Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: UPS

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    57

    Zdravím, rozmýšľam, že kúpim nejaký záložný zdroj. Stačí mi, aby to ustálo pár minút pri výpadku prúdu.

    Zostava je I7-2600,8GB RAM, 1x interný HDD, 2x externý HDD s vlastným napájaním, grafika 570 GTX
    zdroj Seasonic X-560 (aktívne PFC). + samozrejme modem. A ešte plánujem poriešiť niečo na zálohovanie, takže asi pribudne buď externý HDD alebo NAS...

    Práve to PFC ma trápi, neviem, čo vybrať...
    Naposledy upraveno uživatelem zeleny_mungo: 25-10-2011 v 21:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,244

    Treba APC delaji celkem kvalitni vecicky http://www.alfacomp.cz/php/index.php...fMan%5B%5D=155
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    57

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    Treba APC delaji celkem kvalitni vecicky http://www.alfacomp.cz/php/index.php...fMan%5B%5D=155
    No jasné, ja len neviem, ktorý vybrať. Celkom rád by som na tom ušetril, ale neviem, koľko môžem. Niekto mi totiž hovoril, môže byť problém s lacnými UPC vs kvalitnejšie PC zdroje. Týka sa to toho PFC a akejsi sinusoidy toho záložného.

    Napr. na Alze majú rôzne UPS:
    - aproximována sinusoida
    - Nespojitá aproximace sinusové křivky při 230V stř. +/- 5%
    - Iterační aproximace sinusového průběhu
    - Sínusový výstup

    WTF? Čo z toho môžem bez obáv kúpiť?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele dzandra
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    1,398

    Od toho APC můžeš koupit cokoliv , co ti dovolí finance. Jen si uvědom, že co dva roky by jsi měl vyměnit v ups baterku, páč když se pak hezky nafoukne, dost blbě se to vyndává.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    57

    No tak fajn... Ale tento asi nebrať, hm? Tam o tom práve píšu v poslednom odstavci: http://www.alza.sk/apc-back-ups-es-700-d140494.htm

    A inak, Watty, netuším koľko tá moja zostava asi tak zožere pod záťažou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    Jen si uvědom, že co dva roky by jsi měl vyměnit v ups baterku, páč když se pak hezky nafoukne, dost blbě se to vyndává.
    Hehe, tak to bych se asi měl podívat do mojí UPS, kterou už mám asi 8 let a baterku jsem v ní ještě neměnil
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Citace Původně odesláno od dzandra Zobrazit příspěvek
    Od toho APC můžeš koupit cokoliv , co ti dovolí finance. Jen si uvědom, že co dva roky by jsi měl vyměnit v ups baterku, páč když se pak hezky nafoukne, dost blbě se to vyndává.
    trochu to prehanas. Ak ta UPS nieje pouzivana v prostredi s vysokou teplotou a nema smejd bateriu, tak urcite vydrzi viacej. Skus si pozriet datasheet od nejakej baterie a uvidic, co a ako ovplyvnuje zivotnost baterie.

    to zeleny_mungo :
    Od APC by som nekupoval radu ES. Ta je poruchovejsia a je ju problem opravit. Myslim tym po zaruke, zarucny servis ma APC asi najlepsi. Nahlasis poruchu a do niekolkych dni ti pride nova UPS a staru posles do APC na ich naklady. CS seria je v pohode. Vo firme pouzivame skoro vyhradne UPS od APC. S ES seriou mame dost problemov, nechali sme sa zlakat klasickymi zasuvkami ale nastastie ich nemame vela (zhruba 30ks). Najviac pouzitych zdrojov mame z CS rady (500-600ks) a okrem vymien baterii je s nimi minimum problemov. Servisuje nam ich specializovana firma a tam problemovost ES serie potvrdila.
    Novy zakaznik si ziadal UPS od Fortronu http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O35A0WCSGC ale mame nasadenych len par kusov a kratko, takze neviem posudit kvalitu. Cenovo su na tom dobre a papierovymi parametrami este lepsie. Otazna je len ta kvalita.

    Ak mas problemy s el. sieti, tak by som sa pozeral po line-interactive zal. zdroji. Caste vybijanie-nabijanie a kolisanie v el. sieti prilis neprospievaju zivotnosti off-line UPS.

    Ak nepracujes s citlivymi datami a mas kvalitnu el. siet, tak by som UPS nekupoval a kupil si len prepretovu ochranu. Predsa len je to dalsi zrut elektriny a generator tepla.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    57

    No prepäťovú ochranu mám, k tomu UPS ma doviedlo skôr to, že v posledných 3 dňoch mi 4x vypli prúd, zakaždým bežal počítač To mu asi moc neprospieva. Ale inak sa to bežne nestáva a s elektrinou problémy nie sú, teda o žiadnych neviem (budova má len asi 13 rokov, takže žiadne prehistorické obvody).
    A dáta nie sú ani tak citlivé, ako skôr cenné, ako grafik vyprodukujem za rok cca 10GB dát, ktoré sa ešte dajú ďalej použiť=speňažiť, ale to už je skôr otázka zálohovania.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    41

    Zálohovat je sice potřebné, ale i cvaknutí jističem nebo náhodný výpadek /přetížení sítě, vyhoření žárovky a.j./ odpálí HDD při právě probíhajícím zápisu, mám jich takových vícero od zákazníků. Oprava dat je drahá. A málokdo na to má vybavení. Takže data i HDD... bez UPS nic. Ani upgrade BIOSu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    57

    Tak som objednal tento, ok?
    http://www.alza.sk/apc-back-ups-cs-d50094.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    57

    Inak, keď na tom UPS nie je eurozásuvka, tak asi nie je žiadna možnosť, ako na to napojiť externý disk, hm?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Můžeš si vyrobit redukci. V těch výstupech z UPS je pořád 230V. Nebo koupit něco takového: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007O0D30D10M7
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    57

    Super, ja som to práve nemohol nikde nájsť, dík.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    41

    Dvě koncovky jsou v balení UPS, a dá se koupit i hotový kábel, pokud se něco nezměnilo. Tak to bylo u APC. A není problém si to vyrobit, já jsem tak zálohoval celý byt 2000 VA Smart UPC s AKU packom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    57

    No veď uvidím čo príde a podľa toho sa zariadim. Len teda dúfam, že tých 650VA na to PC stačí? (houby tomu rozumiem)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední