Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Nefunguje obraz

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    84

    Dobrý den
    Rodičům začal blbnout počítač tak, že se při startu počítače začaly objevovat pruhy. Myslel jsem, že je to paměťma tak jsem zkoušel všechny možné kombinace výměny. Pak (cca po 10 vyměnění pamětí) obraz nenaskočil vůbec (no input signal). Dal jsem všechny paměti jak byly. Zkontroloval jsem vše, v naprostém pořádku a stále nešel obraz. Tušim že to bude grafikou.
    Prosím vás proto o radu co s tím. Předem díky za odpověď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    Napiš co je to za Hw, vypadá to, že grafika odešla do křemíkového nebe. Hlavně nezapomeň napsat značku a výkon zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    84

    Citace Původně odesláno od AndrewCZ Zobrazit příspěvek
    Napiš co je to za Hw, vypadá to, že grafika odešla do křemíkového nebe. Hlavně nezapomeň napsat značku a výkon zdroje.
    32 bit system, Procesor Intel Core 2 quad q6600, 4 GB ram DDR2-SDRAM, NVIDIA GeForce 9800 GT, zdroj: 460W
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    Jestli máš možnost, tak doporučuji zkusit kartu v jiném PC a jinou kartu v PC Tvých rodičů. Ještě napiš výrobce toho zdroje, je možné, že kartu mohl odpálit, pokud je nekvalitní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    84

    Citace Původně odesláno od AndrewCZ Zobrazit příspěvek
    Jestli máš možnost, tak doporučuji zkusit kartu v jiném PC a jinou kartu v PC Tvých rodičů. Ještě napiš výrobce toho zdroje, je možné, že kartu mohl odpálit, pokud je nekvalitní.
    Zjistil jsem jenom tohle (dps-460db) jinak tam jsou čínské znaky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    Dobře, vypadá to tedy na nějaký no name šmejd. Zkus teda tu kartu v jiném PC. Nebo si pujč od někoho známého kvalitní zdroj a zkus to s ním. Ještě se můžeš zkusit podívat do toho zdroje, jestli v něm nejsou nafouklé kondenzátory.Ale i tak bych ten zdroj pro klid duše vyměnil za nějaký kvalitní.

    Edit:Tak pardon, zdroj je od výrobce Delta, mrknul jsem na google. Takže jestli nemá nafouklé kondenzátory a jiná karta ne něm pojdede, tak vyměnit jenom tu grafiku.
    Naposledy upraveno uživatelem AndrewCZ: 23-10-2011 v 16:48
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    84

    Citace Původně odesláno od AndrewCZ Zobrazit příspěvek
    Dobře, vypadá to tedy na nějaký no name šmejd. Zkus teda tu kartu v jiném PC. Nebo si pujč od někoho známého kvalitní zdroj a zkus to s ním. Ještě se můžeš zkusit podívat do toho zdroje, jestli v něm nejsou nafouklé kondenzátory.Ale i tak bych ten zdroj pro klid duše vyměnil za nějaký kvalitní.

    Edit:Tak pardon, zdroj je od výrobce Delta, mrknul jsem na google. Takže jestli nemá nafouklé kondenzátory a jiná karta ne něm pojdede, tak vyměnit jenom tu grafiku.
    A kdyby to náhodou nepomohlo? Je možnost že to bude paměťma?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    No samozřejmě, že to může být i paměťma, ale dle původních příznaků to vypadá na grafiku. Když vyzkoušíš právě jinou grafiku, tak se tím ukáže. Pokud s jinou grafikou to PC pojede, tak je na vině právě ta 9800GT. Jestli to nepojede ani s jinou grafikou, tak potom můžou být na vině i paměti nebo MB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    84

    Citace Původně odesláno od AndrewCZ Zobrazit příspěvek
    No samozřejmě, že to může být i paměťma, ale dle původních příznaků to vypadá na grafiku. Když vyzkoušíš právě jinou grafiku, tak se tím ukáže. Pokud s jinou grafikou to PC pojede, tak je na vině právě ta 9800GT. Jestli to nepojede ani s jinou grafikou, tak potom můžou být na vině i paměti nebo MB.
    Jak jsem právě zkoušel přehazovat ty paměti, tak při tom sem musel vypojit grafiku. Nespálilo se to náhodou statickou elektřinou? A jakou by jste doporučoval grafickou kartu nějaké střední třídy
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    No tak statickou elektřinou si ji skutečně klidně mohl dorazit. Lepší je se vždy vybít o něco uzemněného, např. topení, kolík v zásuvkce, atd. Než něco budeš kupovat, tak doporučuju tu grafiku vyzkoušet. Jinak záleží co od té grafiky očekáváš a kolik jsi do ní ochoten investovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    84

    Citace Původně odesláno od AndrewCZ Zobrazit příspěvek
    No tak statickou elektřinou si ji skutečně klidně mohl dorazit. Lepší je se vždy vybít o něco uzemněného, např. topení, kolík v zásuvkce, atd. Než něco budeš kupovat, tak doporučuju tu grafiku vyzkoušet. Jinak záleží co od té grafiky očekáváš a kolik jsi do ní ochoten investovat.
    No grafiku na vyzkoušení nemám. Jinak novou tak do 1000 Kč
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    No a nemáte u Vás ve městě nebo okolí nějaký servis PC, někdy se s nimi dá dohodnout, že ti zapujčí grafiku, nebo alespoň otestují tu tvojí. Do 1000,-Kč jako zobrazovadlo tady tu Sapphirku třeba.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    Mar 2011
    Příspěvků
    84

    Citace Původně odesláno od AndrewCZ Zobrazit příspěvek
    No a nemáte u Vás ve městě nebo okolí nějaký servis PC, někdy se s nimi dá dohodnout, že ti zapujčí grafiku, nebo alespoň otestují tu tvojí. Do 1000,-Kč jako zobrazovadlo tady tu Sapphirku třeba.
    Jo servis máme. Zkusím s něma promluvit. Jinak díky za radu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    281

    Není zač.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Po výměně procesoru nefunguje obraz.
    Od Cruze v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 20-03-2014, 23:14
  2. Nefunguje obraz na externím monitoru
    Od silentsight v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-12-2012, 20:54
  3. Po výměně procesoru AM2 nefunguje obraz.
    Od elmiki v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 12-04-2010, 22:25
  4. Nové Pc a nefunguje obraz
    Od zabho v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 16-08-2009, 12:48
  5. Obraz na LCD TV
    Od No1 v sekci FIC Spectra aneb co Vás zajímá
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-12-2006, 09:59