Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Pomoc s propojením kontaktů na můstku L6

  1. #1

    AO0 AO0 je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    42

    Ahoj všichni, dnes jsem se po delší době rozhodl přetaktovat tento starší procesor AMD Athlon XP (Thoroughbred) 1800+ pomocí návodu v tomto článku (http://www.svethardware.cz/zmena-nas...a-chodu/9085-5) a úspěšně jsem propojil můstek podle návodu, a vše funguje (možnost přepínání násobiče 3 - 11), ale v závěru článku se taky píše, že jde přepínat násobič od 3 - 24, když se propojí můstek L6, tak moje otázka zní, jaké kontakty se musí propojit na můstku L6, aby šel na procesoru měnit násobič 3 - 24 za chodu?. Pokud je to možné, poprosil bych nejradši fotku nebo obrázek, jaké ty kontaky se mají propojit.

    Předem díky všem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    L6 má využití pouze u mobilních CPU (v článku uvedeno).

    Kompletní popis můstků najdeš zde.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    AO0 AO0 je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    42

    Opravdu díky moc, i za bleskovou odpověď
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    AO0 AO0 je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    42

    Tak se mi podařilo přepnout ten rozsah násobiče od 3 - 24 a taky jsem maximálně teď z toho procesoru dostal 2000 MHz (15 x 133), z původních 1533 MHz (11,5 x 133) když jsem to teď zkoušel na víc, tak se počítač buď sekl, nebo se restartoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Vyššího výkonu dosáhneš s nastavením 166*11,5 (případně *12 jestli to zvládne).

    Při jakém napětí máš ty 2ghz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    AO0 AO0 je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    42

    Tak 2 Ghz mam při 1,58 V.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7

    AO0 AO0 je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    42

    Tak ještě přikládám výpis z CPU-Z
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: CPU.png 
Zobrazení: 130 
Velikost: 16.1 KB 
ID: 23608  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Nepíšeš jakou máš desku, ale základ pro taktování AXP je zvednout fsb. Pokud deska zvládá 166, rozhodně to nastav (a paměti 1:1, tedy taky na 166 potažmo 333DDR).

    Napětí můžeš zvednout pokud máš lepší než box chlazení uplně bez obav. Já jsem dlouhodobě (3 roky) jel na 1.75V
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    52

    http://hasw.net/8rdavcore/ hod oko zda nemas desku, ktera je na seznamu. Tenhle programek nema chybu. Osobne jsem honil amd 2200+/1800mhz na 2240mhz (cca limit techto cpu) pri 1,85V a podle me slape dodnes. Taktovani pomoci nasobice ma cenu jen u desek s nforce chipsetem, protoze ostatni namaj zamek agp a pci zbernice a koncilo to smahnutejma grafikama a zvukovkama. Na ne nforce deskach si muzes lajznout jedine takty zbernice pro, ktere se delaly procesory od vyroby (133,166,200), cokoliv mezi rozhodi agp a pci zbernici.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Pomoc s propojením modem-router
    Od athens v sekci Sítě
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 06-01-2013, 18:18
  2. Problém s propojením PC a HDTV
    Od souteh v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 02-06-2010, 20:54
  3. problém s propojením SPDIF - GTX 260
    Od daliborf v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 22-02-2010, 10:53
  4. Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 27-12-2008, 03:41
  5. Problém s propojením LAN ve hrách
    Od dolar8 v sekci Sítě
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 09-03-2008, 09:58