Zdravím,
mám dotaz ohledně nastaveni webserveru.
Moc znalostmi neoplívám a lepím to z útržků informací co jsem vygooglil, bohužel teď jsem narazil a nevím jak dál, nic méně k dotazu...
Mám naistalovaný webserver Xampp včetně Apache a Mysql.
Stránky mám nahraný ve složce "...xampp\htdocs\www" a když zadám veřejnou adresu do prohlížeče tak mě vyjede stránka Error 403 Xampp, což je samozřejmě v pořádku.
Když zadám adresu společně s www, tedy například 192.168.1.1/www, tak už se zobrazí požadované stránky, což je taky v pořádku.
Ale teď k vlastnímu problému.
Mám svojí doménu u který jsem nastavil DNS na moji IP a jak mám nastavit aby se po napsání té domény zobrazili stránky ze složky www a ane z rootu webserveru?
A jak to udělat při použití další domény?
Možná triviální věc, ale jak jsem psal, netuším jak dál. :runaway
Děkuji předem za každou radu, případně odkaz na návod...
mám dotaz ohledně nastaveni webserveru.
Moc znalostmi neoplívám a lepím to z útržků informací co jsem vygooglil, bohužel teď jsem narazil a nevím jak dál, nic méně k dotazu...
Mám naistalovaný webserver Xampp včetně Apache a Mysql.
Stránky mám nahraný ve složce "...xampp\htdocs\www" a když zadám veřejnou adresu do prohlížeče tak mě vyjede stránka Error 403 Xampp, což je samozřejmě v pořádku.
Když zadám adresu společně s www, tedy například 192.168.1.1/www, tak už se zobrazí požadované stránky, což je taky v pořádku.
Ale teď k vlastnímu problému.
Mám svojí doménu u který jsem nastavil DNS na moji IP a jak mám nastavit aby se po napsání té domény zobrazili stránky ze složky www a ane z rootu webserveru?
A jak to udělat při použití další domény?
Možná triviální věc, ale jak jsem psal, netuším jak dál. :runaway
Děkuji předem za každou radu, případně odkaz na návod...
defaultny adresar pre web subory je
...xampp\htdocs
a nie
...xampp\htdocs\www
dalsie domeny alebo subdomeny sa nastavuju konfiguraciou suboru ...xampp\apache\conf\extra\httpd-vhosts.conf
napr.:
[code]NameVirtualHost *:80
DocumentRoot "D:/xampp/htdocs/"
ServerName localhost
DocumentRoot "E:/php/domena2"
ServerName www.domena2.cz
Options Indexes FollowSymLinks Includes ExecCGI
AllowOverride All
Order allow,deny
Allow from all
[/code]
na to, aby si mohol pouzivat web nainstalovany doma na pocitaci vo vnutornej sieti (192.168.xxx.yyy) a mat k nemu pristup aj z vonku, potrebujes na routri staticku verejnu IP, ktora sa nemeni
ak by sa menila, tak potrebujes pouzit DynDNS
na routri musis forwardovat port :80 na pocitac, na ktorom bezi web (ak pristupujes ku konfiguracii routra aj zvonku, tak musis zmenit port jeho rozhrania napriklad na :88, inak by si sa uz na neho nedostal, lebo port :80 ti vezme web)
toto vsetko je len tak v rychlosti, XAMPP je na internete dobre zdokumentovany, len treba poriadne citat, pripadne na Google klast spravne otazky
ak o tom nemas ani paru, tak je to tazsie
dalsie domeny alebo subdomeny sa nastavuju konfiguraciou suboru ...xampp\apache\conf\extra\httpd-vhosts.conf
napr.:
ServerName localhost
AllowOverride All
Order allow,deny
Allow from all
na to, aby si mohol pouzivat web nainstalovany doma na pocitaci vo vnutornej sieti (192.168.xxx.yyy) a mat k nemu pristup aj z vonku, potrebujes na routri staticku verejnu IP, ktora sa nemeni
na routri musis forwardovat port :80 na pocitac, na ktorom bezi web (ak pristupujes ku konfiguracii routra aj zvonku, tak musis zmenit port jeho rozhrania napriklad na :88, inak by si sa uz na neho nedostal, lebo port :80 ti vezme web)
toto vsetko je len tak v rychlosti, XAMPP je na internete dobre zdokumentovany, len treba poriadne citat, pripadne na Google klast spravne otazky
ak o tom nemas ani paru, tak je to tazsie
[quote=EditorPO;482803]defaultny adresar pre web subory je
...xampp\htdocs
a nie
...xampp\htdocs\www
napr.:
ServerName localhost
AllowOverride All
Order allow,deny
Allow from all
[/code]
[/quote]
Jo to uz sem vcera taky zjistil ale pomohlo, diky. Ted to jdu studovat podrobneji.
[quote=EditorPO;482803]
[/quote]
Tak to je samozrejmost, tohle mam zmakly. Server na verejny IP mam nekolik let ale nikdy jsem nemel potrebu zrizovat vlastni webserver.
napr.:
ServerName localhost
AllowOverride All
Order allow,deny
Allow from all
[/quote]
Jo to uz sem vcera taky zjistil ale pomohlo, diky. Ted to jdu studovat podrobneji.
[quote=EditorPO;482803]
[/quote]
Tak to je samozrejmost, tohle mam zmakly. Server na verejny IP mam nekolik let ale nikdy jsem nemel potrebu zrizovat vlastni webserver.