Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: RAID5 výměna disku

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele koubis
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    102

    Zdravím,
    prosím o radu. Na serveru mám ze 4 disků pole RAID5. Jeden z disků odešel a mě čeká výměna. Jaký postup je potřeba? Dojde k obnově dat automaticky nebo je potřeba to udělat z BIOSu řadiče anebo až v operačním systému?

    Díky :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér Avatar uživatele koubis
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    102

    Nikdo nemá zkušenost? :-/
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,114

    Vetsina HW RAID radicu ma i aplikaci do OS, kde nastavis to same, co primo v BIOSu te karty. Tedy b i c je spravne, na a bych nevsazel (uz proto, ze disk je treba inicializovat).
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele koubis
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    102

    OK, tak doufám, že jelikož je pole řešeno hardwarově (aspoň mi to bylo řečeno), bude stačit po výměně disku v BIOSu řadiče najít něco jako "Restore disk". Běží na tom RedHat a jelikož si v Linuxu nejsem jistej v kramflecích, byl bych nerad, kdybych pole měl opravovat softwarově...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1

    -ak je to server tak zavolaj spravcu serveru - co asi ty nebudes
    -to ze ti niekto povedal ze je to HW Raid neznamena ze to tak je...
    -nezabudaj ze ak doje k problemu teraz alebo poces obnovy tak papa data
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    52

    Tak to otevri, podivej se co v tom je za kartu a prostuduj manual. Pres bios karty to nebude zadna velka veda, na slepo to radej nedelej, protoze pokazit to urcite jde.

    PS: V tomhle pripade bych nedal jen na necich radu, protoze ruku do ohne strcis ty, jemu se nic nestane, pokud neco pokazis.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. 2,5" HDD: Výměna rozbitého disku
    Od Grander v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-04-2013, 16:57
  2. Vymena Hard disku
    Od ex_ v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 22-07-2009, 12:00
  3. 3,5 HDD PATA: Výměna pevného disku (Intel 815)
    Od dudus v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 10-12-2008, 16:02
  4. Výměna plotny u disku
    Od FAJN-TOM v sekci Volná témata
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 08-12-2007, 21:17