Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Změna čísla na paměti A-data SDHC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    7

    Dobrý den.
    Potřebuji změnit číslo na flash kartě. Změnit by ho neměl být problém editací souboru v hex editoru, ale je třeba dostat ten soubor do počítače. Takže otázka zní, jakým příkazem zavolat tento soubor, který bude nějak skrytý.
    Předem moc děkuji za odpověď.

    Shrnutí: dostat skrytá data z flash paměti, změnit ID číslo karty, nahrát upravený soubor zpět.

    Mějte mě ráádi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Kartu naklonuj třeba Acronisem nebo v linuxu (nejlépe v IDE čtečce)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    7

    Ahoj. Děkuji za odpověď. Bohužel nějak nechápu jak klonováním změním číslo cid.

    našel jsem tady návod jak přečíst CID číslo z SD karty. Toto číslo potřebuji ručně přepsat a uložit zpět na kartu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Nejspíš to ani nejde - viz zde: http://jo0ls-dotnet-stuff.blogspot.c...rd-serial.html

    "reading the serial number from an SD Card. People want to do this as the number is factory stamped and unchangeable, so it could be used to protect programs from being copied."

    Nekoukal jsem se zatím jak to ten ReadCID program čte, jakou na to používá funkci, možná existuje i funkce pro nastavení (ale pokud je ta informace nepřepisovatelná, pak taková funkce pravděpodobně selže).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    7

    Díky moc. Zkusím si s tím ještě trochu pohrát a kdyby se mi to povedlo, tak napíšu jak na to. Díky moc
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    BTW k čemu to má sloužit? Třeba klonování Acronisem nebo přetáhnutí ikonek disků na Macu funguje spolehlivě pro hw chráněné flešky (konkrétně na ovládání disko podlahy, je tam jen "neviditelná" partišna s kódem), ale předpokládám, že ty to potřebuješ do navigace nebo něčeho podobného, že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    7

    Ano ano, více navigací s jedním sw
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    1

    Dobrý večer mám problém s paměťovou kartou (ADATA micro SD HC 8GB) v telefonu se mi nezobrazuje plno obrázku píše mi to (typ média není podporován-přitom mi to dříve zobrazovalo) to samé se mi děje i u písniček že mi to nepřehraje plno písniček(tam mi to píše není podporováno) mám telefon LG MG360 nevím si vůbec s tím rady ( pomůže mi někdo prosím?? Děkuji mockrát za Vaše odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Pokud se karta objeví v počítači tak překopírovat co se dá (případně použít TestDisk) a následně reklamace. Někdy stačí pouze zkusit jiný adaptér microSD ? SD (samozřejmě v počítači, ne v telefonu )
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Pokud se karta objeví v počítači tak překopírovat co se dá (případně použít TestDisk) a následně reklamace. Někdy stačí pouze zkusit jiný adaptér microSD ? SD (samozřejmě v počítači, ne v telefonu )

    Tak tak, zkusit zachránit data co jdou. Já bych jinak zkusil pokud se teda připojí ji zformátovat. Buď to klasickým způsobem(pravej klik - naformátovat), nebo příkazový řádek, spusťte nástroj pro správu disků příkazem „diskpart„ zadejte příkaz „list disk„. Podle velikosti MB si z tabulky zapamatujte číslo vašeho Flash disku.Zadejte příkaz „select disk 1„, číslo na konci příkazu je číslo vašeho Flash Disku z tabulky.Nyní postupně zadávejte tyto příkazy

    clean
    create partition primary
    select partition 1
    active
    format fs=ntfs quick
    assign
    exit

    Mělo by to bez problémů běžet. Nikdy sem nepotřeboval díky tomuto reklamaci na žádný z disků.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,116

    Citace Původně odesláno od roman.exe
    format fs=ntfs quick
    no zrovna kartu do telefonu bych radeji formatoval na FAT/FAT32

    A pokud nejde normalni format (pravy klik), tak vetsinou nezabere ani popisovany postup se znovuvytvorenim oddilu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od zsdx Zobrazit příspěvek
    no zrovna kartu do telefonu bych radeji formatoval na FAT/FAT32

    A pokud nejde normalni format (pravy klik), tak vetsinou nezabere ani popisovany postup se znovuvytvorenim oddilu.
    no staci misto ntfs napsat format f: fs=fat32, jinak říkam. i když nešlo pravým a formátovat tak toto mi to vyřešilo. Jo taky sem měl problém s kartou v XP, tak sem je šoupl do win7 a tam to zformátovat takto šlo, pak už byla v poho.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    CID nelze změnit. Je pevně naprogramováno při výrobě.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Paměti: micro SDHC 16 gb class 10
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 19-02-2013, 15:18
  2. Windows 7: Změna času/data - vypínání počítače
    Od fuczik v sekci OS Windows
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 24-05-2012, 16:29
  3. Změna Seriového čísla win7
    Od fairflax v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-02-2011, 13:38
  4. DDR2: Paměti A DATA
    Od ralen v sekci Operační paměti
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 22-08-2008, 11:34
  5. DDR2: paměti PATRIOT / A-DATA
    Od okaberon v sekci Operační paměti
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 01:03