problem s dvd rom
Ahojte mam taky problem ze ked vlozim do dvd romky DVDcko na ktorom mam nahrane data(datove dvd) tak dvd mi nenacita.Idem do tento pocitac a otvorim jednotku dvd nic tam nieje je prazdne(data dvd je v poriadku lebo na inom pc nacita,skusal som aj ine data dvd a ziadne nejde,na inich pc vsetky idu).Ale ked vlozim do mechaniky data cd(700mb cd) tak mi cd pekne nacita.Alebo ked vlozim dvd na ktorom je film v klasickom dvd formate tak tiez pekne ide.Poradte mi v com moze byt problem ked vsetky cd aj dvd idu len data dvd mi nejde,v com je problem?Dakujem.
Zdravim jak stara je mechanika?.Mam doma neco podobneho DVD-RW necte 2vrstve a kdyz na ni vypalim jakekoli DVD tak ho ta sama vypalovacka neprecte a pri tom jinde ta dvd funguji.Asi se proste ta tvoje mechanika pomalu louci s funkcnosti a straci funkce postupne.Take zalezi na tipu a znacce dvd.
ale preco ostatne cdcka a dvdcka cita bez problemov,ci su to datove alebo dvd video files cita vsetko.Preco by akurat necitala len data dvd?Vzdy mi isli aj data dvd a zrazu nejdu.Kvoli tomu ze je spinave oko ? Nemoze to byt tim ze som pc kompletne preinstaloval na novo( operacny system na novo)lebo odvtedy to vlastne nejde predtym islo.Netreba tam nieco doinstalovat?Operacny system som pouzil ten co som mal,mam original windows xp profesional.A uz viac krat som preinstaloval pc kompletne na novo a nikdy nebol problem az teraz.Tak kde moze byt chyba?
rozdil mezi DVD a CD si najdi treba na Wiki
jak uz bylo psano, nejdrive pokus s vycistenim cocky / isopropylem, nezanechava cmouhy /, pokud to nepomuze, tak asi odchazi laser
nektere mechaniky maji potenciometr, kterym lze vykon laseru regulovat
pokud nepomuze vycisteni, tak nejlepsim resenim je nova mechanika, dnes uz stoji par drobnych
jinak jeste muzes zkusit mechaniku v jinem PC, zda se chova stejne
jak uz bylo psano, nejdrive pokus s vycistenim cocky / isopropylem, nezanechava cmouhy /, pokud to nepomuze, tak asi odchazi laser
nektere mechaniky maji potenciometr, kterym lze vykon laseru regulovat
pokud nepomuze vycisteni, tak nejlepsim resenim je nova mechanika, dnes uz stoji par drobnych
jinak jeste muzes zkusit mechaniku v jinem PC, zda se chova stejne
Ne je to pravděpodobně zanesenou čočkou. Každé médium má jiné barvivo s tím souvisí odrazivost a následně čtení. SW to určitě není.