Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 20

Téma: Notebook v ceně 15 000 - 17 500 Kč

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    7

    Primární požadavky: různorodé

    Preferovaní výrobci: Asus, Lenovo

    Další komentář:
    Dobrý den,
    chtěl bych se zeptat, jaky notebook byste mi mohli poradit. Byl by využíván na hry, práci v officech, filmy, muziku a brouzdání po internetu. Mými favority jsou tady tyto 2 - možnost č.1možnost č.2. Byl bych také rád, pokud by mi někdo poradil, jestli ten cenový rozdíl stojí za ty 2GB ramek a 1800ot/s navíc. Děkuji

    /Edit: jinak vrchní hranice ceny je těch 17 500,- ale bez DPH =)
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    3k bych jen za o 20% rychlejší HDD a 2GB RAM navíc nedával.
    Jestli chceš rychlé načítání, atd., to si raději kup SSD + univerzální rámeček místo mechaniky a tam osaď půdovní HDD:
    http://notebookblog.cz/technika/navo...nem-notebooku/

    RAM neřeš, 4GB na hraní stačí (32bit i tak nenaadresují více než 2GB) a kdyžtak stojí pár korun.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    7

    ok díky a ještě 1 dotaz, ten intel i7 by byl vůči grafice asi zbytečný co? =) na stejném ntb samozřejmě
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    odpovím takto - ta grafika není až tak výkonná, aby k ní bylo i7 nutné
    (ono to málokterá... i ty high-end grafiky v ntb jsou max na úrovni mainstreamu v PC... té gt555* nakope prcinu i stolní 6770 za 2.5k)

    * - jsou 4 verze gt555, v Y550 je verze s 96 jádry, 128bit a gddr5:
    http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-...M.41933.0.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    7

    Tak nebude nejlepší tady ten http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y5...pan=heureka.cz jak jsi říkal, že by byl dobrý k tomu SSD.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Ne. 32GB je málo.
    Nešel bych pod 64GB.
    jen Win 7 + office + nějaké ty základní programy + aktualizace atd... = okolo 30GB zabraného místa.
    + ještě musíš počítat s tím, že SSD by nemělo být plně zaplněno, chce to min. 20% volného místa, aby mohl spráně fungovat TRIM.

    Prostě, lepší mi přijde koupit SSD zvlášť, velmi dobré jsou např. crucialy M4 - 64GB, 2.5k s daní. případně zajímavě vypadá i samsung SSD470. S větší kapacitou pak třeba intel 320 80GB za 3.2k.

    případně Y570 by měla umět mSata SSD disky:
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...007H7XM00019JN
    nepřijdeš pak o mechaniku, pokud budeš chtít SSD i HDD.
    (ono ta verze s ssd je určitě takto řešena)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Jen dodatek: v Y570 ten mSATA SSD disk není samostatně, ale v RAID RapidDrive a funguje jako rychlá paměť (něco na způsob Intel Rapid Response) - systém na ni automaticky přesouvá nejpoužívanější věci. Nedávno se mě na to někdo mimochodem ptal a já taky odpovídal, že 32 GB je na hraně, 64 GB už je OK. (Y570 s 64GB mSATA SSD jsem testoval.)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Hmm, zajímavé... btw. dá se u toho natvrdo nahodi instalace přímo na to SSD (se vším, co tamu živatel chce dát), nebo je to omezeno jen na tu inteligenci toho programu, který si na něj dává co chce?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Pokud se použije RapidDrive mód (tzn. nainstalovat software RapidDrive), tak se s tím hýbat nedá. Ale chytré je to dost, můžu potvrdit. Čistá instalace ale jde, takže není nutné spojovat do RAID.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Ok, díky
    Protože, upřímně, idea, že by mi něco automaticky přesouvalo věci mezi 2 diskama, se mi až tak nelíbí, preferuji, když mám přehled, co jsem kam dal

    (kurnik, chtěl jsme ti poslat reputaci, ale "musím ohodnotit více uživatelů", tak někdy jindy... )
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    7

    pokud to ale dobře chápu, pokud bych vložil SSD do adaptéru, nemohl bych mít v noťasu mechaniku že?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Ano, buď mechaniku nebo SSD.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele alfah4ns
    Registrace
    May 2011
    Příspěvků
    1,044

    Explo:
    ano, tedy s tím, že bys kdyžtak měl dát SSD místo HDD na primární pozici a HDD místo mechaniky.
    Ty rámečky se dají sehnat na ebay.com za pár dolarů (tak do 20 USD max).
    Sám jeden takový mám pro svou D630, jelikož mechaniku téměř nepotřebuji a HDD navíc se hodí (a SSD bych chtěl pod smrka...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    7

    A ještě se chci zeptat, ono je 96 jader na grafice lepší než 144jader? Ptám se, protože je tady těch 96 jader zvýrazněných a zvýrazněno je vždy to, co je nejlepší (usuzuji podle toho, že je zvýrazněno i GDDR5 a ne DDR3 a 192bit místo 128bit). Díky =)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2011
    Příspěvků
    7

    No teď jsem zjistil, že ten y570 s intel i5 nemá USB 3.0 =D . Proto se ptám, jestli je lepší si tedy připlatit a vzít s procesorem i7 tento noťas. Je stejný, akorát má 2x USB 3.0 (aspoň tedy porty jsou modré) a má lepší procesor. Vyplatí se to? =) Díky
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Notebook v ceně 22 500 - 25 000 Kč
    Od devil84 v sekci Notebooky
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 26-08-2013, 09:50
  2. Notebook v ceně 7 500 - 10 000 Kč
    Od typek.cz v sekci Notebooky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-03-2011, 16:26
  3. Notebook v ceně nad 30 000 Kč
    Od khedeja v sekci Notebooky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 13-01-2011, 22:14