Zdar
Mám takovej problémek, budu instalovat k baráku tepelné čerpadlo, které se bude ovládat přes počítač.
Firma, která ho bude instalovat mi sdělila, že jim k tomu mám dopředu něco zajistit.
Přikládám jejich požadavky:
Příprava připojení tepelného čerpadla k počítačové síti
Pro zajištění bezproblémového připojení TČ k Vaší počítačové síti se obraťte na správce Vaší počítačové sítě, nebo zajistěte následující:
1. Zjistěte lokální IP adresu Vašeho domácího routeru, nebo ADSL modemu.
2. Zjistěte přístupová hesla a uživatelská jména k vašemu domácímu routeru.
3. V případě, že bude tepelné čerpadlo připojeno přes WiFi námi dodávaným AP, zjistěte přístupové údaje včetně typu zabezpečení k Vašemu AP, nebo WiFi routeru.
4. Zjistěte Vaši veřejnou pevnou IP Adresu. V případě, že jste schopni sami realizovat i nastavení vašich síťových prvků, proveďte následující kroky:
a) Sdělte nám 1 statickou IP adresu, kterou použijeme pro tepelné čerpadlo.
b) Pokud chcete tepelné čerpadlo ovládat na dálku přes internet, zajistěte přesměrování TCP portu 5000 na vyčleněnou lokální pevnou IP adresu určenou pro TČ na port 80.
c) Pokud chcete využít možnosti dálkové diagnostiky tepelného čerpadla naším servisním oddělením, zajistěte přesměrování portu TCP i UDP 5001 na vyčleněnou lokální pevnou IP adresu určenou pro TČ na port 61682.
Tak nějak nevim, kde začít a kde to všechno dohledat. Předpokládám, že dálkové ovládání, ani diagnostiku( body b, c ) potřebovat nebudu, stačí mi jen, aby to chodilo. Na PC mám Windows 7.