Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 5 z 7 PrvníPrvní ... 34567 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 61 až 75 z 91

Téma: Pokec o PC za 250tis a serveru za 250tis

  1. #61
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    A proto mám raději 4U , jinak to bylo zajímavé počtení, ale jaksi jsem v tom ke konci ztrácel
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #62
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Á, koukám, že je tu trochu živěji. Nicméně k těm skříním http://www.chenbro.eu/corporatesite/...&Submit=Submit nebo třeba Yeong-Yang...

    Jinak k tomu výběru karet a reakci r3aktora: Ano, máš pravdu - zákazník řekl a basta. Tohle je poměrně odzbrojující argument zvláště pak u takové sumy. Na druhou stranu je tento argument ničím nepodložený (stejně jako výkon optimalizovaný pro 4 gpu) a prakticky nic nedokazující.

    edit: k čemu je vám 5 skříní když vy jste tu jednu musel ještě mechanicky upravit? Přístě po mě snad budete chtít abych vám dohledal 5 kousků rychlejších procesorů, grafik, řadičů a kdovíčehoještě... Pokud nezvládnete najít jednu alternativu k výrobku tak nechápu proč jich po mě chcete 5 Kdyžtak jsem ochoten vaší firmě nabídnout technické poradenství za měsíční paušál, ale takhle zadarmo a hlavně pro vás to fakt dělat nehodlám

    edit2: boha jeho, proč bych měl mít rozpočet 25tis. na chlazení, když vy jste za něj vyklopil přes 70tis? Opravdu si myslíte, že za 25tis nelze vyrobit chlazení včetně heatpipes odebrané z obchodu jako koncový zákazník?
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 24-10-2011 v 16:24
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #63
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Mohu vědět, proč mi pro desku s rozměry 13.6 x 15 palců nabízíte case s podporou max 9 x 12.6" základních desek ? Že by proto, že byste musel přiznat, že jste totálně plácnul hloupost, když jste napsal, že "existují desítky skříní, kam se SR-2 vejde" ?

    ad edit: no možná právě proto, že neexistuje ŽÁDNÁ case, do které by se to vešlo bez úprav ? O to víc mě zajímají ty desítky skříní od Vás, opravdu se těším na Vaši odpověď...

    ad edit 2: Chlazení toho serveru stálo cca 25tis Kč. Takže jak byste to Vy chladil lépe ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #64
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tak jestli hledáte podle rozměru EVGA tak nenajdete nic protože nemá standartní rozměr jako serverové desky (EEB, EATX). Každopádně pokud byste měl vedle sebe klasickou serverovou (např. tuhle http://www.asus.com/Server_Workstati...specifications ale klidně najdu takovou, která do toho Chenbra pasuje a zároveň je na support listu) a evga tak byste zjistil, že díry pro montáž sedí a nic nepřečuhuje (maximálně bude zasahovat do prostoru pro mechaniky nebo intake ventilátory)

    Když bych udělal průnik fotek kde budou díry sedět tak vám to asi taky stačit nebude

    edit: nejde o to jestli lépe nebo účiněji, ale rozhodně bezpečněji. Navíc stále mi uniká smysl vodního chlazení něčeho co je v nízkém 2U a celé je to strčené v klimatizované serverovně (už živě vidím jak tam pravidelně chodí technik dolévat vodu a kontrolovat stav chlazení, vlastně jsem takovou službu ani nikde neviděl jako příplatkovou). Za 25tis. se opravdu dá sehnat kus hliníku o velikosti víka skříně včetně ofrézování a pořízení heatpipes (ceny 30cm rovných heatpipe se pohybují kolem tisícovky na tři ks), připočtu-li k tomu cenu za kejs (ten by se dělal nový kvůli efektivnímu rozložení tepla) tak tam prostě nějakou tu rezervu v ceně vidím

    edit2: btw ještě by mě zajímalo vyjádření k těm Thunderům - nevím kde jste vzal, že Thunder je označení jen pro desky s AMD sockety (viz. příspěvek 15), viz. třeba http://www.tyan.com/product_board_detail.aspx?pid=55
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 24-10-2011 v 20:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #65
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Ano, takže jsem rád, že jsme se konečně dobrali k tomu, abyste uznal, že neexistují žádné desítky skříní, do kterých se vejde SR-2. Stále čekám alespoň na tu jednu 2U skříň...dostanu už odkaz ? Nebo pořád budete omílat milion nesouvisejících věcí okolo ?

    edit: tak mi uchlaďte nějakými heatpipe pasivy dva Xeony na 4.8GHz...já nechápu, co je na tom chlazení nepochopitelného...mimochodem 3ks 300mm heatpipes stoji 600Kc...ne 1000Kc...

    edit 2: ano, nebyly to jen boardy pro opterony, ale taky pro nejaky x let stary xeony. stale mi unika, do jake tyan thunder zakladni desky mam dat dva 1366 xeony - date mi odkaz ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #66
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Vždyť těch skříní je tam hned několik http://www.chenbro.eu/corporatesite/...il.php?sku=167 - kdybych šel cestou nejmenšího odporu tak bych vzal ty s možností vyndání lišty s intake ventilátory
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #67
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Kontrolní otázka. Určitě vidíte, že vzadu je vyplněn CELÝ zadní panel od bočnice case až ke zdroji (dobře, je tam tak 1.5cm místa na straně u zdroje, možná) a taky určitě umíte číst, že se tam vejde max 12 x 13 palců deska. Mohu vědět, jak se Vám tam chce vejít deska, která má tu zadní stranu o 1.6" větší - tzn cca o 4 centimetry ? Takže znova, dostanu konečně odkaz na case, kde se vejde 13.6" x 15" základní deska ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #68
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Aha, už to vidím 15" je na výšku A to je problém podívat se po backplane kejsech (16.4"x12", SWTX - většinou stačí montážní plech)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #69
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    No pro Vás to asi problém je se na to podívat, když tu stále nemám ten odkaz na ty desítky 2U skříní, do kterých se vejde SR-2...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #70
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    http://www.mypccase.com/2urachforqum.html

    Je tak těžké napsat dvě slova do googlu?

    edit: už mě ani nepřekvapuje, že z 5ti jste zvýšil požadavek na 10 BTW já se taky nedočkal odpovědi na to proč dávat do serveru vodu, když je v klimatizované místnosti + související včerejší otázka s doplňováním vody a kontrolou stavu chlazení. Taktéž jsem se nedočkal rozumného vysvětlení proč je v té jedné hře/enginu ati multigpu optimalizovanější než nV, jen suché a ničím nepodložené konstatování, že to prostě tak je, to samé s celým chlazením jako takovým - proč bych proboha měl dávat vodu do serveru? Proč bych měl mít u toho druhého pc 50l tank něčeho co ve finále není zapotřebí?
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 25-10-2011 v 09:20
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #71
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Ach jo.

    Ano, do té case se vejde 13 x 16" deska, jenže jaksi ten rozměr 13" je u SR-2 15" a ten rozmer 16" je u SR-2 13.6". Tzn ano, na šířku se tam SR-2 vejde (13.6" SR-2, 16" tato case), ale na délku ne 15" SR-2 versus 13" tato case). Hádejte proč ? Protože tam vepředu přesahuje zdroj. Takže stále čekám na tu case...ale je mi jasný, že se nedočkám.

    ad edit: S Vašimi schopnostmi mi bude stačit, když mi déte odkaz na JEDNU case, ok ? Už tak jsem myslím dost slevil ze svých požadavků, když jste tvrdil, že jich jsou desítky...
    A ty další dotazy - pokud máte pocit, že dva 4.8GHz xeony se uchladí tím, že někde dva metry nad rackem je výdech klimatizace, tak se obávám, že na to nemám co říct. Mimochodem asi jste nikdy nainstalovaný server neviděl, protože jinak byste takovou hloupost plácnout nemohl. Hned nad tímto serverem je v racku umístěn další...tak jak je to normální. Není tam ani milimetr průchod vzduchu. Takže ten studený vzduch z klimatizace se má šanci dostat jen na přední stranu a jen na zadní stranu case. To by se to jaksi na vzduchu upeklo...ale je mi jasný, že Vy to nepochopíte.
    Co se týká dolévání kapaliny, tak budete se divit, ale pokud je okruh udělaný dobře, tak se dolévat skoro nemusí. A když už jednou za rok to nastane, tak bych to neviděl jako nějaký zásadní problém. Holt je to daň za to, že je to dual 4.8GHz...pokud máte pocit, že jde lépe vyřešit chlazení dual 4.8GHz, tak bych poprosil o konkrétní návrh, ne o žblepty typu "dal bych tam všude heatpipe a ono by se to nějak uchladilo". Víte, ony ty heatpipe taky musí končit v nějakém pasivu, a ten bych opravdu chtěl vědět, kam do 2U racku dáte...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #72
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Alphacool Support Zobrazit příspěvek
    Ach jo.

    Ano, do té case se vejde 13 x 16" deska, jenže jaksi ten rozměr 13" je u SR-2 15" a ten rozmer 16" je u SR-2 13.6". Tzn ano, na šířku se tam SR-2 vejde (13.6" SR-2, 16" tato case), ale na délku ne 15" SR-2 versus 13" tato case). Hádejte proč ? Protože tam vepředu přesahuje zdroj. Takže stále čekám na tu case...ale je mi jasný, že se nedočkám.
    Ani bych neřekl - je to přesně to samé s čím jsem si to spletl já, akorát naopak Vlastně by jste se měl k rozměru desky dostat třeba vygooglováním té desky Tyan S4882), podobně se také dá dojít k podporovaným kejsůmm, které SuperMicro prodává (na stránce s deskou kliknout na Chassis/PSU)

    Dám sem obrázek, snad z něj bude patrnější kde je těch 16"
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #73
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    No právě !!! Jenže ta SR-2 nemá 15" na šířku, ale na hloubku !!! Na šířku má jen 13.6" - tam, kde jsou IO porty, potřebujete 13.6" - Vy tam máte 16" takže to se tam vejde. Druhá strana máte 13" - SR-2 potřebuje 15" - a to není OK a navíc by to tam nešlo ani vyříznout, protože tam je roh zdroje...už to chápete ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #74
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Alphacool Support Zobrazit příspěvek
    No právě !!! Jenže ta SR-2 nemá 15" na šířku, ale na hloubku !!! Na šířku má jen 13.6" - tam, kde jsou IO porty, potřebujete 13.6" - Vy tam máte 16" takže to se tam vejde. Druhá strana máte 13" - SR-2 potřebuje 15" - a to není OK a navíc by to tam nešlo ani vyříznout, protože tam je roh zdroje...už to chápete ?
    Ano, vždyť jsem to psal výše v příspěvku. Já tomu říkám výška (strana s IO). Ta samá strana má v případě toho Tyanu 16" (EVGA SR-2 15"). 13.6" je šířka (EVGA), to je ta strana, která u Tyanu měří 13"
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #75
    Moderátor Avatar uživatele Alphacool Support
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,579

    Tak znova. U SR-2 je ta strana, kde jsou IO porty, 13.6". A ta druhá strana je 15". Takže obrázek máte blbě.

    Podívejte se třeba tuhle fotku http://www.overclock.net/computer-ca...-p80n-aka.html - krátká strana s IO porty je 13.6", dlouhá strana je 15". Takže už konečně chápete, proč se ta deska ani do case ve Vašem odkazu nevejde ?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 5 z 7 PrvníPrvní ... 34567 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Chyba serveru 500
    Od Benda00 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-03-2012, 16:55
  2. Battlefield Heroes - Obecny pokec
    Od cool.user v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 200
    Poslední příspěvek: 27-09-2009, 21:06
  3. Koupě nas serveru a hdd
    Od DeSur v sekci Sítě
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-01-2009, 16:54
  4. Jméno serveru
    Od radar v sekci Volná témata
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 16-07-2006, 18:23