Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 34

Téma: výměna CPU

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    14

    Mohl by mi někdo prosím poradit.
    Mám desku MSI G965M a na ni procesor Intel Core 2 Duo 6300 1,86GHz, nyní se mi dostal do ruky tento procesor http://www.alza.cz/intel-pentium-dua...00-d175760.htm. Provedl jsem výměnu , ale naskočí mi pouze uvodní obrazovka MSI kde je volba TAB nebo DEL. Volba DEL nefunguje (mám pocit , že nejde ani klávesnice jelikož se nerozsvítí ledka po stisku numlock), takže po stisku TAB mi to přeskočí na jinou obrazovku kde je načten nový procesor 3,2 .... a dole jsou opět volby TAB setup menu, F10 Fallsh Recovery a F11 Boot menu, bohužel nejde ani jedna volba. Když vrátím původní procesor počítač naběhne v pořádku. Chápu to dobře , že tento procesor není pro tuto desku vhodný, že ho nepodporuje , pak ale nechápu , že po stisku TAB jej načte a nebo dělám jen něco špatně.
    Případně doporučili byste mi nějakou desku pro tento procesor (e6700).
    Předem díky za pomoc.

    P.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    S nejvetsi pravdepodobnosti bude nutny Flash BIOSu na novejsi verzi http://www.msi.com/product/mb/G965M.html#/?div=BIOS
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    A jaký máš v dece bios? E6700 je podporováno od verze 1.2 http://msi.com/product/mb/G965M.html#/?div=BIOS

    edit: chjo, už i plazové jsou rychlejší než já
    Každopádně flešuj se starým cpu
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    14

    tak mi to píše , že mám verzi 1.5
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Provedl jsi po výměně reset CMOS a natáhnutí defaultních hodnot do biosu? Pokud ne tak proveď.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    hmmm, ta by mela byt nejnovejsi ... tak me napada jedine resetovat BIOS po vymene CPU (at uz vytahnutim baterky nebo jumperem
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    14

    budeš ochotný mi vysvětlit resetování tím jumperem,? Tohle už nějak jde mimo mě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Dukovec Zobrazit příspěvek
    budeš ochotný mi vysvětlit resetování tím jumperem,? Tohle už nějak jde mimo mě.
    1) odpoj PC od elektriky
    2) vymen CPU
    3) vytahni z desky tu placatou baterku / lokalizuj piny popsane CLR_CMOS (nebo podobne) a zkratuj je
    4) po cca 20 sekundach vrat baterku / nech piny byt
    5) pripoj PC zpatky do site a zapni
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    ...a nezapomeň namontovat chladič
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    14

    tak a třetí bod za lomítkem je můj konec , vůbec nevím co a kde, ale i přesto dík :-) Jdu někam googglovat cože si mi to napsal :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    CPU není podporováno.

    INTEL Pentium Dual-Core E6700 ? INTEL Core 2 Duo E6700
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Prostě vyndej baterku na pár minut a pak ji zase vrať

    edit: a jo ty woá, wolfdale, hlavně, že jsme tu dva ... CTRL+F je mrcha
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 12-11-2011 v 20:41
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    14

    r34ktor to asi vysvětlil , ale proč by ho počítač rozpoznal po restartu a stisku TAB? Zkusím tu baterku vytahnou a pak se uvidí když to nepomůže tak vás požádám o radu jakou desku k tomuto procesoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    CPU není podporováno.

    INTEL Pentium Dual-Core E6700 ? INTEL Core 2 Duo E6700
    K certu, mas pravdu, mel jsem dojem, ze jsem tam zahlidl i to Pentium DC
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    14

    no a máme jasno,ale stejně nechápu že vypíše ,že tam je strčenej 3,2 procesor když ho nemá podporovat.
    Měli byste nějakou radu na desku k tomu procáku nejlépe z Alzy je to pro mě nejdostupnější a nejrychlejší
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Výměna HDD u ntb HP
    Od Cayro v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 24-10-2010, 19:37
  2. Výměna HDD
    Od Benbow v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 26-07-2010, 22:22
  3. Výměna CPU
    Od mnowis v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 05-09-2009, 17:49
  4. Socket AM2/AM2+: Vymena CPU
    Od Deexer v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 93
    Poslední příspěvek: 03-09-2009, 12:39
  5. vymena CPU box
    Od flanker v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 14-04-2008, 23:45