Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 40

Téma: Oranžová obrazovka a restart

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    17

    Ahoj mam problém z mojim PC nestava sa to stále ale predsa nie v hrach ale keď idem pozriet na mail alebo nejaké video tak mi hodí oranžovú obrazovku par sekúnd počut ešte zvuk a tak pomoze už len tvrdý reštart zo stavu mam MB:ASROCK N68C-S UCC
    AMD Phenom II X4 955 3200Mhz
    Chladenie:ARCTIC Freezer 13
    SAPPHIRE HD 6850 VAPOR-X 1GB DDR5
    8gb ram 1333Mhz DDR3
    HDD:SAMSUNG HD103UI 1TB 5400 RPM 32MB Cache
    SAMSUNG HD322HJ F1 320GB 7200RPM 16MB Cache
    Zdroj:Chieftec 750W CFT-750-14CS

    Grafika je nova robilo to od začiatku co som ju kúpil keď tam dám 4850 tak to nerobí tak som zašiel k predajcovi skúšal ju 1 deň a povedal ze grafika je ok keď tak že si mam kúpit lepši zdroj tak som dnes kúpil ten co mam už na písaní v zostave môjho PC a stále to iste tak ja už neviem bol by som vďační za každú radu ktorá by mi pomohla z môjho zúfalstva ja už fakt neviem co stým môže byt DAKUJEM
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Spusť OCCT (GPU:OCCT, délka: 1hod, zatrhnout Error Check, nastavit Shader Complexity na 9) a sleduj teploty (např. pomocí GPU-Z). Pro jistou bych zapnul i jejich logování, kdyby během testu PC padl.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    17

    Takže test prebehol bez erroru teplota bolo najvyššie na 69 všetko potrebne z testu a z gpu-z prikladám v prílohe
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-10-29-12h06-CPU Usage.png 
Zobrazení: 92 
Velikost: 40.1 KB 
ID: 23447   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-10-29-12h06-FPS.png 
Zobrazení: 79 
Velikost: 32.4 KB 
ID: 23448   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: 2011-10-29-12h06-Memory Used.png 
Zobrazení: 91 
Velikost: 40.2 KB 
ID: 23449  
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Jak oranžová obrazovka vypadá? Je to souvislá plocha, nebo nějaké artefakty? Nemůžeš udělat foto?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    17

    no je to normálna oranžová obrazovka žiadne pruhy ani nič
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pravděpodobně půjde o nekompatibilitu GK s MB. Ony novější řady si s některými nForce moc nerozumí. Vyměnil bych základní desku. Tvůj procesor také není na stávající podporován.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Ony novější řady si s některými nForce moc nerozumí.
    Mohl bych poprosit o odkaz, kde je to napsané? Nforce 780a + GTX580 = no problem (nemyslím si, že je starší než nf 7025 nebo R6850)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Myšleno novější řady karet AMD (HD 5xxx, HD 6xxx).

    Zkušenosti mám osobní. Testoval jsem např. Asus M2N-E SLI, kde karta od HISu nešla (respektive dost podivně, PC občas nenabootoval, občas ano, ale sběrnice pracovala v režimu x2), kdežto karta od Sapphire se stejným typem čipu pracovala naprosto bez problémů. Roli hraje evidentně více faktorů - použitý BIOS, návrh PCB, řešení napájení.

    Někteří výrobci vydali opravené BIOSy (viz např. Asus M2N-E).

    ASROCK N68C-S UCC je relativně novější kousek, čili by tímto trpět neměl. Ovšem jiné rozumnější vysvětlení mě momentálně nenapadá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    M2N-E tu mám, klidně tam tu 580 bodnu... Obávám se však, že je vina na straně ATI potažmo levnějším HISem (od nich mám díky bohu jen AGP 9550). Navíc nF570 je o dvě generace starší než ta 7025 (v podstatě je to trošíčku novější 630a)

    Taktéž to nemám podložené žádným odborným článkem, ale zrovna v těch časech šlo ATI pěkně do kopru a nForce naopak prudce vzhůru takže je mi to tvrzení víc než divný (vzpomeň si na XPress 3200 kde blbly i karty s ATI chipy - já na ní třeba nerozjel 2900XT, ale na tý M2N-E jo a bez problému)

    edit: jinak tenkrát jsem přišel na to, že na tý desce s XPressem bylo stejný irq přiřazeno k lance (ano, realtek ) což se dohledat dá případně se irq dají zjistit i na tý AsRock

    edit2: a mimochodem M2N-E má úplně stejné PCB jako SLI verze (jak 1.00G tak 1.03G)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 29-10-2011 v 15:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    17

    No tu dosku som kupoval k procaku co mam grafiku som kúpil o mesiac neskor bios tam mam aktualizovaný na doske tak neviem no
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    M2N-E tu mám, klidně tam tu 580 bodnu... Obávám se však, že je vina na straně ATI potažmo levnějším HISem (od nich mám díky bohu jen AGP 9550). Navíc nF570 je o dvě generace starší než ta 7025 (v podstatě je to trošíčku novější 630a)
    Mám k dispozici M2N-E i M2N-E SLI. Ovšem nejdou dost dobře srovnávat. S SLI modelem je mnohem více problémů (IMHO hlavně vina čipsetu (přejmenovaný nForce 4)).

    Citace Původně odesláno od klaun18 Zobrazit příspěvek
    No tu dosku som kupoval k procaku
    To právě moc nechápu. Deska podporuje jen procesory s TDP do 95W. Tipuju, že ty máš 125W model.
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 29-10-2011 v 15:13
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Já mám taky obě, jedna nF570 Ultra druhá nF570-SLI, ty máš Éčko, které má úplně jiné pcb a chipset (tuším nf500 SLI) a ve finále je to drsně osekaná a poměrně nekvalitní deska. Zrovna nedávno jí tu měl kámoš s tím, že má odpálený USB (podle hlášení), stačilo vypnout zdroj, počkat pár minut a deska bez sebemenšího zaváhání naběhla bez výhružky. Za další má deska evidentně problém s Windsor jádry s vysokým TDP (konkrétně 6400+ BE) protože Brisbane v ní běžel bezproblémů s tím samým biosem. Rozdíl v ceně mezi tou M2N-E a tou nF500 byl nějakých 500,- takže bych je ani moc nesrovnával (jedna má plnotučný nf570 chipset limitovaný pouze ze strany pcb a druhá má zmršenej chipset už od výroby a pcb jakbysmet)

    edit: jinak se SLI je naopak méně problémů, protože uměla pustit vyšší napětí do ramek což M2N-E neuměla
    edit2: no vida, tak že by nakonec nějaká souvislost mezi jádry/tdp přecijen byla?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Mám k dispozici M2N-E i M2N-E SLI. Ovšem nejdou dost dobře srovnávat. S SLI modelem je mnohem více problémů (IMHO hlavně vina čipsetu (přejmenovaný nForce 4)).


    To právě moc nechápu. Deska podporuje jen procesory s TDP do 95W. Tipuju, že ty máš 125W model.
    Ano ja mam ten 125 w model ale z grafikou 4850 to ide v pohode všetko a z grafarnou 6850 to blbne a to už je tam aj novy zdroj a popravde veľmi vašim skratkám nerozumiem tdp a tak ďalej
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Třeba je na vině PowerPlay (podporovala ho i tvoje stará HD4850?). Kombinace nevhodné desky, CPU a GK může být v přechodových stavech nestabilní.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    17

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Třeba je na vině PowerPlay (podporovala ho i tvoje stará HD4850?). Kombinace nevhodné desky, CPU a GK může být v přechodových stavech nestabilní.
    no to neviem ci to stara karta podporovala ale bol to Palit Hd4850 512mb
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Oranžová obrazovka, dofialova a blikající aj. u nového PC
    Od aswler v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-01-2010, 19:43
  2. Modrá obrazovka a restart
    Od NEWMAN v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-11-2009, 04:01
  3. restart pc,modra obrazovka
    Od Tmac10 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 24-11-2008, 18:22
  4. CRT: oranžová mapa na G90fB
    Od Labaj v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 05-08-2008, 08:47
  5. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 26-07-2008, 22:19