Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

nenaběhnou win

andr3ww (12)|8.10.2011 19:57
zdravím nevím je tu spousta problemu podobného typu ale stravil sem včera hledáním a prohlížení ale popíšu to takhle

ležel mi doma PC ve skříní dal sem ho mladý a v něm byl vadný HDD baracuda odešel ale fachčil ovšem s modrou smrtí po zapnutí PC.Dal sem tam jinej disk seagate baracuda 1TB, deska M2N-32 SLI DELUXE procesor AMD x64 dual core 6000+ a grafika Nvidia GeForce 8600GT, ram DDR2 1M ADATA poněkud starší PC ale pro práci ještě stačil
šoupnul sem tam disk a zapnul PC jenže ono nic jen černá obrazovka deska nepípá že by něco chybělo disk svítí a procesor taky větráky taky běží ale PC nic......po několika restartrech se chytil a nainstaloval sem WIN 7 ale po vypnutí PC a přehození do normálu v BIOSU už PC začal psat že chce botovací CD v biosu už to bylo všecko normálně první disk pak CD ale master a slave bylo divný slave byla vypalovačka a master mi to neukazalo v biosu se moc nevyznám a rači tak nelezu když neinstaluju win...neví někdo co je za problém díky moc
lavjoy (1628)|9.10.2011 10:00
Přepnout disk na IDE režim,zkontrolovat sata kablik,vyzkoušet jiný sata port :notsure
Richmond (8084)|9.10.2011 11:17
Spíš to druhé. Jinak doporučuju stáhnout manuál - u téhle desky bylo poprvé aplikováno "střídání" portů v závislosti na nastavení řadiče v biosu (nForce 570 měly všechny porty nativně na SATA, nForce 590 už měly řadič řešený externím zařízením v podobě Marvellu/JMicronu, tzn. z toho plynoucí přepínání AHCI/IDE a následný zmatek v mapování portů)
andr3ww (12)|9.10.2011 12:29
no to přepínání na IDE mi nic neříká nejsem zkušenej v tomhle ale zkusím to někde najít na netu jinak sata kabel mám 3, zkoušel sem všecky a porty taky a mám to stejně napojený jako starý HDD a ten na tý kombinaci jel.....nevím jestli to neni problém s tou deskou pač mi během toho jak sem nainstaloval win 7 už na nový HDD a byl už v systému tak mi po 15min padla modra smrt, ale to muže způsobit i zdroj že nedodá tolik kolik potřebuje PC ale ten už byl měněnej za lepší rexpower 500w z 350
Richmond (8084)|9.10.2011 14:28
Rexpower patří do kategorie nejhorších zdrojů. Tyhle desky chtěly minimálně ATX v2.2 zdroje. Zkusil bych si někde půjčit třeba Seasonic 350w (nebo ještě lépe dvouvětvový F3)

Odkaz na manuál je zde http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2N32SLI_DeluxeWireless_Edition/#download
andr3ww (12)|10.10.2011 18:32
no ale zase sem na tom zdroji jel několik měsícu neli celý rok a nic až po tom odložení do skříně a nepoužívání pak mi odešel HDD starý a ten nový HDD si nevezme o tolik aby to bylo zdrojem, někde sem našel něco o tom přepínání, ale o BIOSU absolutně nikde na webu neni napsaný kde to najdu a v manuálu tam taky neni návod jak to přepnout nejsem PC fanda nehrabu se v něm jen využívám a bohužel tomu nerozumím pokud by někdo měl stejnou desku popřípadně věděl jak nebo kde to najdu a přepnu to ahci / ide
andr3ww (12)|11.10.2011 15:44
no tak sem si půjčil HDD ještě přes šálu nevím jestli to je to co ste mysleli AHCI a win normálně běží ale když tam strčím zase satovej disk tak už mi to nefrčí ale v tom blbým biosu nemužu najít to přepínání AHCI/IDE
lavjoy (1628)|11.10.2011 17:31
A není tam raid?Na konfiguraci disku/sata