Upgrade komponent pro staré PC
Potřeboval bych poradit s výběrem několika komponent. Potřebuji vyměnit zákl. desku (s775) kvůli problémům se síť. integr. kartou. Dále zdroj kvůli hlučnosti a stáří (cca 5 let). A nakonec ramky. Procesor mám p4 2.6 Ghz. Hrají se na něm občas hry (Team fortress 2, Wow). GK tam mám novou. Nechci z toho žádnou mašinou na aktuální gamesky jen aby XPčka běžala jak mají a abych si mohl zahrát pár starších her. Hlavně by mě zajímalo jakou základní desku. Jaký socket? Díky
Napiš co možná nejpřesněji jaké komponenty máš (mb, procesor, ramky, grafiku, zdroj včetně výrobce a modelu, bednu). Pak můžeme posoudit, co se dá upgradovat a co se dá ponechat.
taky si začínám myslet že to nemá cenu s p4. mám doma ještě jedno lepší pc: core quad E8300 plus HD5850 a tak přemýšlím že bych si k té grafice koupil i5 2500K a procák dal do starého pc. Budu muset tímpádem zainvestovat do zdroje ale hlavně to znamená novou základovku jelikož v obou mám soc775. Jakou byste mi doporučili k i5 2500K?
Původně jsem ti chtěl navrhnout nějakou levnější desku s H61 čipsetem + INtel G620. Ale jestli máš doma i tu sestavu s E8300, tak to bude lepší tak jak píšeš.
Pod i5-2500k bych dal Asus P8P67 stepping B3, není moc drahá (2,8k), má slušnou a chalzenou napájecí kaskádu, umožňuje i taktování (s vhodným chaldičem)
Jaký je tam zdroj a chladič?
Pod i5-2500k bych dal Asus P8P67 stepping B3, není moc drahá (2,8k), má slušnou a chalzenou napájecí kaskádu, umožňuje i taktování (s vhodným chaldičem)
Jaký je tam zdroj a chladič?