Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Problémy s PC (HW/SW): IP kamera zprovoznění

  1. #1
    Neregistrovaný

    Tazatel: Jirkam

    Znění dotazu: Přeji dobrý den,

    omlouvám se, že Vás obtěžuji. Předesílám, že kameru IP Apexis APM J802-WS jsem koupil za mořem, kde momentálně pobývám. Neumím dostatečně zdejší jazyk a manželka zase nezná technické termíny.
    O co jde. Kameru podle instruktážního cd jsem zapojil ( kamera kabelem do routru WI-FI a bezdrátově k NTB ). Nahrál co jsem měl a nedaří se načíst IP adresa a nemohu dále pokračovat v nastavení, abych mohl kameru používat.
    Napadá vás, v čem dělám chybu. Vaši radu, která povedu k úspěšnému zapojení samozřejmě odměním dle Vašeho pokynu .
    Předem díky, Jirka.

    HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: Windows 7

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    41

    Potřebuješ mít kameru v routru? A proč? Běžně se připojuje k počítači, ne?

    http://www.zive.cz/poradna/privodni-...nsultanswers=1



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    Zkusil jsem i možnost připojení přímo na NTB. Výsledek je stejný, připojení se nedaří. Kamera se nahodí ( pohon polohy kamery ), ale u toho to skončí. Opravdu nevím kde je zakopaný pes a v podstatě již nevím, zda se to někdy podaří podaří. Každá rada dobrá.

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Je na routeru povolen DHCP server? Vypadá to, že ta kamera dle manuálu nemá předdefinovanou IP adresu a čeká na přidělení adresy právě od DHCP z routeru. Napište jaký máte typ routeru, nějak to dáme dohromady.

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    Díky moc za snahu pomoci :-). Je to NETGEAR - N 300 WIRELESS ROUTER WNR 2000. Je připojen rovnou do zásuvky pro příjem internetu.

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Takže, otevři prohlížeč internetu a do adresní řádky zadej "192.168.1.1" (bez uvozovek) - to by měla být defaultní IP adresa tvého routeru.
    Bude to po tobě chtít jméno a heslo. Pokud jsi si definoval nějaké svoje zadej je. Pokud ne, zadej do uživatelského jména : "admin" a do hesla : "password" (opět bez uvozovek).
    Tím se přihlásíš do administračního rozhraní tvého routeru.
    Tam najdi záložku "Local Network" a pod ní položku DHCP Server. Měla by mít hodnotu Enable, pokud bude disable, tak jí přepni.

    Ještě mě napadá, že by to mohl být Access List. Vyzkoušej tohle a doj vědět, kdyžtak bysme mrkli ještě na tohle.

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    Super!!!!! Funguje!!!! Poslal jsem soukromou zprávu. Moc Díky.



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Tak to je dobrá zpráva Díky, více SZ

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    Kamera chodí, ale hlavně jsem chtěl, aby bylo možno se připojit z venku přes net. Od prodejce jsem dostal odpověď, že to jde se připojit (poslat na IP adresu kamery s přiděleným heslem ). Jak postupovat?

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od porter201 Zobrazit příspěvek
    Kamera chodí, ale hlavně jsem chtěl, aby bylo možno se připojit z venku přes net. Od prodejce jsem dostal odpověď, že to jde se připojit (poslat na IP adresu kamery s přiděleným heslem ). Jak postupovat?
    Máš od poskytovatele veřejnou IP adresu???

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    Poskytované připojení je zahrnuto v nájmu a tak nepředpokládám, že bych měl něco navíc.

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    Máš od poskytovatele veřejnou IP adresu???
    Rozumím tomu tak, že veřejnou IP adresu budu k tomuto účelu potřebovat a může ji přidělit jen poskytovatel připojení?



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele scratchy27
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    315

    Ano, přesně to jsem ti psal i do SZ.

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2011
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od scratchy27 Zobrazit příspěvek
    Ano, přesně to jsem ti psal i do SZ.
    Ano je mi to již jasné, promiň, ale psal jsem to ihned po obdržení odpovědi od prodejce a snad v naději, že je to právě u této kamery jinak. Když dám do prohlížeče 192.168.1.2 , tak se mi ukáže to samé, jako když se přihlašuji ze stránek, ale kamera ( okno je mrtvé ) :-(.
    Pokusím se získat veřejnou adresu. Musí to být od poskytovatele? Na netu jsem našel:

    http://vimjak.cz/internet/jak-ziskat...dresu-kdekoliv.

    Horší je, že se mi občas sekne ntb a musím vypnout na tvrdo. V noci jsem to řešil obnovením :-(.
    Jinak, když si něco vemu do palice, chci to dotáhnout do konce, jinak je ta kamera tady nanic. V návodu je spousta pokračování v nastavení, včetně umožnění připojení dalších osob se svým heslem. pořádně tomu nerozumím a to je flustrující :-)

Podobná témata

  1. BT sluchatka+zprovozneni na PC
    Od smates v sekci Audio
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-03-2014, 21:55
  2. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 07-02-2012, 21:30
  3. Problémy s PC (HW/SW): webová kamera
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 27-02-2009, 16:05
  4. Problémy s PC (HW/SW): kamera v notebooku
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-11-2007, 07:40
  5. Zprovozneni SLi
    Od charlie77 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 59
    Poslední příspěvek: 19-11-2007, 20:01