PC vůbec nenastartuje
Zdravim mam problem, koupil jsem nove komp. na PC a sestavil presne podle navodu.
PC vsak vůbec nenastartuje, Na desce a graf. sviti zelena dioda, coz by melo znamenat ze je vse v poradku. Nicmene se netoci zadny vetrak, disk neboneco takoveho. Jakoby byl kompl v zasuvce pripojen k el siti, ale vypnuty.
Myslel jsem ze to je treba vadnou skrini (nefunguje zapinaci tlacitko) ale kdyz jsem ji zapojil do starsiho kompu tak ten zapnout normalne jde.
napada vas nekoho co s tim?
sestava: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
PC vsak vůbec nenastartuje, Na desce a graf. sviti zelena dioda, coz by melo znamenat ze je vse v poradku. Nicmene se netoci zadny vetrak, disk neboneco takoveho. Jakoby byl kompl v zasuvce pripojen k el siti, ale vypnuty.
Myslel jsem ze to je treba vadnou skrini (nefunguje zapinaci tlacitko) ale kdyz jsem ji zapojil do starsiho kompu tak ten zapnout normalne jde.
napada vas nekoho co s tim?
sestava: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
1. odkaz na košík je nefunkční
2. nejčastěji to bývá způsobeno nezapojením nějakého napájení (kromě hlavního 24pin do desky ještě +12V 4pin do desky, případně do grafiky atp). Může to být samozřejmě také nesprávným zapojením ovládacích pinů (právě na start, reset, HDD Led)
3. poslední varianta je něco vadného, v tomto případě deska nebo zdroj.
2. nejčastěji to bývá způsobeno nezapojením nějakého napájení (kromě hlavního 24pin do desky ještě +12V 4pin do desky, případně do grafiky atp). Může to být samozřejmě také nesprávným zapojením ovládacích pinů (právě na start, reset, HDD Led)
3. poslední varianta je něco vadného, v tomto případě deska nebo zdroj.
OK tady to je vsechno:
Pevný disk SAMSUNG SpinPoint F3 1000GB
Procesor AMD Phenom II X4 960 Black Edition
Základní deska ASUS M5A97
Grafická karta ASUS ENGTX560 Ti DCII/2DI/1GD5
Počítačová skříň CoolerMaster Centurion 534 Lite - černý
Počítačový zdroj SEASONIC S12II-520 Bronze
Chladič processoru XIGMATEK Loki SD963 Heatpipe
PATRIOT 8GB KIT DDR3 1333MHz CL7-7-7-20 G2 Series (AMD Black Edition)
grafika a druhy 12V pin do desky zapojeny jsou, ale je fakt ze vůbec nesviti ani diody na prednim panelu, jestli nebude treba chyba v tech ovladacich pinech, jak jsem rikal kdyz jsem draty zapojil do druheho kompa tak naskocil vpohode (tedy v dratech a skrini chyba neni)
Tady nake fota, bohuzel nic moc fotak navic bez blesku.(

Pevný disk SAMSUNG SpinPoint F3 1000GB
Procesor AMD Phenom II X4 960 Black Edition
Základní deska ASUS M5A97
Grafická karta ASUS ENGTX560 Ti DCII/2DI/1GD5
Počítačová skříň CoolerMaster Centurion 534 Lite - černý
Počítačový zdroj SEASONIC S12II-520 Bronze
Chladič processoru XIGMATEK Loki SD963 Heatpipe
PATRIOT 8GB KIT DDR3 1333MHz CL7-7-7-20 G2 Series (AMD Black Edition)
grafika a druhy 12V pin do desky zapojeny jsou, ale je fakt ze vůbec nesviti ani diody na prednim panelu, jestli nebude treba chyba v tech ovladacich pinech, jak jsem rikal kdyz jsem draty zapojil do druheho kompa tak naskocil vpohode (tedy v dratech a skrini chyba neni)
Tady nake fota, bohuzel nic moc fotak navic bez blesku.(

No pokud můžeš vyloučit chybu v těch pinech (případně můžeš opatrně vyzkoušet nastartovat PC tím že kratičce spojíš POWER_SW piny třeba šroubovákem - to samé jinak dělá spínač na bedně), tak jako další krok bych otestoval zdroj. Přestože je nový, může být z výroby vadný kus.. Pokud ten pojede normálně (buď v jiném PC, nebo ho pustíš naprázdno), tak bych PC složil na stole bez skříně, může to být způsobeno zkratem desky o nějakou distanční podložku nebo bednu jako takovou.
Tak děkuju na 100 tisickrát, dal jsem tam ty podložky a vypadato že funguje, ted nainstalovat system, to snad uz zvladnu. Dekuju za pomoc;)