Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 31

Téma: Intel sestava za cca 25.000Kc ???

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    22

    Hoja, hodlam si v nejblizsi dobe poridit uplne novy pocitac, stary nema cenu upgradovat, takze jsem se rozhodl pro tuto konfiguraci:

    CPU: Intel E6420/E6600
    MB: Gigabyte P965-DS4/P35-DS4
    RAM: Geil 2GB (2x1GB) DDR2 800MHz (5.5.5.15)
    GPU: Leadtek 8800GTS 320MB
    HDD: 320GB Samsung/WD/Seagate/Hitachi
    DVD-RW: LG/NEC (jedny z tech poslednich)
    ZDROJ: Enermax Liberty 400W/Fortron Bluestorm II 500W (aktivni PFC podminkou)
    CASE: Premyslel jsem o GMC H60, mala cena a docela dost muziky, ale jeste v tomle nemam moc jasno.

    Jinak bych se vas chtel zeptat na vas nazor, hlavne co se tyce procesoru, jestli se vyplati si piplatit toho litra za lepsi. Dale jestli ma cenu chodit do zrovna vypusteny novinky u MB v podobe P35 chpsetu, nebo zustat u proverene kvality. Docela by me potom zajimalo, jake mate kdo zkusenosti se znacky HDD o velikostech 320GB, jestli nektery hucej, ci moc chroupou.

    No proste, budu rad za kazdou pripominku, napad... Pameti jdou s cenou nahoru, tak pospicham, ale zase nechci prohloupit. Predem diky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Výběr procesoru a desky Ti poradí jiní, ještě jsem neměl čas novinky u Intelu v tomto odvětví studovat.

    Zdroj bych bral třeba tento:
    Fortron Blue Storm II FSP500-60THN/THN-P 500W
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43195
    Jestli koupíš Fortrona, Seasonic, Enermax, Tagan chybu neuděláš

    U case záleží podle vkusu, tam radit nebudu

    Mechaniku můžeš zebrat jakoukoliv kvalitní značky, já používám Samsung SH-S183A a plná spokojenost.

    HDD bych doporučil WD
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43105
    ale i Hitachi není špatná volba.
    Seagate a Samsung bych dal asi stranou - kdyby jsi se pro ně nakonec rozhodl taky by jsi chybu neudělal...

    Grafika OK

    RAMky bych bral 800MHz ale s lepším časováním, ideál jsou tyto:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36801
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 05-06-2007 v 15:19
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Disk muzu doporucit Seagate 320GB mam je dva a naprosta spokojenost. Kamos ma WD 320GB a taky je spokojeny takze tam spis rozhoduj podle ceny... Chybu neudelas ani s jednim.
    Mechaniku muzu doporucit LG GSA-H55N kterou mam asi tyden a nemuzu si ji vynachvalit (ticha, rychla, SecurDisk, kvalitni zapis,... snad jen LightScribe nema coz osobne za minus nepovazuji)
    RAMky urcite Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz Kit (GX22GB6400UDC) casovani 4-4-4-12
    Zdroj taky urcite Bluestorm nebo muzu doporucit muj oblibeny Corsair HX520 ale je trochu drazsi

    Grafika 8800GTS 320MB - ale urcite ne Leadtek, ma nizke frekvence jadra 500MHz , a pameti 1600MHz, spis sahni po jine znacce...

    Osobne se mi libi (ma lepsi chladic a je trochu nataktovana) treba SPARKLE GeForce 8800GTS, CALIBRE P880LV, 320MB GDDR3, PCI-e (580Mhz/1780Mhz) cena s dani asi 8400,-
    Pripadne FOXCONN - GK - Geforce8800GTS;320MB;Vista;HDTV-out (575MHz/1800MHz) a cena priblizne stejna jako Leadtek. Vyberu znacky u 8800GTS se bat nemusis protoze vetsinou vyuzivaji referencniho chladice a jen zmeni nalepku takze kvalita vyroby by mela byt stejna u kazdeho "vyrobce" ktery dodrzi referencni design karty a jen prelepi logo sve firmy na chladic a radne podle toho jak je firma znama nahodi cenu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    ta sestava je ok .. u tech disku ty seagate jsou trosku hlucnejsi nez samsungy .. co se tyce bedny zkus se podivat na tohle http://www.svethardware.cz/recenze-c...-narocne/12599
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    22

    Tak to teda vypada, ze tam koupi ten bluestorm, je "sice" modrej, ale on asi stejne nebude moc videt. Hlavne je stejne drahej jako ten Enermax, ale ma o 100W vic, jen me trosku mrzi ty neodpojitelne kabely. Budu to tam muset nejak poschovavat.

    S tema RAM, je opravdu pozna rozdil v rychlejsim casovani? Ja jestli to za tech sest stovek stoji.

    HDD jsem si teda vybral ten doporucenej WD, premyslel jsem jeste o tom Samsungovi, co byl v "Průvodce koupí cenově výhodného počítače pro měsíc květen."

    Mechaniku jsem se rozhodl Samsung SH-S183L v testu na CDR ji dost vychvalili, navic je do SATA, takze zadne kablove mutace. :-)

    S grafikou to teda vydim tak, ze se mi libil, ten Leadtek. Ne moc drahej a nevypada tak zle. Taktovat si ho muzu taky sam. Jinak ten Sparkle je fakt peknej, bohuzel ta cena a vzhled ala monstrum. :-D Jeste uvidim, taky jsem koukal, ze je trosku problem najit nejakou skladem.

    Tak s tou bednou. Zapomnel jsem dodat, ze potrebuju bednu na prenaseni a bez dvirek na celnim panelu, protoze je absolutne nesnasim. Je sice hezky, ze se to cely pekne schova, ale k cemu mi to je kdyz to bude porad otevreny... ;-)

    Jeste jestli mate nekdo zkusenosti s tim procikem a deskou. Koukal jsem na nejaky porovnani procesou, ale vetsinou to porovnavaji 6420 s 6400 bo 6300, coz mi moc nepomuze. A radny popis P35 jako spesifikace, vylepseni a tak, se taky hleda tezko. Co jsem zatim nasel, tak P35 je "pry" vylepseny P965 takze koupi tohohle chipsetu bych neprohloupil, ale zalezi jestli budou desky skladem a jestli nebude cena odpovidat novince. Pokud tu P965-DS4 tak v revizi C2, to uz jsem nekde vyzjitil, ale jak zjistim, ktera mi prijde domu??
    Diky za odpovedi, zacina se mi delat jasno, co si to vlastne vubec koupim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    chipset: i965P je uz temer doveden k dokonalosti, jen ma drobek zadrhel u pameti: jen 2T a pri OC casto nefunguji nektere delicky, ale to neni zadna katastrofa, jinak rock stable. P35 je jeste dalsi zdokonaleni... hlavni inovace jsou DDR3

    jinak ty GB s 965P jsou uz v revizi 3.3 a maji podporovat FSB 1333MHz - ktera ti dojde nepoznas, pokud se neinformujes v obchodu kterou maji na sklade (treba na CZC staci napsat do obednavky ze si prejes jen revizi 3.3 jinak at ti ji neposilaji a obchodnici ti to zaridi)

    fortron blue storm - co jsem kdysi hledal, tak blue storm je to same co rada GLN - akrat ze ta je seda a levnejsi. zbytek by mel byt totozny

    to lepsi casovani je lepsi pri taktovani - kdyz pameti zvladnou 800MHz CL4 tak pri CL5 pravdepodobne pujdou i nad 1GHz... kdezto 800MHz CL5 muzou mit problem jiz u 900MHz. rozdil 800 CL4 a 800 CL5 asi nepoznas - trochu jsem zkosel s celeronem: http://www.svethardware.cz/forum/sho...5&postcount=64
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    22

    Tak s tou deskou teda nevim, asi pockam, az vyjde nejakej test na tu DS4 s P35. Ty RAMky vezmu rychlejsi, je to docela poznat. No a u toho zdroje GLN jsem nasel pouze maly vetracky, coz a bych chtel 120mm ze spodu, aby to pekne tahalo vzduch pryc od procesoru a takovej ma jenom ten bluestorm, ale mozna mi ta barva nakonec vadit moc nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    bacha, u toho mojeho testiku se meni i frekvence procesoru! a to je hlavni vec co ten test meri! vzajemne porovnatelny jsou jen vykony dosazeny na stejnym taktu procesoru a s ruznou frekvenci pameti, nejaky propastny rozdil tam neni a jestli muzu radit, tak mnohem podstatnejsi nez rychlost pameti je jejich kapacita. 1,5GB ram poznas vzdy mnohem vic nez o neco malo rychlejsi 1GB

    s tim zdrojem nevim... 400W GLN se normalne dela s 12cm vetrakem
    kdyztak se podiv i na Corsair HX520 - fakt neni spatny...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    22

    No tak co se tyce taktovani, tak zadnej extreme overclocking delat nehodlam, trosku to popotahnout, aby to slapalo rychleji, ale nic extremniho. Takze to vypada, ze usetrim penize na RAMech a narvuje treba do chladice na procik. Jinak myslis, ze mi na tu sestavu bude stacit 400W? Ja bych dal pro jistotu 500W. Ten Corsair je docela drahej a zas tri 12V vetve nepotrebuju, zvlast, kdyz si nehodlam kupovat ani dve grafiky. Staci jedna lepsi. Jinak uz jsem nasel test ty desky.
    http://www.legionhardware.com/document.php?id=643&p=0
    Shrnuto - vykonem neprekracuje standard, ma paradni chlazeni, par funkci navic, ale je trosku drazsi. Pokud tedy bude DS4 s 965P v ty revizi 3.3 k dostani a nebudou kvuli tomu nejaky prutahy tak urcite vyjde levnejc a nejaky ty featury ozelim. Pokud to bude s dotanim na pytel, tak bych sahl po ty novejsi, ktera uz by vlastne mela podporovat nove prichozi procesory delany 45nm. Zatim je jeste trosku casu na to se rozhodnout. Jen me ted trosku pali ten procesor, s tim si nevim rady.Ale nakonec to asi taky vyhraje ten E6420, je levnejsi a kdyz ho lehce poskalim, tak se dostane na tu samou mozna i vyssi frekvenci nez E6600.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    kdyz ho trochu popotahnes tak mas 3GHz bestii poradne ho vytocit to je 3,5GHz a vys

    jinak pokud to neprezenes, tak ti urcite 400W fortron postaci, ani sestavy s 8800 nad 300W vetsinou nezerou, projdi si nejaky testy kde meri spotrebu

    EDIT: treba zde: http://www.svethardware.cz/recenze-n...reamu/16585-14

    Core 2 Extreme X6800 2.93GHz, 4MB L2 cache
    Corsair TWIN2X2048-6400PRO
    MSI P965 Platinum
    Western Digital WD2500SD-01KCB0 250GB
    Gigabyte GO-D1600E-B-RH (vypalovacka)

    Leadtek VGL PX8800GTS320 TDH 320MB idle - 120W burn - 201W

    Sapphire Atlantis X1950XT 256M PCI-E D-D/VIVO idle - 110W burn - 249W
    Naposledy upraveno uživatelem mech13: 08-06-2007 v 12:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    Pokud si chces spocitat, jakej zdroj potrebujes, doporucuju PSU kalkulacku, ktera te trochu nasmeruje, osobne mam podobnou sestavu a moje spotreba je kalkulovana na +-415W, ale je nutne dostatesne dimenzovani 12V vetve pro 8800ku, ktera si muze sosnout podle zdroje informaci 24-30A, takze bych doporucil spis 500w zdroj s dobre dimenzovanou 12v vetvi.

    PSU Calculator:

    http://www.extreme.outervision.com/p...ulatorlite.jsp

    Pokud jde o pameti doporucuju:

    http://www.czechcomputer.cz/fulltext...type=stockitem

    konkretne nejspise

    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43143

    Ty ti dovoli jit vys v taktovani, navrzene Geily jsou take dobre, obecne je dobre jit do 800Mhz s nizsim casovanim nebo primo do vyssich frekvenci s tim, ez behem taktovani je podtaktujes a FSB je vytasne na tovarni frekvence.

    Uvazuju-li nad rozdilem E6420 a E6600, budu se opakovat, ale pri cene o 1000,- nizsi je E6420 s naprosto stejnym jadrem a pameti jako E6600 podle me lepsi volba, protoze pokud sestava je slozena s citem, dovoli velmi rozumne taktovat, chce to jen dobrou desku, pameti a rozumne chlazeni.

    V casech radit nebudu, muj vkus je velmi specificky...

    Co se tyce grafickych karet, je-li pouzit referencni design, tak uz je malo co zkazit... podival bych se na zkusenosti na internetu, sam jsem zvolil Asus, ktery mam rad a ktery mi pripada velmi dobry pomerem cena/vykon.

    Co se tyce disku, mam temer same Westerny (2500AAJS, 2500KS, 3200KS) a jsem s nimi velice spokojen, chces-li neco ticheho a rychleho z testu dobre vychazi 8MB verze serie AAJS, doporucil bych se podivat na HDD Chart na http://www23.tomshardware.com/storage.html a zvolit podle typu zateze, na ktery klades nejvetsi duraz.
    Naposledy upraveno uživatelem Jezevec: 09-06-2007 v 09:28 Důvod: doplnek
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    misto H60 bych mrkl na H70, jestli je jeste 100Mega ma...

    jinak je to imho OK, disk vem hitachi, procesor e6420 a dotaktovat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    22

    Diky za vase rady, uz se to zacina pomaloucku rysovat.
    S tim vykonem toho zdroje by to urcite chtelo 500W podle tej kalkulacky, ale kdyz se juknu na ten test, tak cela sestava zere necelych 250W, takze aby se v tom prase vyznalo.
    Ten procesor E6600 ma o jedno vyssi nasobic, ale kdyz se to vezme kolem a kolem, tak se mi ten litr rozdilu nevyplati. Takze je rozhodnuto pro E6420.
    S tou bednou uz jsem to vyresil, stravil jsem tri hodiny prolezanim webu a nakonec se na me usmalo stesti. Vybral jsem si bednu od Thermaltake Matrix VD200BNS
    http://thermaltake.com/product/Chass...rix/vd2000.asp
    A dobry na tom je to, ze se ty bezsroubkove uchyty nechaji dat pryc a pasuji tam klasicke sroubky, vepredu a vzadu jsou 120mm pozice na vetraky, zadni je namontovanej z vyroby. Je to to nejlepsi za rozumnou cenu a s decentnim designem, co jsem nasel. Cena je 1.600,- na computershop.cz
    Ty pameti ponecham na geil 800MHz s CL5, zas tolik sponovat to nebudu a na to zakladni taktovani me to stacit bude a nepotrebuju do toho vrazet tolik penez. Musim si neco posetrit na chlazeni, trosku jsem na nej pozapomnel.
    S temi Hitachi, mate nekdo nejake zkusenosti? Na tom odkazu maji dobry vykon, ale aby nehluceli a neporouchavali se casteji nez ostatni. Ja jsem snad videl hitachi snad dvakrat za zivot, jinak vsechno seagate, samsung, WD, maxtor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele elpsycho
    Registrace
    Nov 2006
    Příspěvků
    1,603

    Citace Původně odesláno od Gorduza Zobrazit příspěvek
    Diky za vase rady, uz se to zacina pomaloucku rysovat.
    S tim vykonem toho zdroje by to urcite chtelo 500W podle tej kalkulacky, ale kdyz se juknu na ten test, tak cela sestava zere necelych 250W, takze aby se v tom prase vyznalo.
    Samozřejmě že správně je to co se naměří, tedy pro 8800GTS těch 201W, všechny tyhle kalkulačky přehání. Spíše bych to bral tak, že číslo, který ti vyjde v kalkulačce znamená, že když si koupíš zdrpj o vypočítaným výkonu, budeš mít královskou rezervu...nebo jsou ty kalkulačky kompatibilní se zdroji Chill, LC power, Eurocase atp., u kterých se předem počítá, že výrobce zdroje nedostojí specifikacím...Ale U Fortronu, Enermaxu, Seasonicu, Corsairu a jiných zavedených značek se nemusíš bát, že by nezvládly udávaný výkon...Taky je třeba si uvědomit, že testovací sestava nebyla taktovaná a měřila se spotřeba v nějaké konkrétní situaci. V jiné hře se třeba podaří vytížit více výpočetních jednotek grafické karty naráz a spotřeba bude o pár procent vyšší. Taky přetaktované Core2 bude mít asi o něco vyšší spotřebu než X6800 v základu, i když poběží na stejných 3GHz. Ale stejně se ani nepřiblížíš těm hodnotám z kalkulaček...
    Naposledy upraveno uživatelem elpsycho: 11-06-2007 v 15:35
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jezevec
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    612

    No ja pri vypoctu na nejruznejsich kalkulackach davam maximalni utilizaci procesoru a eventualne i nastavim, kam bych procesor chtel taktovat a pri jake voltazi, pridam veskera zamyslena zarizeni jako vetraky, karty a disky, a ramcove tusim, kde bych se pohyboval. Samozrejme ty vysledne cifry jsou vyssi nez jednoduchy soucet spotreby komponent, ale dava zakladni predstavu. Neni 400W jako 400W, jasne je, ze 430W Seasonic S12 ma "trochu" lepsi ukazatele a skutecne realny disponibilni vykon nez 450W EuroCase, ale co je brzda je spis sehnat dostatecne dimenzovany zdroj se silnou 12V vetvi, kterou to pro 8800 proste potrebuje, jak jsem rekl uvadi se 24-30A max. odberove proudy 8800, a proto jsem treba ja sahl po 560W variante (500W nebyla k sehnani ))... a myslim, ze jsem neudelal chybu, obecne bez velmi kvalitni 430-450kou a 560kou neni zas tak podstatny rozdil.

    Pokud jde o ten zdroj podival bych se na starsi testy zdroju na Svethardware, jsou tam zajimave postrehy - a ktomu aktivnimu PFC - pro tebe jako pro klienta je vesmes jedno, jestli mas aktivni nebopasivni PFC, to je norma, ktera se vymyslela spise ve prospech elektrarenskych a rozvadecskych spolecnosti, na strane spotrebitele se nejedna o nejakou prevratnou vyhodu, ty jsou jinde,zvlaste v ochranach zdroje (nize uvedeny Chieftec ma aktivni PFC a tri urovne ochrany), aktivni PFC se musi lepe odrusit nez pasivve PFC, (dobra case, dobre umisteni) ruseni napr. FM radia je jinak vyssi, bohuzel take aktivni PFC pry snizuje ucinnik nevim co je na tom pravdy, rozhodne doporucuji ten velky test na SHW, kde je o tom mnohe napsano.

    S disky Hitachi to je zvlastni, nekdo je nenavidi, nekdo je miluje, ja je do nekterych sestav daval vesmes na prani zakaznikaa nemel jsem s nimi problemy, ale jak rikam moje preference tkvi na WD, presto vysledky testu na Tom´s Hardware jsou pro hitachi hodne dobre, jen co je pravda.

    Jak jsem rekl da se to krasne postavit do tech 25.000 i s DPH viz nize
    Naposledy upraveno uživatelem Jezevec: 11-06-2007 v 21:06 Důvod: pridavek k diskum
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 30-01-2010, 17:03
  2. Sestava do 24.000kc
    Od chlumec83 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 56
    Poslední příspěvek: 10-07-2009, 23:16
  3. sestava intel
    Od majcoš v sekci PC - archiv
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 18-06-2008, 15:45