Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: PC pro grafiku, CAD v ceně 12 500 - 15 000 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    Zaměření pro: grafiku, CAD – AutoCAD, Archicad, občas hry

    Platforma: nerozhoduje
    Operační systém: bez OS
    LCD monitor: bez LCD

    Poznámky a periferie:
    Zdravíčko,
    mám prosbu, zda by jste mi poradili sestavu okolo 15 tis. samozřejmě čím míň tím líp. PC budu používat především pro rýsování v AutoCADu, ArchiCADu a chtěl bych začít s Cinemou když to půjde a semtam si zahrát i nějakou hru ve volném čase. Původně jsem přemýšlel nad ntb. ale jelikož by byl přenášen minimálně tak bude lepší stolní PC. Předem dík za radu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    takže pokud jsem to správně pochopil tak jsem dotaz zadal špatně a doporučujete mi toto: http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...01188U0111VK01

    jinak se omlouvám ale nějak jsem ani moc představu co vzít tak jsem tu žádal o radu a pomoc
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ee, tuhle sestavu právě vůbec (a rozhodně ne s pološíleným kejsem/ramkou a herní grafikou)
    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0119HB0116XB01

    - ramky vzít CL7 (na alfě samozřejmě nedostupně, stejně tak jako Corsairy)
    - Quadro klidně od jiného výrobce (PNY, Lenovo...)
    - trochu by se dalo ušetřit na kejsu a desce, naopak velká neznámá je u klasických disků (továrna zřejmě zatopena úmyslně kvůli cenám ssd )

    edit: ještě bych zvážil přplatek na x6 1055T (pro rendering by bylo zřejmě výhodnější, 6threadů by bylo přecijen o trochu blíž k 8mi, které nabízí intel a cena není nijak přemrštěná)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 21-10-2011 v 19:17
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    132

    Zdravím, rád bych připojil své postřehy. Co se týče renderingu moc k tomu neřeknu. Co se týká CADu, jelikož se budete pohybovat ,,pouze" ve 2D, stačí opravdu low-end.
    Kolega donedávna kreslil v AutoCadu LT na sestavě: P4, 512 MB RAM, windows 2000. V pohodě to běhá. Naopak pokud budete chtít pracovat s grafickými programy, je to na úrovni 3D CADu- nebo-li modeláře. Tam už je to opravdu o něčem jiném.
    Osobně používám programy od Autodesku s můžu říct, že sestava Core i5 760, 4GB RAM, win 7 -64 bit je z přehledem dostatečná. Bohužel mě ale zlobí grafika. S nákupčím jsme zkusili osadit ATI 5670 1GB, ale často mi padá Catalist nebo ( zvláště vývojové ) aplikace jako Inventor Fusion. Kolegovi jsem pro totožné účely navrhl core i3- Sandy Br. ( 2 jádra + HT ) a grafiku nižší AMD FirePro. Profi grafiky od NVIDIE mi přišly ve srovnatelné ceně zaostalejší, obecně jsou AMD levnější. Kolega potíže nemá, vše funguje.
    Osobně bych tedy šel do moderního 4 jádra ( stačí 2 jádro + HT ) od Intelu, grafiku ATI FirePro V4800 1GB, 8GB Ramek, 64-bit windows 7.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Sestava s i5 by ovšem musela být více osekaná. Samozřejmě Intel je na práci vhodnější, ale také dražší (navíc pořizovat starší platformu obzvláště u Intelu nemá moc smysl, alespoň ne pokud člověk neplánuje pc nechat zastarat a poté pořídit komplet nové "vnitřnosti"). V každém případě hodně záleží na složitosti modelů, které se budou zpracovávat (viz. odkaz v druhém příspěvku). Na rendering by samozřejmě bylo to čtyřjádro od intelu lepší (např. v 3ds maxu se chová jako 8mi jádro) nicméně by to už nebylo za 16k, ale za 20-22k

    edit: 18.5k http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0114NJ0112YE01 (jako minimum by se dala vzít P8P67, cenově o nějakých 500,- levnější, kejs neodhlučněný, ještě by se dala cena srazit chladičem + ramky vzít Corsair Vengeance 1866 a celou sestavu nataktovat. Výkonově určitě bude nad tím Phenomem )
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 22-10-2011 v 10:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    Díky, ta výše uvedená sestava okolo tech 16 tis. by ještě šla, bohužel tu za 18 už si asi nebudu moct dovolit, ikdyž chápu že by pro projekci byla lepší. V autocadu i archicadu zatím kreslím jen rodinné domy, případně nějaké haly atp. Nějaké sídliště apod. to zatím nekreslím, takže nějaké velké složité projekty zatím ne, takže si myslím že teoreticky by ta sestava za 16 tisic by mi měla prozatím stačit, taktovat nic nehodlám protože tomu nerozumím. Časem bych se chtěl naučit dělat v cinemě vizualizace a když si najdu volnou chvíli tak si něco zahrát, jelikož ted doma ležím s úrazem. Každopádně zatím velice děkuji za nabídnutou sestavu... samozřejmě kdyby napadla ještě nějaká návrhu se bránit nebudu
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    V případě, že se nebude taktovat tak není nutné brát desku s chipsetem P67 a odemčený procesor (s K na konci) = tisícovka dolů. Každopádně výkon navíc s oc za ten příplatek určitě stojí (taktování s odemčeným procesorem je velmi jednoduché, v praxi stačí pouze zvednout násobič a následně otestovat stabilitu). Pokud se nebude pracovat se složitějším modelem tak by stačila i běžná herní grafika (opět nějaký ten peníz dolů) ikdyž já zrovna nejsem zastáncem herních grafik v počítači pro práci (stačí se podívat na videa se Sketchupem, který rozhodně není tak optimalizovaný jako produkty od Autodesku. Rozdíl mezi GeForce a Quadrem je markantní, naopak ve hrách bude Quadro výrazně pomalejší).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    jelikož jsem ještě pc netaktoval a nevím jak na to tak jsem se do toho pouštět nechtěl. Sice by stačilo si něco o tom přečíst a pak by to šlo, ale nerad bych pak celej pc zk****l.... a jak jsem říkal zatím nějaký projekt třeba sídliště neplánuji... max. dělám tak pečovatelský dům ale to ještě nění pořád nějaká extra velká stavba, kterou zvládl i starý rozpadlý ntb... sice u toho skučel jak blázen ale zvládl to... proto bych chtěl teď nějaký rozumný výkon za rozumný peníz
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    co by jste řekli na tuto sestavu? http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010U82010QZE01
    díky za názory
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od skrep Zobrazit příspěvek
    co by jste řekli na tuto sestavu? http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...010U82010QZE01
    díky za názory
    Jo, muze byt, mozna bych akorat prihodil cca 200Kc na chladic Gelid Solution Tranquillo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    jj díky. Akorát já to mám v plánu koupit u TS Bohemia u nás abych to nekupoval z netu, ale tam mě to nechtělo zkopírovat obsah košíku a hlavně oni ten Gelid Solution neprodávají.... A nebo mě napadla druhá možnost. Bude to chvíli fungovat bez toho chladiče? Já bych pak dokoupil jak mi skončí neschopenka někde v Brně.... díky
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od skrep Zobrazit příspěvek
    jj díky. Akorát já to mám v plánu koupit u TS Bohemia u nás abych to nekupoval z netu, ale tam mě to nechtělo zkopírovat obsah košíku a hlavně oni ten Gelid Solution neprodávají.... A nebo mě napadla druhá možnost. Bude to chvíli fungovat bez toho chladiče? Já bych pak dokoupil jak mi skončí neschopenka někde v Brně.... díky
    u procesoru je BOX chladic, muzes jet klidne s tim ... ten "lepsi" muzes dokoupit kdykoliv ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    super tak to bude muset vydrzet chvili s tim BOXem, snad to mezitim neuvarim a pak koupim ten Gelid kdyz bude lepsi nez to co jsem nasel ja
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od Kapky v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 11-05-2014, 13:29
  2. PC pro grafiku, CAD v ceně 12 500 - 15 000 Kč
    Od Chester v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 23-08-2012, 08:29
  3. PC pro grafiku, CAD v ceně nad 30 000 Kč
    Od micpetr v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 21-05-2010, 10:34
  4. PC pro grafiku, CAD v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od imported_tomros v sekci PC - nová sestava
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 01-05-2010, 02:00