Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Program na zálohování disku

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele looplo
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    141

    Schaním nějaký jednoduchý a spolehlivý program na zálohu disku na externí HDD. Zkoušel jsem zálohovat přímo přes Wokna, ale tam mi to hazí hlášku, že na na FAT32 nelze zazálohovat více než 4GB...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od looplo Zobrazit příspěvek
    ... ale tam mi to hazí hlášku, že na na FAT32 nelze zazálohovat více než 4GB...
    To není chyba, nýbrž vlastnost:
    Velikosti diskového oddílu 8 TiB pro 32 kiB cluster (228×32 kiB) a velikost souborů 4 GiB (přesně 232?1 bajtů)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Na FAT32 by to měl zvládnout třeba Acronis (za předpokladu, že zvolíte rozdělování souboru třeba po 1GB částech), případně zkuste Hirens Boot CD kde je podobných programů více a zdarma
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele looplo
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    141

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    To není chyba, nýbrž vlastnost:
    Urcite to myslis dobre, ale ja z toho nepoznam jestli mi nadavas nebo radis xD (vubec nerozimim tomu co si mi napsal)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele looplo
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    141

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Na FAT32 by to měl zvládnout třeba Acronis (za předpokladu, že zvolíte rozdělování souboru třeba po 1GB částech), případně zkuste Hirens Boot CD kde je podobných programů více a zdarma
    Takze neni nejaka rozumna moznost jak zalohovat na FAT32?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Citace Původně odesláno od looplo Zobrazit příspěvek
    Urcite to myslis dobre, ale ja z toho nepoznam jestli mi nadavas nebo radis xD (vubec nerozimim tomu co si mi napsal)
    To omezení, které Ti hlásí Windows není chybou, ale vlastností daného souborového systému. Nelze na soub. systém FAT32 uložit soubor větší než 4 GB.
    Pokud budeš provádět zálohu na tento souborový systém, musíš větší soubory rozdělit na několik menších.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér Avatar uživatele looplo
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    141

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    To omezení, které Ti hlásí Windows není chybou, ale vlastností daného souborového systému. Nelze na soub. systém FAT32 uložit soubor větší než 4 GB.
    Pokud budeš provádět zálohu na tento souborový systém, musíš větší soubory rozdělit na několik menších.
    Diky, tak to vypada, ze jsem si na zalohovani nezvolil ten nejlepsi HDD...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nejde o hdd jako takový, jen o jeho formát - není problém disk na FAT32 naformátovat na NTFS (pravý klik na disku - Naformátovat - zvolit NTFS) případně v Acronisu zaškrtnout dělení souborů
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér Avatar uživatele looplo
    Registrace
    Apr 2011
    Příspěvků
    141

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Nejde o hdd jako takový, jen o jeho formát - není problém disk na FAT32 naformátovat na NTFS (pravý klik na disku - Naformátovat - zvolit NTFS) případně v Acronisu zaškrtnout dělení souborů
    Ok, diky za radu, jdu to preformatovat.
    Btw, co se stane, kdyz bych kliknul na mistni disk dal kopirovat a vlozit na externi HDD?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Zkopíruješ na něj soubory, ovšem jako záloha je to zcela nepoužitelné (pokud tedy zálohou nemyslíš jen zkopírování souborů na jiný disk)

    edit: jo a Ď
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od looplo Zobrazit příspěvek
    Ok, diky za radu, jdu to preformatovat.
    Btw, co se stane, kdyz bych kliknul na mistni disk dal kopirovat a vlozit na externi HDD?
    Začne kopírování souboru po souboru na druhý disk.
    Edit: Jsem druhý
    P.S. Pro zkopírování disku jako takového, včetně instalace a programů je toto nepoužitelné.
    Naposledy upraveno uživatelem astec: 09-10-2011 v 16:18
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    478

    Na pouhé kopírování (synchronizování) souborů se osvědčil SyncToy od MS, který je zdarma.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Zálohování disku
    Od DrZelenka v sekci OS Linux
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-10-2013, 10:51
  2. Jaký program na zálohování?
    Od michal.kolesa v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 26-03-2010, 03:02
  3. Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 07-07-2008, 14:52
  4. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 31-03-2008, 10:23
  5. Jaký program pro test povrchu disku?
    Od Petr S. v sekci Benchmarky a diagnostika
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-11-2007, 13:24