Problem s usb devices
Mam isty problem, pred troma tyzdnami sa stala vec, ze z dna na den mi prestal fungovat usb kluc. To tak, ze som pozical kamaratovi a on mi tam dal nake veci, no ked som to druhy den donesol domov, vopchal tak mi usb kluc rozpoznalo( teda len nazov..), ale nereagovalo, neotvorilo to same a ked somto chcel otvorit tak mi vypisalo ze disk nieje naformatovany ci chcem naformatovat, a ked so mdal ze ano tak vypislo ze sa neda dokoncit formatovanie. V inych pocitacoch to islo vsetko ako hodinky. Odvtedy mi to robi so vsetkymi usbckami vratane fotoaparatu alebo mobilu ktory chcem pripojit cez usb. Windows ziadne chyby nehlasi, aktualizoval som ovladace aj na dosku nic nepomohlo.
Mam windows XP professional 32 bit.
Mam windows XP professional 32 bit.
V jiných PC klíč funguje?
Funkci USB nejlépe ověříš pomocí LiveCD Linuxu a nějaké jinde prokazatelně fungující USB klíčenky.
Funkci USB nejlépe ověříš pomocí LiveCD Linuxu a nějaké jinde prokazatelně fungující USB klíčenky.
Pokud USB nefunguje ani v Linuxu, odešel pravděpodobně řadič na desce. V takovém případě kup [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
podla mna je daco s windowsom posahane, som rozmyslal ci by to nemohol byt vir, ale to by bolo asi aj v druhom pc v ktorom ide, ten pc je autenticky je taky isty jak moj aj antivir aj secko..
Řadič? To je pravděpodobnější odpor nebo dioda vedle usb konektoru (ty chrání řadič samotný před odpálením)
edit: pokud máš podezření na Windows tak stáhni LiveCD Ubuntu nebo Hirens boot cd a nabootuj do miniWinXP
edit: pokud máš podezření na Windows tak stáhni LiveCD Ubuntu nebo Hirens boot cd a nabootuj do miniWinXP
Takže před zapůjčením klíče to šlo, po jeho návratu ne, jen rozpozná, na jiném PC to jde.
Reinstal ovladačů je nesmyslný. Šlo vše, ne?
Shoda časová - naráz zápůjčka klíče a výpadek, takže nelze apriori vyloučit ani vir ani HW závadu. Takže doporučuji On Line test na viry PC o klíče a start PC z Live Cd Linuxu.
Reinstal ovladačů je nesmyslný. Šlo vše, ne?
Shoda časová - naráz zápůjčka klíče a výpadek, takže nelze apriori vyloučit ani vir ani HW závadu. Takže doporučuji On Line test na viry PC o klíče a start PC z Live Cd Linuxu.