Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 44

Téma: doska,cpu,ram

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    286

    ahojte,prosím vás pomohli by ste mi s nákupom novej dosky cpu a ram?tak aby som sa zmestil do 20 000sk.predbežne som vybral cpu INTEL Core 2 Duo E6600 - 2, 40GHz,ram 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 1066MHz PC8500 CL5-5-5-15 CORSAIR TWINX XMS2 DOMINATOR DHX BOX,ale o doske nemam ani šajnu akú mám zobrať plánujem to taktovať tak by bolo dobre keby podporovala 1066mhz pamäte a dovolila by v biose uzamknuť ich frekvenciu aby som nimi nebol viazany a ešte by to chcelo aj nejaký chladič cpu zatial sa mi zapáči tento Zalman CNPS9700 LED, měď. základna, socket AM2/ 754/ 775/ 939/ 940, 3x heatpipe, 1250-2800rpm, 90x124x142mm. vopred všetkým dakujem za rady a tipy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Myslím si, že by stačili nějaké GeILy 800MHz, vysvětlím:
    Pokud koupíš E6600 což je dobrá volba, přetaktuješ ho dejme tomu na 3.6GHz (což už je hodně) - to bude odpovídat FSB 400 (neboli 1600), protože E6600 má násobič 9.
    U FSB : DRAM hodíš poměr 2 : 1 = RAMky pojednou přesně na 200MHz (neboli 800MHz).
    RAMky které jsi vybral jsou hodně drahé a jestli koupíš tyto:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36801
    800MHz 4-4-4-12 tak výkon bude stejný a ušetříš hodně peněz...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    286

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Myslím si, že by stačili nějaké GeILy 800MHz, vysvětlím:
    Pokud koupíš E6600 což je dobrá volba, přetaktuješ ho dejme tomu na 3.6GHz (což už je hodně) - to bude odpovídat FSB 400 (neboli 1600), protože E6600 má násobič 9.
    U FSB : DRAM hodíš poměr 2 : 1 = RAMky pojednou přesně na 200MHz (neboli 800MHz).
    RAMky které jsi vybral jsou hodně drahé a jestli koupíš tyto:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36801
    800MHz 4-4-4-12 tak výkon bude stejný a ušetříš hodně peněz...
    ano lenže ja niesom až taký dobrý v pretaktovani a cpu intel som ešte netaktoval vždy len amd preto chcem aj dosku stým uzamikaním frekvencie ram,s pamätmi som mal vždy problemy :-) ale máš pravdu je asi choré kupovať tak drahé ramky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Uzamykání frekvence nikdy nevede k ničemu dobrému (a ani to dost dobře nejde). Tgfh Ti radí dobře, chce to měnit takty souběžně s frekvencí CPU. Děličky fungují jen pokud bys netaktoval vůbec, jakmile ale začneš hýbat s FSB, spousta děliček se stává nestabilními/nefunkčními.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    286

    tak akú dosku a pamäte by ste mi odporučili? ale pamäte radšej nejaké 1066mhz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Tak chceš taktovat nebo ne?
    Jestli ne, tak si třeba kup ty 1066MHz (ale i tak je to blbost - výkon proti 800MHz CL4 bude stejný)
    Jestli jo, tak je 800MHz ideální volbou
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    286

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Tak chceš taktovat nebo ne?
    Jestli ne, tak si třeba kup ty 1066MHz (ale i tak je to blbost)
    Jestli jo, tak je 800MHz ideální volbou
    chcem taktovať na 100%
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    No tak to je jasné:
    100% ber tyto:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36801
    Jsou I D E A L

    EDIT: nejvýhodnější 1066MHz RAM jsou imho tyto:
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39527
    jsou zhruba o 600kč dražší, ale jde o to, že tu frekvenci stejně ani nevyužiješ a proti 800MHz CL4 jsou výkonově nastejno.
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 05-06-2007 v 20:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    286

    prosím ešte mi poradte nejakú dobrú dosku...a kde na nete by som našiel nejaký návod ako to taktovať aspon zhruba ale v rodnom jazyku cz alebo sk :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    s deskami je to teď dost těžký. Desky s novým čipsetem se ještě pořádně nedostaly do oběhu -no, ale pokud se smíříš s "obyčejným" i965P, potom určitě Gigabyte 965P-DS3P/DS4/DQ6. Osobně bych ale vzal Gigabyte s novým čipsetem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    286

    ahojte tak som sa nakoniec rozhodol pre pamäte 1066mhz s prihliadnutím do buducnosti to ja asi lepšia volba a ked dam deličku na 1:2,66 a fsb ma 400 tak by mali íst naplno si myslím.ešte sa chcem spýtať ako mám nastaviť voltage?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Podle výrobce
    Musí to být někde napsané.
    Pokud ti RAMky pojedou na těch 1066MHz - budeš do mich muset dat nejméně 2.2V
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    286

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Podle výrobce
    Musí to být někde napsané.
    Pokud ti RAMky pojedou na těch 1066MHz - budeš do mich muset dat nejméně 2.2V
    su to pamäte 2GB DDR2-1066MHz Patriot Eased Latency >5-5-5-9 kit
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    zkopíruju "2GB DDR2-1066MHz Patriot" -> google ctrl v -> první odkaz -> napájení 2.3V

    Není to těžké
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele sety83
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    286

    to mám do ních rovno pustiť 2,3v? neodýdu?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Socket 1156/1366: Doska pre I5 760
    Od sajo v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 24-10-2010, 12:49
  2. Asi vadna doska
    Od KEOSAN v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 26-02-2010, 11:32
  3. Kvalitna doska??
    Od kamikadzejj v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 18-02-2010, 22:34
  4. Socket AM3: Doska s AM3 socketom
    Od kucixxx v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 22-06-2009, 23:17