Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 7 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 91

Téma: Pokec o PC za 250tis a serveru za 250tis

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ale tak to vůbec né. Určitě jste měl možnost zvolit z x-desítek skříní (včetně pseudo BTX formátu kde je cpu dole a nezřídka rozdělený na zóny) a v ani jedné přece není airflow přisně daný. Co se Magmy týče tak rozhodně má větší tlak na tlačení/vytahování než Noctua a hlavně jí mám takhle odzkoušenou, proto jsem ji uváděl. Pokud bych vzal v úvahu dvě Noctuy (jedna kolem 16dB) na výměníku bez jakéhokoliv přihlédnutí k překážce (výměník) tak dostanu 19.01něco dB...

    Nikdo se nebaví o desce pro AMD platformu, to jste opravdu vytáhl zase vy...

    Dva Spitfiry bych nejspíš uchytil jeden heatpipe nahoru a druhý logicky dolů protože to jinak nejde (ikdyž oni asi těžko půjdou na R6990, ale ten jste opět teď vytáhl vy, ne já)

    Ne, vy mícháte pitchoviny - původně jste se ptal na očíslované body a pak jste k tomu postupně přidával Radeony. Já bych Radeon do takto drahé sestavy nikdy nedal, protože je rozštípe 3x GTX580 bez problémů spojených s ovladači. Samozřejmě, že si plně uvědomuji výšku serveru, ale že by to byla neřešitelná věc se mi nezdá (to by je asi firmy vyrábějící blade servery nemohly dále produkovat + jestli jste si nevšiml, tak jsme právě u problému, který jsem zmiňoval na začátku, tj. klimatizovaná serverovna)

    Pokračovat mi nedělá sebemenší problém, narozdíl od vašeho pochybného hledání úskoků a falešného obviňování

    edit: jinak těch 20k jsem ve finále hodně podcenil ("ultmátní" desktop s 9 vrtulema), ono je to ve finále přes 70k Za tyhle prachy by nejednomu frézaři stálo přeštelovat frézu
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 16-10-2011 v 21:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Toto nikam nevede, takže to zkraťme.

    Bavíme se teď o tom dvouprocesorovém vodou chlazeném serveru, nebo o té jednoprocesorové PC sestavě s dvěma 6990 ? Nebo co teda chcete řešit ? Ukažte mi alespoň pět skříní do 2U racku, do kterých se vejde ta SR-2, pro začátek, ok ? Když teda píšete, že mám na výběr desítky skříní...

    Tyan Thunder je AMD platforma. Tu desku jste napsal Vy jako argument na mojí otázku, jakou lepší desku než SR-2 byste tam do toho serveru dal. Takže kdo že tady tu desku vytáhnul ? Fakt já ? No comment...

    A čtyři Spitfiry byste uchytil jak ? Asi nijak, že ? A věříte, že dvě 6990 mají výpočetní výkon větší než tři GTX 580 ? Ta sestava - možná Vám to nedošlo - není na hry, ale na výpočetní výkon...takže pá pá GTX 580...

    A k těm dvěma Noctuám - jak jste přišel na DVA kusy ventilátorů ? Dva kusy ventilátorů byly v té nabídce kvůli tomu, že chtěl chladit vodou i CPU. Takže prosím porovnávejte porovnavetelné - JEDNA noctua na radiátoru pro kartu, druhá pro CPU. Takže proč porovnáváte jednu magmu na 1450rpm s dvěma noctuama na 850rpm ? Protože se Vám to zrovna hodí, že ? A protože jinak byste musel uznat, že to vzduchem nedáte...ale přiznat chybu se na českém netu nenosí...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    A co bych vám pořád ukazoval? Vždyť vy byste měl být ten, který by mě měl ukázat kdo má přehled. Bavil jsem se o tom levném chlazení, kde jste radil duální radiátor (a tam je také odemě psáno, že není zapotřebí). Radeony mají větší výkon leda na bitcoin, ale rozhodně ne na to, co ta firma předvádí (btw tohle zvládal engine od FutureGames někdy v roce 2008 na prvních dualcorech). Proč porovnávám Magmu? Protože na jednom Spitfiru mě jedna magma udělá větší službu než jedna dražší Noctua nebo dokonce dvě na něčem co vůbec není zapotřebí, proto.

    Pokud bych se bavil konkrétně o serveru nebo worskstationu tak bych zaprvé zvolil jiné komponenty, za druhé nelpěl slepě bna signleslot chlazení (opět není zapotřebí) a za třetí neřešil bych vodu u něčeho, co bude tepat v klimatizované serverovně.

    Co bych já dal nebo nedal na vzduchu laskavě nechte na mě, za 70k v chlazení se dá vymyslet spousta věcí

    Co se chyby týče tak já ji přiznal, ale vy pořád žádnou v podobě křivého nařčení nikoliv, pane seriózní firmo

    edit: jen tak mimochodem, vidíte tady někde vodu? http://www.supermicro.nl/GPU/
    A vidíte tady rozdíl proti vaší vodě? http://www.maingear.com/custom/deskt.../customize.php Račte si naložit podle svého včetně mrazení
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 16-10-2011 v 21:34
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Aha, takže vy řeknete, že výběr komponenty X ja na prd, načež já se Vás zeptám, jakou lepší komponentu místo komponenty X byste zvolil, načež vy mi odpovíte, že nevíte, co byste mi mě pořád něco ukazovat, když já jsem ten, kdo by měl mít přehled. Tomu se říká věcná argumentace. Nebo to vyšperkujete tím, že místo komponenty X mi navrhnete komponentu Y, která s původní sestavou vůbec není kompatibilní )))))))))

    Opravdu si myslíte, že dva X5690 xeony na 4.8GHz se ve 2U racku uchladí vzduchem, jo ? A je uplně irelevantní, jestli tam bude nebo nebude nějaká klimatizace
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ale proč bych měl chladit dva Xeony když z ty peníze mohu mít čtyři?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Kdybyste si přečetl ten článek, tak to víte - protože na tom firma provozuje takový software, jehož licence pro 2 CPU stojí 250tisíc a licence pro 4 CPU stojí 500 tisíc. Takže hádejte co se vyplatí více - vrazít 20 nebo 30 tisíc do chlazení a mít jeden ultra výkonný server, nebo koupit za 250tis druhou licenci na software ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tohle rozhodování bych nechal na firmě - vlbec tu nekritizuju firmu, že si vybrala x nebo y, bavili jsme se o hw. Ať tak či onak, servery se silnějšími grafikami (Tesla) jsou běžně dostupné a že by v nich hrál výkon cpu (a hlavně rozdíl oc) takovou roli se rozhodně říct nedá takže bych nějakou licenci nechal licencí
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Proboha, v tom serveru je 5450 grafika jen kvuli tomu, aby tam bylo něco na zobrazování. Tam jde o výkon CPU a proto tam jsou dva xeony na 4.8GHz. Zase tu mícháte ten server a ten druhý stroj, kde jsou 6990...můžete prosím konečně začít to alespoň někdy rozlišovat ? A ano, firma se rozhodla, že místo dvou serverů a dvou licencí raději investuje do vodního chlazení jednoho serveru...a tedy i jen jedné licence.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mohu, proč bych nemohl. Proč bych měl mít tedy v tom druhém stroji chlazení za 70k když mohu mít mrazení nebo výkon v podobě Tesly nebo quadsocket? Aha, protože to zajisté běží jenom na dualsocketu a radeonech - zkrátka přes to vlak nejede a vaše řešení je nejlepší protože hrubka, 50l lavór vedle a basta

    Odkaz na server bohužel nemohu najít
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Ano, ta druhá sestava (ne ten server) měl jasné zadání - co nejvyšší výkon s JEDNÍM CPU a maximálně čtyřmi jádry VGA. Protože to byl maximální limit, co jejich SW dokázal využít. A s tím, že jejich SW byl optimalizován na ATI chipy, takže se zvolila 6990 a ne třeba GTX 590...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Je mi to naprosto jasné (zajímavé, že jste si na to vzpomněl až teď, tomu říkám pešek)

    BTW zmínku o licenci jsem našel jen v diskuzi a hned pod vaší píš uživatel Ozana a pita_lbc, že je licence pro ESIX zdarma - oba příspěvky jsou dodnes bez reakce tak nevím co si o tom mám myslet...

    edit: takže argumentace, že jsem si nepřečetl článek beru jako... minimálně zavádějící
    edit2: pro ostatní: alphacool = MaWa kdyby někdo nevěděl
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 16-10-2011 v 22:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Je VMWare ESXi a je VMWare ESX. Verze ESXi je zdarma ale má určitá dost podstatná omezení, díky který je to spíš taková hračka, než reálně nasaditelný software. Z toho důvodu je na tom serveru samozřejmě ESX...a ten stojí tolik, co jsem psal.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Předpokládám, že tou magickou featurou v ESXu bude určitě UEFI

    Jinak u té optimalizace pro ATI jsem se nedočetl nic kromě vašeho argumentu trdícím, že prostě na ATInách je lépe optimalizovaný, což bez žádné bližší specifikace nelze ani potvrdit ani vytknout (+ beru v úvahu, že platící zákazník má vždy pravdu, na druhou stranu tohle např. u mě nebyl problém u českého vývojářského studia až takový problém prokázat byť jsem musel vedle render stroje s duální ati dát tu samou s jedním, ale zato dražším quadrem a nechat vše předvést. Spokojenost byla na obou stranách - já si škrábl z dražší gk a oni zase z výhod, které quadro proti herní grafice nabízí. Vše bylo v dobách, kdy neexistoval jakýkoliv bench kvůli vlastnímu enginu)

    edit: a samozřejmě, optimalizace pro 4 gpu ATI je taktéž neuvěřitelná. UnrealEngine a podobné enginy se na tohle nezmůžou dodnes, ale tenhle engine to dává levou zadní, to zní skoro jako pohádka
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 16-10-2011 v 23:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    UEFI ? Proboha co do toho taháte UEFI, který ta deska ani nemá ? na co by asi v serverovém stroji to UEFI bylo ? Tam jde uplně o jiné věci - pokud si chcete počíst, tak rozdíl mezi ESX a ESXi je třeba tady http://kb.vmware.com/selfservice/mic...rnalId=1015000

    Co se týká Engine - nezlobte se, ale já k tomu nemohu víc říct. Klidně si do mně rejpejte jak je Vám libo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    LOL, tak to jsem se dobře trefil

    Já vím jaký je v nic rozdíl, ale na to jsem se neptal.

    Proč bych nerejpal když vaše teorie není zrovna typicky vykonstruovaná. Snad víte co měl zákazník za požadavek hned a ne, že vám to dojde za x-hodin... Engine samozřejmě neubránitelný, že?

    Příspěvěk, kde tazatele označuji za debila samozřejmě nikde...

    edit: jinak na co by v serverovém stroji bylo zvirtualizované (U)EFI? Třeba kvůli tomu, že na virtuálním stroji nemusí nutně jet je Windows, který je zrovna v tomhle mírně řečeno pozadu a je úplně fuck jestli to podporuje základní deska nebo ne

    PS: Engine se nepíše velké E pokud se tak nejmenuje
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 17-10-2011 v 08:42
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 7 PrvníPrvní 1234 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chyba serveru 500
    Od Benda00 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-03-2012, 16:55
  2. Battlefield Heroes - Obecny pokec
    Od cool.user v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 200
    Poslední příspěvek: 27-09-2009, 21:06
  3. Koupě nas serveru a hdd
    Od DeSur v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-01-2009, 16:54
  4. Jméno serveru
    Od radar v sekci Volná témata
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 16-07-2006, 18:23