 
Velikost: 74.9 KB 
ID: 23661  
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. pamětové moduly
    Od majkl04 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 06-03-2011, 11:42
  2. DDR1: Nerozumi si moduly
    Od CommanderZ v sekci Operační paměti
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 03-07-2008, 00:20
  3. Zásuvné moduly Firefoxu
    Od OdMajkla v sekci Internet
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 26-04-2008, 15:39