reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

[HLEDÁM]Software pro návrh posilovny

wojmirek (173)|26.10.2011 14:34
Dobrý den, neznáte někdo nějaký software, kde si můžu navrhnout posilonu? Chtěl bych nějaký jednoduchý program s obsáhlým obsahem strojů. Jestli o něčem víte, mohli by jste mi prosím Vás poradit ?

Existuje případně i nějaký FREEWARE software, nebo vše vyžaduje licenci?
Děkuji moc za každý návrh.
H3w3R (226)|26.10.2011 16:02
Řeknu to hned z kraje, ať to nemusíš louskat celé. Obávám se, že sotva najdeš něco, co se bude tvým požadavkům blížit alespoň z 10%.

Existují různé specializované softwary na návrhy interiérů, tedy návrhy, spíš bych to přirovnal k legu, než to nazývat "designem" interiéru. Několik je jich samozřejmě i zdarma. Nicméně specializovat se, znamená zaměřit se na produkt/službu, která mi vydělá finance. A nevím jestli programovat specifický software pro návrh interiéru posilovny by někoho vynesl do horních 10%. Navíc přesvědčit výrobce posilovacích strojů, aby aktualizovali a vůbec vytvářeli nové modely pro knihovny nebude zrovna jednoduché (vanu nebo skříňku má grafik vymodelovanou za pár minut, posilovací stroj je někde trochu jinde).
Předpokládám, že už sis zkoušel něco googlit a bez výsledku, proto se ani nesnažím něco dohledávat.
Jedinou alternativou, která mě napadá je stáhnout si nějaký free 3D program (např. blender) a koupit si pár 3D modelů posilovacích strojů, které se dají na internetu sehnat (např. http://www.fallingpixel.com/collection-equipment-for-bodybuilding-powertec-3d-model/30187), vytvořit si půdorys/místnost a naskádat si to tam ručně sám. Každopádně je to dle mého názoru asi jediná a drahá varianta.
Zoidik (1405)|26.10.2011 16:10
Mám zkušenost s roomarangerem http://www.roomarranger.com je teda placený, ale myslím, že cena je kolem 20 dolarů (jinak je omezen na 30 dní), takže nic závratného, ale veškeré posilovací stroje by sis musel namodelovat sám, pokud by ses nesmířil s nějakou skříní o půdorysu a výšky daného posilovacího stroje. Primárně je tento SW zaměřen na obytné místnosti.
wojmirek (173)|26.10.2011 17:42
Díky moc za pěkně rozsáhlé a úpřímné příspěvky.

H3w3R: Opravdu to není špatná varianta, ale vzhledem k těm nákladům je to fakt nereálné, nebudu platit takovou částku za to, že to 1x použiji.

...Je to škoda no,.. s 3D programy mám velmi malou zkušenost, dokázal bych zhotovit něco málo tak nanejvíš ve SketchUpu od Google. Potom to není problém exportovat do FREEWARE programů pro návrhy interiérů (s tím už menší zkušenost mám).

Děkuji.
Lukáš 85 (132)|26.10.2011 19:14
Nebo někomu říct, kdo má přístup k dobrým softwarům a měl by o to zájem. Záleželo by to na rozsahu, ale něco bych sesmolit mohl. Viva Autodesk.
wojmirek (173)|26.10.2011 20:25
Bohužel jsem to moc nepobral. Pochopil jsem správně, že Vy by jste mi dokázal nějak pomoci ? (Zda-li ano, můžeme se nějak domluvit ?)

Děkuji moc.
Lukáš 85 (132)|27.10.2011 13:37
Ano, mohu se pokusit něco vymodelovat, něco stáhnu z knihoven. Jde o to, co má být cílem projektu, jaký je jeho rozsah, podrobnost, časový termín a celkovou kvalitu. Zda jde o návrh či o vizualizaci již nějaké představy ( dle náčrtku, fotek, jiné posilky). Pokud půjde jen o to, že mi dáte velikost místnosti, typy strojů které tam chtete a řeknete ,,jde mi o to, aby bylo poznat že je to lavice pro bench toť vše" tak to není problém. Lanka vedená kladkami dělat nebudu. Asi tak.