Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 33

Téma: Jaky koupit SSD?

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Řekl bych že jo, ty 128GB Pyra jsou taky rychlejší než ty 60GB...

    edit: 60gb http://www.tech-kings.net/home/index...s&limitstart=2
    120gb http://www.hardwarecanucks.com/forum...-review-8.html
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 10-11-2011 v 22:12
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Crucial je o dot rychlejsi. Takze rikas ze Corsairy nebrat?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Já bych si ho do pc nedal a upřímě ani nevím co tě na něm tak přitahuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Me na nem nic nepritahuje. Vsichni tady o tom basni, jak jsou SSD skvely... ( myslel si ze jsem pritahovan Corsairem, Crusialem nebo celkove SSD )???

    Co tohle? http://www.alza.cz/patriot-pyro-120gb-d252843.htm
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Myslel jsem přitažlivost Corsairu.
    Jo, to je Pyro A dokonce s úhledně nalepenou samolepkou, to se jen tak nevidí Ikdyž oni ani ty Intely zespoda taky moc krásy nepobraly
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    A jak je to s klonem systemu. Je nutne to instalovat znova, nebo se to da jen prenest? U toho Cruscialu byl u toho ten jejich software....
    Nikdy jsem s SSD nepracoval, ale podle ohlasu je v tom skutecne rozdil....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tak nějakej ten rozdíl tam je, ale mám jen tu starou héééérku

    edit: jinak s tou instalací jsem to vždycky dělal "na čisto", tzn. při instalaci Win dát rovnou ovladač na ICHR a pak teprve udělat zálohu Acronisem, myslim že je to tu popsaný (hledej Fanýnkův thread s X-25M SSD)
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: sasds.png 
Zobrazení: 109 
Velikost: 53.4 KB 
ID: 23688   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: adfadf.png 
Zobrazení: 99 
Velikost: 55.4 KB 
ID: 23689  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Uz to vidim, jak po vanocich budu zakladat thread "klonovani systemu" Kdybych to naklonoval Acronisem ted z fleku, bude to normalne fungovat jo?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Napřed vypni swap, obnovu systému, defragmentuj a pak udělej zálohu (nabootuj z cd vytvořené acronisem) nebo rovnou kopii - od verze 2010 (nebo 2011) to bere i recovery partišnu takže by neměl být problém (ale přes ten usb kablík ti nevím jak dlouho tam zkejsneš, přes normální satu je to tak do čtvrt, max. půl hoďky hotový)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    No, ja myslel ze to udelam asi tak...
    Proste normalne zapojim do SATA Pyro, zapnu system, vypnu SWAP, ( tu obnovu systemu jsem nejak nepochopil co si myslel ), zbavim se cookies a podobnyho sajrajtu, fefragmentuju a normalne pomoci Acronisu udelam Klon disku, restartuju, disky se prekopirujou a po nabehu uz bude system na obou, jen to v BIOSU prepnu....
    Je nutne pak nastavit AHCI, nebo se da jet na IDE?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tak jestli máš jistotu, že ti pomůže promazání cookies tak proč ne. S tou obnovou jsem to myslel tak, že jí vypneš/smažeš všechny záchytný body (jak kvůli místu, tak kvůli bordelu)...
    Citace Původně odesláno od Georginek Zobrazit příspěvek
    Je nutne pak nastavit AHCI, nebo se da jet na IDE?
    Pokud vím tak v IDE módu nevyužiješ NCQ (64/32 queues)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Jo takhle, ale smazat ji nemusim...... Mno, ja ji mam stejne nahranou na jinych discich......

    Ted jedu na IDE, posledne kdyz sem to prepnul, nenastartoval sem system..... Je mozno to prevezt v IDE a pak to prepnout na AHCI, kdyz bude sytem na SSD? V system disku mam cirka 40GB....
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nenastartoval? Máš nainstalované ovladače na ICHR (Intel RST)? Kdyžtak by mělo pomoct napřed nahradit ovladače u jednotlivých kanálů (manuálně vnutit, neresrtartovat doku neprovedeš u všech kanálů a pak teprve restart - bios - přehodit na ahci - uložit - systém by měl naběhnout ok a po nové instalaci disků si opět řekne o restart)

    edit: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=57064 nebo zkus hledat "AHCI", nebo zkus hledat...
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 13-11-2011 v 22:24
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Fajn, takze Pyro doporucujes Richi?Rad bych si ho objednal, nez do Vanoc prijde
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Jo, jeste me tak napadlo, je nutny k tomu dokoupit "neco jako redukcni ramecek z 2.5 na 3.5 HDD abych ho mel kam pichnout"? Na 2.5 mam uz FDD a HAF 932 myslim nema 2 kousky.....redukce
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jaký mobil koupit?
    Od kohojo v sekci Volná témata
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-05-2011, 22:44
  2. DDR2: Jaky ram koupit?
    Od martion v sekci Operační paměti
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 30-09-2009, 12:43
  3. 3,5" HDD SATA: Jaky HDD koupit ?
    Od Liqid v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 01-02-2009, 06:21
  4. Jaký NB koupit?
    Od genius1000 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 14-01-2009, 13:50
  5. 2,5" HDD: Jaky HDD 2,5 koupit?
    Od tuananhcz v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 21-11-2008, 21:23