Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: Pády PC,odchod hdd, problémy při spuštění

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Ezareth
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    19

    Sestava:
    -CPU AMD X3
    -Ram 3x1GB Zeppeline
    -MB Asus M4A785D-M Pro
    -GPU ATI 5750
    - zdroj EC 400W
    Stáří cca 3roky

    Popis problému:
    Nejprve se mi z ničehož nic zasekl pc při hraní CoD:BO, tak že se sekl obraz a z repro vycházel jen chrčivý zvuk, restartoval jsem pc a bylo vyřešeno už se to ten den nestalo druhý den se to stalo dvakrát, zkusil jsem opravu systému, defragmentaci disků, projel sem to antivirem, ccleanerem, na chvíli to zabralo, pak se to zase seklo když jsem dal tvrdý reset , tak mi monitor zahlásiul No Signal, a nerozjeli se mi ani hdd a chladič na procesoru. pc jsem odpojil od el. počkal až se vytratí zbytkové napětí na condenzatorech, pc se rozjel takhle se to stalo párkrát. Na internetu jsem našel ně!kolik lidí s podobnými problémy a že prý by to mohl být Bios ( ten jsem flashnul na nejnovější verzi "nic"), vadné ramky ( zkusil jsem je jednu po druhé, i s jinými "nic"), zkusil jsem formátovat disky protože když se mi pak sekl pc skočil bluescreen s tim že je chyba win. Nabootoval jsem DvD a najednou koukám nenašlo mi to hdd, a u druhého mi to psalo že nelze nainstalovat system na toto hdd protože brzy dojde k selhání tohoto disku .... to jsem nepochopil ten co odešel byl nový SSD a ten druhý pouze cca pul roku starý seagate.

    Prosil bych o radu co s tím může být, podle mého to muže být deskou jako takovou nebo tím že mam zdroj EC , který nepatří k nejkvalitnějším, a už asi odchází, jenže nemohu si teď dovolit experimentovat s tím v čem by to mohlo být. Na druhou stranu zase když už tak bych asi už koupil něco novějšího, ale kdyby mi někdo poradil a byla by to oprava jen za pár korun budu šťastný jako blecha, kolegove předem děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Myslím, že opravu za pár korun ti tu nikdo nenabídne a valná většina lidí tady (vč. mě) uvidí hlavní problém právě v tom zmiňovaném EC zdroji. Jen můžeš doufat, že si tenhle shit do křemíkového nebe sebou nevzal i něco dalšího, třeba právě ty disky.

    Závěr : sežeň jiný zdroj a otestuj to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    41

    Takovéto štrapáce...
    Základem je kvalitní zdroj.
    SSD je předčasná věc - drahá, a při poruše jen o ztrátě dat.
    Chce to odborníka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Citace Původně odesláno od jarda.j Zobrazit příspěvek
    ...
    Chce to odborníka.
    No tak to je dost, ze jsi tady
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele NHKG
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,142

    Lepší zdroj by nebyl od věci, nejlépé Seasonic, 400W seženeš kolem 800Kč. http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008O0V41NK18BE
    Nový zdroj může ale nemusí vyřešit problémy, protože pokud byl špatný, tak mohl poškodit další komponenty a nebo může být chyba někde úplně jinde. Podívej se na základní desku, grafickou kartu a do zdroje, jestli někde neuvidíš nateklé kondenzátory, celé PC vyčisti od prachu.
    A bylo by dobré vzít ty disky do jiného počítače a zkontrolovat je v nějakém vhodném programu, stačí ve Windows zabudovaný checkdisk. I kdyby vyšly disky jako dobré, podívej se na jejich stav ještě v HDtune (pokud se v tom programu nevyznáš, dej sem do fóra obrázky ze záložky "Health").
    A ještě k těm SSD diskům, jejich čas dávno nastal, já je používám doma i v práci...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    41

    Citace Původně odesláno od scratchy27 Zobrazit příspěvek
    No tak to je dost, ze jsi tady
    Nepochopeno. Jde o data, u klasických HDD se dá, ale u těchto? Já na to nemám ani finančně. Třeba zálohovat více.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček Avatar uživatele Ezareth
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    19

    Mno když jsem pc kupoval, tak jsem nevěděl jaký je Eurocase šmejd, teď už to teda vim vim to dlouho ale v pc funguje už pár let už jsem na něm vystřídal 2 sestavy a nikdy s ním nebyl problém ,když už tak bych šel do Enermaxu http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008O0V41NL16LG nebo od Fortronu http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008O0V41NL143M.
    K hdd ,ten SSD jsem dostal darem byla to jen 30GB měl jsem na něm akorát win a nějaké prográmky, akorát teď nemam kde zkusit zda je ok jelikož nikde poblíž nemam jiný pc se sata, rodiče mají NB, tam to nešoupnu, a jako bonus ten co mi ho dal, ho snad taky nekupoval takže ho ani reklamovat nemohu.
    Já opravdu jen doufám že až mi přijde po výplatě zdroj a hdd, tak to bude vše a zase to pošlape aspon do vánoc, jinak nevím.
    Akorát me mátlo to jak se ty problémy střídali , jednou nešla grafika, podruhé vůbec nenajeli hdd,grafika se netočila, chladič procesoru nejel. Jo a to jsem zapomněl dodat, že všechny problémy se objevili až potom co jsem si koupil nový chladič na cpu Scythe Mugen 3, teda ne hned po instalaci ale asi po týdnu, napadlo mě že třeba tíha tohoto chladiče přetrhla nějakou cestičku na desce a proto se mi to celé podělalo.
    Teploty nikde nestoupají cpu nestoupne v burnu nad 45°, snad po celodenním hraní BF jsem měl 43°
    , hdd se mi taky drží kolem těch 40 jediná grafika ta trochu topí 60°C+.
    Ještě nakonec pečlivě jsem pod lupou prozkoumal každou píď desky a grafiky a nenašel jsem ani jeden nafouklý ani spálený kondík.

    Každopádně děkuji za rady. Až dorazí komponenta tak aktualizuji diskuzi jestli to jde pak bych to řešil dál, jed doufám že to nebude nějak takto koupim teda HDD a Zdroj , nepujde např. obraz koupim grafiku nepujde obraz, koupim MB pujde obraz a bude padat system koupim procesor furt bude padat a nakonec zjistim že jsou v ř... RAMky a to by mě asi trefil šlak.
    JInak se omlouvám za moje omezené znalosti, s Pc jsem pořádně začal zajímat teprve nedávno
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Ezareth
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    19

    Takže verdikt. Koupil jsem nový zdroj přesněji tento http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008O0V41NL16QJ, pěkně jsem si ho dal do pc doufal jsem že bude problém vyřešen, ale ejhle, pc dělá to samé co předtím. Přesněji tohle spustím PC najedu do BIOS, chvilku v něm jedu a sekne se mi obraz, to samí když chci instalovat Win. A musím ho resetovat, pak třeba najede, ale když se to stane znovu musim ho odpojit od zdroje abych ho mohl pustit znovu, myslel jsem si že to bude třeba grafikou tak jsem to hodil na integrovanou, a taky nic , takže grafika to není , takže tipuji že to je základka, myslím si že se něco stalo tím jak jsem do pc strčil ten Mugen3, možná je to procesor, moc tomu nerozumím, ale myslim že by pc nenajel kdyby to byl procesor, ještě by to tedy mohli být ramky ( zeppeline 3x 1GB 800MHz). Akorát bych potřeboval nějak zjistit co by to mohlo být páč , kupovat nove pc tedkon nemohu. Ještě to teď půjdu zkusit postupně tak že prostřídám ramky, a jestli to nepujde tak se asi picnu
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček Avatar uživatele Ezareth
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    19

    Tak jsem to asi vyřešil. Zkusil jsem všechny 3 Ramky ve Všech 4 slotech a funguje mi jen 1 a navic jako bonus jen v 1 slotu. Takže nejlepší řešení pro mne bude asi upgrade z toho co mam na něco lepšího. Abych se vešel do nějaké rozumné ceny přemýšlím o tomto
    http://www.vtshop.cz/zbozi/gigabyte-...spx?p=z:219598
    a ramky bych vzal asi tyhle
    http://www.vtshop.cz/zbozi/8gb-ddr3-...spx?p=z:240730
    Low latence kvuli AMDčku však to určitě víte.
    Takže když budu počítat:
    1275,- HDD 320GB Samsung
    1064,- Zdroj
    1553,- Ramky
    1844 ,- základka
    _______________
    5736,- bude celková oprava což neni zase tak strašné, takže všem dikec za rady , ja už se s tim nějak poperu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček Avatar uživatele Ezareth
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    19

    ovšem kdyby jste měl někdo jinou radu ohledně výběru MB a RAM. Klidně to sem hoďte ja to zkouknu než to obědnam. AKorát bych měl jednu prosbu. nechce se mi na to čekat takže kdyby jste to mohli najít na jedne z těchto 3 stránek
    Tomsa.cz
    nc.cz nebo
    losan.cz ( akorát losan je dražší oproti těm dvoum předchozím)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele john
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    880

    a co takhle cele PC do mrte rozhodit, PORADNE vse vycistit / vcetne slotu, stetecek + vysavac + isopropyl+svedska uterka, slotove zalezitosti 2-3 vlozit/vyhodit a vse znovu slozit /, treba to najednou pujde / nebo taky ne /
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jdi reklamovat ramky a neber si Cepelíny (nebo ber, ale 3x se otoč před obchodem na patě a nech si vrátit peníze)

    Jinak rozpis komponentů ok, ale popis jaksi chybí - jestli to budou tak kvalitní komponenty jako ty cepelíny tak si rozumný a spolehlivý počítač nepostavíš nikdy. BTW prodejci jsou prodejci, klidně ti u CL9 napíšou low latency (stejně tak ti napíšou hesla typu Nejlepší nokia všech dob jen za 11 litrů, zakázaný Galaxy tab v prodeji a bla bla bla kdovíco ještě )
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 10-11-2011 v 19:22
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele Ezareth
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    19

    Pc jsem čistil než jsem ho složil, čištění proběhlo pomocí tlakoveho vzduchu z kompresoru, pak jsem ho vysál vysavačem s kartáčovým nástavcem.


    Ty cepelíny bych rád reklamoval ale nemam jak už je mám přez 2 roky. Přesněji 3.5 let jako vše v tomto pc a ta prodejna kde sem je kupoval už ani neexistuje. Pan Tomsa strašně rád odkazuje na stránky výrobce než aby tam něco pořádného napsal sám . A to jestli vám dal to co ste chtěl zjistíte až doma já bych si klidně něco obědnal z alfy nebo tak nějak ale, jsem celý den v práci a nikdo mi to nemuže vzít, takže mi nezbývá nic jineho než doufat. a ten rozpis byl jen takový orientační to jsou popisky jsou na zdroj v odkazu, MB a ramky taky, a hdd jsem kupoval na aukru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele Ezareth
    Registrace
    Aug 2011
    Příspěvků
    19

    pro přesnost
    Základka tato :
    http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1
    Ramky tyhle :
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...00821Y51SR16XB
    Zdroj jsem koupil nakonec tenhle:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...008O0V41NL16QJ
    a HDD z aukra souhlasí s tímto:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...007H1TZ1TS10A2

    a možná podle toho jak zbudou peníze koupím AMD 6870, místo té 5750 co tam mam teď
    Naposledy upraveno uživatelem Ezareth: 10-11-2011 v 19:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Krom desky a zdroje nemám výhrady

    BTW a to ti nepřišlo nic podezřelého na odkazu na výrobce těch ramek? My jsme se tu zrovna u nich málem potrhaly smíchy
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Problémy s PC (HW/SW): Pády PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-10-2013, 20:54
  2. GTX 560 Ti - Pády, Restarty a další problémy
    Od Guga v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 22-10-2012, 12:40
  3. Problémy s PC (HW/SW): problém při spuštění PC
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-05-2012, 19:36
  4. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-12-2007, 14:22
  5. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 20-11-2007, 12:47