Po přidání paměti nejde zvuk
Zdravím,
na počítači mám dualboot 32b a 64b Windows7
rozšířil jsem si paměť o jeden 2GB modul
na Win7 64b mi přestal fungovat zvuk (jakmile modul vyndám, tak funguje, na Win 32b funguje i s tímto modulem)
nepomůže, ani když znova instaluji ovladače
Nevíte čím by to mohlo být?
na počítači mám dualboot 32b a 64b Windows7
rozšířil jsem si paměť o jeden 2GB modul
na Win7 64b mi přestal fungovat zvuk (jakmile modul vyndám, tak funguje, na Win 32b funguje i s tímto modulem)
nepomůže, ani když znova instaluji ovladače
Nevíte čím by to mohlo být?
Ne ty RAMKy nejsou stejné.
Je tam dvojice 1GB + 2GB nový modul
Moje neznalost. Myslel jsem si, že ty první zůstanou dualchanel a ta nová bude single - teď je to všechno single.
2GB modul jsem přehazoval, ty původní ne.
Je tam dvojice 1GB + 2GB nový modul
Moje neznalost. Myslel jsem si, že ty první zůstanou dualchanel a ta nová bude single - teď je to všechno single.
2GB modul jsem přehazoval, ty původní ne.
Takže máš 2x512MB + 1x2GB modul? To pojede jenom v singlu, rozpis bank je určitě v manuálu (mě to bylo divný, že ti to jede v singlechannelu - tzn. 64-bit)
No nechci malovat, ale dvě různé ramky s odlišnou kapacitou a na poměrně starém chipsetu nebude tou pravou volbou :notsure Ještě zkus dát tu 2GB do první banky a dvě do dalších, případně jednu 2GB a jen jednu 1GB, ale moc bych si nesliboval
Díky moc.
Byl jsem připravenej na to, že nebude fungfovat RAMka.
To, že nefunguje zvuk a jen v jednom OS mě trochu překvapilo.
Jak je to s RAMkama. Pokud chci dualchannel. Musí být z kitu, nebo stačí jen stejná velikost, frekvence, časování?
Ještě bych to mohl nechat jet jen tu jednu 2GB. Ale to až zítra.
Byl jsem připravenej na to, že nebude fungfovat RAMka.
To, že nefunguje zvuk a jen v jednom OS mě trochu překvapilo.
Jak je to s RAMkama. Pokud chci dualchannel. Musí být z kitu, nebo stačí jen stejná velikost, frekvence, časování?
Ještě bych to mohl nechat jet jen tu jednu 2GB. Ale to až zítra.
"Stačí" (teoreticky, prakticky se nemusí snést s tím co máš a nerozjedou se) frekvence a časování, ale s kitem nemusíš nic řešit - pokud nefunguje byť jen jedna tak reklamuješ celý kit.
...řešíte sice hezky RAM, ale podle toho prvního snímku má jednoduše v konfliktu nasdílenou síťovku na zvuku. XPčka a starší systemy si s tím jednoduše pomohou samy, případně se tomu pomůže v BIOSu ručně, ale jak je vidět, ten "zázrak" 7 si s tím neporadí a zvuk nejde...
[quote=StD;481537]...řešíte sice hezky RAM, ale podle toho prvního snímku má jednoduše v konfliktu nasdílenou síťovku na zvuku.[/quote]
U Realteku v normálu (problém síťovky), ale je to daný HW, nic s tím neuděláš ani když rezervuješ IRQ :thumbdown
U Realteku v normálu (problém síťovky), ale je to daný HW, nic s tím neuděláš ani když rezervuješ IRQ :thumbdown
[quote=karelkkk;481553]A kdybych nějak vypnul síťovku na desce, tak by to pomohlo?[/quote]
Tak to zkus. A nezapomeň přitom zapnout funkci "Update" informací DMI - nevím jak se to u tvé desky jmenuje - viz to hlášení dole uprostřed v POSTu na prvním obrázku.
Pozn. Tu volbu PnP OS bych naopak nechal zapnutou.
Tak to zkus. A nezapomeň přitom zapnout funkci "Update" informací DMI - nevím jak se to u tvé desky jmenuje - viz to hlášení dole uprostřed v POSTu na prvním obrázku.
Pozn. Tu volbu PnP OS bych naopak nechal zapnutou.
Zkusit to může, o tom žádná. PnP OS jsem po něm chtěl vypnout z toho důvodu, že některé desky při zapnuté funkci jednoduše tuhle obrazovku neukazují ;) Informace o updatu DMI je tam kvůli tomu, že provedl změny v BIOSu ;)
Zkus moduly osadit v tomto pořadí:
DDRII_1 - 1GB
DDRII_2 - 2GB
DDRII_3 - 1GB
Také může být bug v BIOSu. Máš F2, nejnovější je F8E.
DDRII_1 - 1GB
DDRII_2 - 2GB
DDRII_3 - 1GB
Také může být bug v BIOSu. Máš F2, nejnovější je F8E.
[quote=r34ktor;481569]Zkus moduly osadit v tomto pořadí:
DDRII_1 - 1GB
DDRII_2 - 2GB
DDRII_3 - 1GB
Také může být bug v BIOSu. Máš F2, nejnovější je F8E.[/quote]
Takhle to mám zapojené.
DDRII_1 - 1GB
DDRII_2 - 2GB
DDRII_3 - 1GB
Také může být bug v BIOSu. Máš F2, nejnovější je F8E.[/quote]
Takhle to mám zapojené.
[quote=r34ktor;481680]A jak se to chová? Zvukovka stále nefunguje?[/quote]
Ne nefunguje. Asi se pohrabu ve skříni, jestli tam nemám nějakou zvukovku :-)
IRQ jsem nikdy nepotřeboval řešit, tak je to pro mě trochu španělská vesnice.
Ne nefunguje. Asi se pohrabu ve skříni, jestli tam nemám nějakou zvukovku :-)
IRQ jsem nikdy nepotřeboval řešit, tak je to pro mě trochu španělská vesnice.
Vypadá to, že nemáš nainstalovaný aktuální ovladač.
Ke stažení zde.
Ke stažení zde.
Nainstalování ovladače samozřejmě nepomohlo.
Na vině dokonce není ani ten nový modul 2GB paměti, který jsem přidal.
Prostě jakmile RAM je větší než 3GB, tak zvukovka nefunguje (if RAM>3GB then zvuk = 0)
Zkusil jsem vyndat 1GB a na kombinaci 2GB + 1GB to funguje.
Takže otázka pro znalé je. Jakým způsobem může velikost operační paměti ovlivnit funkčnost zvukovky?
Na vině dokonce není ani ten nový modul 2GB paměti, který jsem přidal.
Prostě jakmile RAM je větší než 3GB, tak zvukovka nefunguje (if RAM>3GB then zvuk = 0)
Zkusil jsem vyndat 1GB a na kombinaci 2GB + 1GB to funguje.
Takže otázka pro znalé je. Jakým způsobem může velikost operační paměti ovlivnit funkčnost zvukovky?