přeinstalace WIN na NB HP
Mám problém s přeinstalací WIN XP Home na notebooku HP 530.
Vložením inst. CD se instalace rozeběhne normálně, jako na stolním PC,
ale po určité době se zobrazí kostičky (jakoby chyba grafické karty).
Kde je chyba, poraďte. Dík. :confused:
Kde je chyba, poraďte. Dík. :confused:
spusteni instalace-kopirovani souboru-kontrola predchzi verze win-kosticky-stop nebo spusteni instalace-err=nelze urcit typ velkokapacit. zar.=zadne-kopirovani souboru-kontrola predchzi verze win-kosticky-stop :notsure
Pokud je to instalace Win XP bez integrovaneho SP2 (nebo SP3, ted nevim na 100%), tak ma mozna potize s nalezenim/detekci/praci s diskem pripojenym pres SATA.
Videl bych to na:
a) pouzit instalacni CD s integrovanym SP2 (zde se da vyborne pouzit utilita nlite )
b) pri instalaci (nejak) podstrcit driver s textovymi ovladaci k radici - ale zde bych asi opet pouzil nlite a provedl jeho integraci primo do instalacniho media
Videl bych to na:
a) pouzit instalacni CD s integrovanym SP2 (zde se da vyborne pouzit utilita nlite )
b) pri instalaci (nejak) podstrcit driver s textovymi ovladaci k radici - ale zde bych asi opet pouzil nlite a provedl jeho integraci primo do instalacniho media
S tim ovladacem to chce trocha hledat - ale ve finale to musi byt "textovy" ovladac pro ten SATA radic.
- jdi na web HP
- v sekci "Operacní systém - Vylepšení a QFE" stahni "Intel SATA AHCI Controller Driver"
- pomoci 7zipu rozbal do adresare
- ten adresar nasledne predhod nLite a vyber pro zaintegrovani TXT ovladac
Snad to pomuze.
- jdi na web HP
- v sekci "Operacní systém - Vylepšení a QFE" stahni "Intel SATA AHCI Controller Driver"
- pomoci 7zipu rozbal do adresare
- ten adresar nasledne predhod nLite a vyber pro zaintegrovani TXT ovladac
Snad to pomuze.
[quote=pr;476586]Mám problém s přeinstalací WIN XP Home na notebooku HP 530.
Kde je chyba, poraďte. Dík. :confused:[/quote]
doplnění: jedná se o klasické inst. CD od PC, má_li však někdo orginál inst. CD k tomuto NB, a mohl mi poskytnout ISO, tak předem děkuji :cry
Kde je chyba, poraďte. Dík. :confused:[/quote]
doplnění: jedná se o klasické inst. CD od PC, má_li však někdo orginál inst. CD k tomuto NB, a mohl mi poskytnout ISO, tak předem děkuji :cry
Ale ono stačí pohledat pomocí google a určitě narazíš na orig iso xp home cs. Taky jsem ho potřeboval, při pár opravách. Nevím proč si uživatel myslí, že to nainstaluji z nálepky na bočnici.
A to je instalace jaká ? Bez SP s SP<číslo> ?
Už to tu bylo jednou psáno. Buď vypni AHCI v BIOSu a nebo integruj ovladač do instalace pomocí nLite.
BTW Osobně bych dál neradil, jedná se očividně o warez, což je v rozporu s pravidly fóra.
Už to tu bylo jednou psáno. Buď vypni AHCI v BIOSu a nebo integruj ovladač do instalace pomocí nLite.
BTW Osobně bych dál neradil, jedná se očividně o warez, což je v rozporu s pravidly fóra.