Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Motherboard po zapnutí nestartuje

polovina (2)|13.11.2011 15:38
Mám od známeho motherboard do svého PC a mám s ním jeden určitý problém. Při startu někdy nenajíždí ani do BIOS a necjá jen černou obrazovku. BIOS byl delší dobu bez baterie a ta která v něm teď je, je asi 4 roky stará. Může být nestartující BIOS způsoben baterií nebo mám hledat problém někde jinde ?
Richmond (8084)|13.11.2011 15:56
Pořízení nové baterie tě snad nezruinuje :cool:

edit: Zkus domáčknout švába s BIOSem - u takhle staré desky by to mohlo pomoct ;)
KEOSAN (958)|13.11.2011 16:20
Bateriu CR2032 je lepsie preventivne vymenit. Ale bolo by dobre obzriet kondenzatory na doske, ci nie su vytecene, vydute, pripadne pozriet ich aj v zdroji, v akom su stave. To je asi najcastejsi problem.

Tiez by nebolo zle otestovat RAMku, napr. programom ako je Memtest, alebo Goldmemory.
polovina (2)|14.11.2011 07:23
S těmi kondíky na motherboardu můžete mít pravdu. zdroj bych ale nepodezíral, protože mi docela dobře napájel předchozí počítač bez nejmenších problémů.
Zapomněl jsem ještě dodat, že po prvním startu 3krát pípnul (prý chyba prvních 64K paměti) a po nahlášení chyby disketovky (neměl jsem čas ji připojit) pípnul ještě dvakrát (chyba timerů). Po druhém startu po sobě už nepípal, po třetím už nenaběhl.
Za radu s tím memtestem děkuji.