Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Zesílení wifi signálu

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Zdravím, kvůli slabému signálu (stolní PC s wifi adaptérem Airlink WN-360USB a modem Zyxel HW660-T3) mi na O2 doporučili přikoupit nějaké wifi zařízení, které by mi mělo signál zesílit. Říkali, že by to bylo zapojené za routerem (obojí najednou). Jaké zařízení by na to bylo vhodné? (modem je v přízemí, PC v 1.patře)
    Nebo by bylo lepší koupit rovnou nový router? Díky za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Stačí zakoupit repeater (většina AP touto funkcí disponuje), a vhodně ho umístit.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    asi bych si půjčil nějakou externí anténku s vyšším ziskem a připojil bych ji k tomu USM adapteru, úžéúadně pzkusil přesunout router jinam
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,334

    BACHA dneska jsem se pokousel pripojit repeater na Zyxel 660HW-T3 V2 a NEJDE TO, na zyxel se sice pripoji, ale nesezere komunikaci zkrz WDS, Zyxel neposila pakety na mac reateru jak by mel.

    Je nutny pouzit prijimac a vysilac zvlast v normalnich rezimech.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    No mám PC od routeru fakt docela daleko, takže potřebuju o hodně zesílit signál. Pomohl by např. tento router:
    http://www.alza.cz/d-link-dva-g3671b-to-d231924.htm
    nebo něco podobného, co byste doporučili?

    Prostě něco, co víc "prostřelí" zeď, než ten Zyxel
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od souteh Zobrazit příspěvek
    No mám PC od routeru fakt docela daleko, takže potřebuju o hodně zesílit signál. Pomohl by např. tento router:
    http://www.alza.cz/d-link-dva-g3671b-to-d231924.htm
    nebo něco podobného, co byste doporučili?

    Prostě něco, co víc "prostřelí" zeď, než ten Zyxel
    to je jak docela daleko. Z čeho je zeď
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od |Mio| Zobrazit příspěvek
    ...NEJDE TO...
    Přesně tak - nejde to ani jako Universal Repeater, takto se zřejmě O2 chrání před přeposíláním signálu k sousedovi. Takže nic lepšího než ZyXEL - kabel - AP a na něj klient zřejmě nevymyslí

    edit: jinak co se mi tak maximálně povedlo bylo naklonování routeru aby si ZyXEL myslel, že je router PC, mapa sítě je sice haluzácká (Richmond-UMPC nemá RJ45, přesto si myslí, že je takto připojené), ale funguje přístup na net (limit max. 10 zařízení), ovšem bez dalšího AP se neobejde. Obr. 2 ukazuje reálnou síť tak jak je to doopravdy propojené
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Mapa sít?.png 
Zobrazení: 888 
Velikost: 51.0 KB 
ID: 23200   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Mapa sít? ok.PNG 
Zobrazení: 739 
Velikost: 44.8 KB 
ID: 23201  
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 09-10-2011 v 15:47
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    zásadný problém je v kompatibilite obidvoch zariadení, teda pôvodného wifi routeru a nového repeater zariadenia, nekompatibilita chipsetov ... souteh nenapísal aké zariadenie použil ako repeater

    // Richi, nič v zlom, ale v tomto prípade O2 ani len netuší, že užívateľ použije repeater a nie že by mu to ešte dokonca nejakým záhadným spôsobom obmedzoval
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    A pak napíše, že AP a PC jsou 15 metrů od sebe a snaha vezdejší příjde vniveč
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od EditorPO Zobrazit příspěvek
    Richi, nič v zlom, ale v tomto prípade O2 ani len netuší, že užívateľ použije repeater a nie že by mu to ešte dokonca nejakým záhadným spôsobom obmedzoval
    Tak já to nijak nepitval, prostě a jednoduše jsem zkusil to co normálně běhá na klasických APčkách což na ZyXELu nefachalo, zároveň jsem se na to ptal kamaráda, který pro O2 dělá a ten mi nedokázal jednoznačně říct jestli je to vlastnost nebo záměr, to samé v případě Huaweie - proto píšu "zřejmě" (ačkoliv jsem to zkoušel jen na těchto dvou modemech, třetí Broadcom, který vypadá na sofistikovanější řešení mám moc daleko takže jsem ho nepodrobil testu, ikdyž tazateli by to stejně nepomohlo když ho nemá)

    edit: jinak to, že O2 netuší není moje vina, ale jejich - mají to udělat tak, aby tušili resp. věděli na sto pro Jejich řešení mě vždy připadaly tak nějak základně a "béčkově" nicméně se na tom stavět dá a nemají žádná skrytá omezení jako třeba poskytovatelé wifi internetu (čti: prasata). Ale jak jsem psal - buď kabel nebo kabel a AP/router/zásuvkaNET , bez ničeho se to prostě nedá
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 09-10-2011 v 17:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    jj, možno by stačilo nejakou stupačkou dostať signál káblom o poschodie vyššie a tam hodiť AP

    bez schémy sa takéto "vylepšovania signálu" riešia dosť ťažko
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    No zeď je prostě strop, co já vím, co všechno je ve stropě/podlaze.

    Kdybyste se na dům podívali z boku, (obdélník) tak PC-AP je vlastně úhlopříčka. Dohromady to může být takových 20m od sebe. Co byste mi tedy poradili? Vážně by nepomohl nějaký výkonnější router? Rád bych to měl co nejjednodušeji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Nejjednodušší řešení - UTP kabel router PC ale kudy, ...
    další řešení - půjčit si "silnější" anténky k USB adapteru a otestovat
    poslední možnost další mašinka - repeater nebo klient u PC, ale na 20 metrů?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Vážne nieje možnosť natiahnuť cca 3m káblu o poschodie vyššie? Tam by si dal ďalšie AP pre horné poschodie. Prípadne natiahnuť kabel až k PC. Nemáte v baráku v stenách uložené trubky?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele souteh
    Registrace
    Jun 2010
    Příspěvků
    370

    Ne, musím to vyřešit bez kabelů. Povězte mi, prosím, - pomohlo by tedy jednoduché vyměnění routeru za nějaký výkonnější (žádné repeatery)? Můžete nějaký doporučit?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. wifi zesilovač signálu
    Od Butula v sekci Sítě
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 24-06-2013, 15:37
  2. Sítě: zlepšení signálu wifi
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-03-2013, 22:19
  3. přenos wifi signálu
    Od xRAma v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-02-2011, 20:59
  4. Zesileni signalu WIFI
    Od Skumin v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-10-2010, 11:05
  5. zesileni wifi- RD
    Od petricak v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 09-10-2009, 22:19