Téma: Compact Flash karta hlasi pri zapisu "odstrante ochranu proti zapisu"
Ale je zvlastni, ze to hlasi jen kdyz na ni chci nahrat nejaky vetsi soubor (napr. 8GB). Je vůbec mozny nahrat na (16GB) CF kartu soubor o velikosti 8GB, nebo je nutny ho rozdelit? Kdyz na kartu nahravam maly soubory, tak zadnej problem s ochranou zapisu nehlasi.
Aha, tak ona byla asi naformatovana jako FAT32 (nevim proc, asi muj fotak pouziva tenhle souborovej system). Tak jsem ji preformatoval jako NTFS a zda se, ze je to ok.
BTW, kdyz tu kartu budu chtit zase pouzivat ve fotaku (kterej zrejme pouziva FAT32 - aspon jsem o nem slysel, ze tohohle duvodu nedokaze vytvorit video soubory vetsi jak cca 4GB), tak tu kartu budu muset zase preformatovat na FAT32?)
BTW, kdyz tu kartu budu chtit zase pouzivat ve fotaku (kterej zrejme pouziva FAT32 - aspon jsem o nem slysel, ze tohohle duvodu nedokaze vytvorit video soubory vetsi jak cca 4GB), tak tu kartu budu muset zase preformatovat na FAT32?)
Odpoved jsi nasel sam, budes muset formatovat.
Ahoj. Nebudu zakládat jiné vlákno, když souhlasí nadpis. Mám tiskárnu Canon MP630 se čtečkou karet a mám dvě karty 16 a 32MB CompactFlash SanDisk. Používám Windows XP prof. ,ale nedokážu na ty karty nic nahrát z počítače pokud je mám v té tiskárně. Stáhnout fotky z nich směrem do počítače jde, ale smazat na nich nic nejde ani přeformátovat z win nejde s hláškou o ochraně proti přepsání. I totalcommander nic nedokáže smazat ani z nouzového režimu win nejde mazat/formátovat stále s hláškou o ochraně. Jiné zařízení na ty karty nemám pouze čtečku v tiskárně. Ví někdo postup, jak deaktivovat ochranu proti zápisu? Díky
Strana 347
Setting Up the Card Slot as the Memory Card Drive of the Computer
http://files.canon-europe.com/files/soft33153/manual/MP630%20series%20On-screen%20Manual%20%28EN%29.pdf
Setting Up the Card Slot as the Memory Card Drive of the Computer
http://files.canon-europe.com/files/soft33153/manual/MP630%20series%20On-screen%20Manual%20%28EN%29.pdf
Díky. To byla trefa hned napoprvé. Jen jsem si to zkomplikoval zápisem writeprotect v registru co jsem našel na google s hodnotou 1, která má být na 0.